SPS-prijmačky monitor
SPS-prijmačky monitor
takže som 9. ZŠ ........a ideme písať monitor a tak.......chcem isť na strednú priemyselnú školu .........takže sa chcem opýtať.........ak tam niekdo chodil aký je potrebný zhruba priemer na monitor a aké známky----totiž mam samé 2-3 a tak to bude aj na vysvečku možno sa objavi aj nejaka 1 ale fakt len možno ........problém je že z CHémie mi vychádza 5 a tak dajme tomu by som to opravil ešte ale asi len na tu 4. .............dosť ludi vravi že ich tam zobrali aj s dvomi 4 a tak. lenže nvm či to neni len chvastanie a klam. ich stranka je teraz v prerabke a neni tam skoro nič pisane preto sa pýtam tu či tam niekto nechodil .............
-
Andrew007
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Jasne ze ta vezmu....ked by som ty napisal jeden priklda tak by si zacal rehotat...
..takze unas v 9.roc. bola jedna ktorá mala samé 5 a supli jej do Montostroja ....naozaj dnesne skoly potrebuju ziakov, len ucitelia nas strasia ze nas potom vyhodia a tak dalej....
PS: Len dávaj pozor aby tvoje znamky neklesli na 4..
..takze unas v 9.roc. bola jedna ktorá mala samé 5 a supli jej do Montostroja ....naozaj dnesne skoly potrebuju ziakov, len ucitelia nas strasia ze nas potom vyhodia a tak dalej....
PS: Len dávaj pozor aby tvoje znamky neklesli na 4..
-
profik
Light Professional
ale ved mas dobre znamky a hovorim ti, teraz skolu chcu ziakov, takze podla mna ta vezmu. teraz ta urcite vsetci stresuju(ucitelia,rodicia,pribuzny)ze sa musis ucit na monitor a podobne dristy, podla mna to je somarina, ja som tym presiel minuly rok a nic som si z toho nerobil, co som na monitore nevedel to som opisal(povedala mi ucitelka)
.
ked už sme u toho .........ake ste mali skúsenosti v odbormy ..........ja by som kcel isť niečo s PC....take ako chemia prirodopis biologia to moc nemusim skorej te pc možno trocha ekonomiky no ...............učitel mi povedal že mam isť na odbor strojarstvo tam že je v tretom ročniku graficke systemi a informatika .............kamarati vravia to TIS..........ako fakt každy vravi niečo ine na tych strankach je tiež niečo ine ........
tak unas niečo take ako že povie učitelka nehrozý
tu su odbory ktore ponuka ta škola :
# Mechatronika
# Elektrotechnika
# Technické a informatické služby v strojárstve
# Technické lýceum
# Strojárstvo
tak unas niečo take ako že povie učitelka nehrozý
tu su odbory ktore ponuka ta škola :
# Mechatronika
# Elektrotechnika
# Technické a informatické služby v strojárstve
# Technické lýceum
# Strojárstvo
-
profik
Light Professional
nechodim na SPS ale mam tam dost kamaratov a na strojarine ta o pc naucia zaklady a na pc tam budes len kreslit suciastky.na tiske uplne zaklady ako word a praca vo windowse. ak by si sa chcel dalej venovat pc/elektronika tak jednoznacne na elektrotechniku(ale je tam vela matiky,fyziky)chlebik napísal:ked už sme u toho .........ake ste mali skúsenosti v odbormy ..........ja by som kcel isť niečo s PC....take ako chemia prirodopis biologia to moc nemusim skorej te pc možno trocha ekonomiky no ...............učitel mi povedal že mam isť na odbor strojarstvo tam že je v tretom ročniku graficke systemi a informatika .............kamarati vravia to TIS..........ako fakt každy vravi niečo ine na tych strankach je tiež niečo ine ........
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
hlavne nechod na TIS .. to su fakt studovane sekretarky .. to nemas ani techniku, ani ekonomiku, ani informatiku
... strojarina, ak ta bavia stroje, bavi ta hrat sa s graf. systemami a tak .. elektriku ak ta bavia rozne fidlikatka, ak sa chces naucit programovat PLC a naucit sa robit s logickymi obvodmi, ak ta zaujima elektronika ... na mechatroniku som chodil v DCA a bolo to fajn ... sice sme nevedeli z ELE tolko co elektrikari a zo STO tolko co strojari, ale spojit sme to dokazali mylsim celkom dobre ... aspon mne dneska nechyba urcity nadhlad, ku ktoremu sa nas snazili tak trosku doviest (u nas sme sa hrali obcas s roznymi automatizovanymi serepetickami a tak ... musis ale brat do uvahy ze je to tazzsie, lebo je to v podstate medziodborove )
... a technicke lyceum .. neviem neviem co si pod tym predstavit ...
ovsem VELA zalezi na tom aka je to skola a ako sa tam k jednotlivym odborom stavaju ...
ovsem VELA zalezi na tom aka je to skola a ako sa tam k jednotlivym odborom stavaju ...
no a zas som nerozhodny.......pretože ma baví aj ta grafika aj to programovanie vlastne te prve tri čo si povedal by ma bavili .........technicke lyceum nekce je tam vraj dosť chemie proti ktorej som zasadne
(aj ked teraz kamarat vravi že je tam len te prve dva ročniky........no nvm fakt )
no už to tam dopisali takže :
Technické lýceum je relatívne nový študijný odbor. Prví absolventi ukončili štúdium v školskom roku 2004/2005. Odbor je určený žiakom so záujmom o prírodné vedy, informatiku, technické a ekonomické vedy, ktorí po jeho absolvovaní chcú pokračovať v ďaľšom štúdiu na vysokej škole. Vzdelávací program je založený na pomerne širokom všeobecnovzdelávacom základe s dôrazom na vyučovanie profilových predmetov, ku ktorým patria dva cudzie jazyky, matematika a fyzika - obsahovo rovnaké ako v gymnaziálnom type štúdia. Po druhom ročníku si žiak volí podľa vlastného záujmu a zámeru ďaľšieho vysokoškolského štúdia blok odborných predmetov s orientáciou na elektrotechniku, strojárstvo, informatiku alebo ekonomiku.
Absolvent študijného odboru technické lýceum po vykonaní maturitnej skúšky získa úplné stredné odborné vzdelanie, ktoré mu umožňuje pokračovať vo vysokoškolskom štúdiu, ako i vykonávať niektoré povolania, na ktoré sú postačujúce základné odborné vedomosti v oblasti informatiky, strojárstva, elektrotechniky alebo ekonomiky.
ciže zase je tam v druhom roku informatika aj ta ekonomika proste s každeho čosi č zas neni zle lebo za te dva roky by som sa určite viac vedel rozhodnuť čo ma bavi ako teraz lebo každy si pod pojmom informatika alebo strojarina predstavuje niečo ine ale tak tam po dvoch rokoch by som sa asi už vedel rozhodnuť
a kcem podotknuť že by som kcel pokračovať na vysokej škole .............kcel no či bude ot sa nevie ...........
no už to tam dopisali takže :
Technické lýceum je relatívne nový študijný odbor. Prví absolventi ukončili štúdium v školskom roku 2004/2005. Odbor je určený žiakom so záujmom o prírodné vedy, informatiku, technické a ekonomické vedy, ktorí po jeho absolvovaní chcú pokračovať v ďaľšom štúdiu na vysokej škole. Vzdelávací program je založený na pomerne širokom všeobecnovzdelávacom základe s dôrazom na vyučovanie profilových predmetov, ku ktorým patria dva cudzie jazyky, matematika a fyzika - obsahovo rovnaké ako v gymnaziálnom type štúdia. Po druhom ročníku si žiak volí podľa vlastného záujmu a zámeru ďaľšieho vysokoškolského štúdia blok odborných predmetov s orientáciou na elektrotechniku, strojárstvo, informatiku alebo ekonomiku.
Absolvent študijného odboru technické lýceum po vykonaní maturitnej skúšky získa úplné stredné odborné vzdelanie, ktoré mu umožňuje pokračovať vo vysokoškolskom štúdiu, ako i vykonávať niektoré povolania, na ktoré sú postačujúce základné odborné vedomosti v oblasti informatiky, strojárstva, elektrotechniky alebo ekonomiky.
ciže zase je tam v druhom roku informatika aj ta ekonomika proste s každeho čosi č zas neni zle lebo za te dva roky by som sa určite viac vedel rozhodnuť čo ma bavi ako teraz lebo každy si pod pojmom informatika alebo strojarina predstavuje niečo ine ale tak tam po dvoch rokoch by som sa asi už vedel rozhodnuť
a kcem podotknuť že by som kcel pokračovať na vysokej škole .............kcel no či bude ot sa nevie ...........
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
na druhej strane nech vystudujes hociaky odbor tak mas na vysku rovnake sance .. a pravdu povediac dnes nieje extra tazke sa dostat na technicku vysoku skolu. lebo o ne ( okrem informy a roznych manazmentov a tak ..) nieje taky zaujem ako byval ...
.. napriklad ja som na strednej uceniu moc nedaval a vydal mi krasny studijny priemer 1,69 a dostal som sa bez skusok na skolu na ktoru som vzdy chcel (VUT v Brne) .. na slovenske vysky som na odbory tykajuce sa mechatroniky a automatizacie poziadavky prevysoval s prehladom (( bezne bolo napr. priemer do 2 a tak ... )) ... ked si nepotrpis na uroven vysky, tak napr. v Trencine vystudujes mechatroniku so zavretymi ocami, co som pocul ...
.. napriklad ja som na strednej uceniu moc nedaval a vydal mi krasny studijny priemer 1,69 a dostal som sa bez skusok na skolu na ktoru som vzdy chcel (VUT v Brne) .. na slovenske vysky som na odbory tykajuce sa mechatroniky a automatizacie poziadavky prevysoval s prehladom (( bezne bolo napr. priemer do 2 a tak ... )) ... ked si nepotrpis na uroven vysky, tak napr. v Trencine vystudujes mechatroniku so zavretymi ocami, co som pocul ...
typujem, že tá SPŠ je v martine, však? zoberú ťa, to sa nemusíš báť, hlavne nechoď na TIS, zbytočný odbor, veľa študovania, ale keď vídeš nič z toho nemáš. Elektrotechnika je v pohode ak ťa to baví, tak s tým nebudeš mať žiadny problém, len je náročná na rozvrh. Ak chceš pokračovať na výšku, tak je najlepšie asi technické lýceum, máš tam gymnázialnu matematiku a fyziku, čiže ťa to aspoň trocha pripraví a od 3. ročníka tam máš kopu informatiky(14 hodín), ak ťa teda baví informatika, tak nie je čo riešiť.
ja by som si vyberal v tomto poradi:
1. technicke lyceum
vyhody: lepsia priprava na VS, taka univerzalnost (z kazdeho trochu)
nevyhody: vypada to byt najtazsie (a le ja mam rad vyzvy:) )
2. mechatronika
vyhody: univerzalnost, naucil by som sa aj cosi z ELE aj cosi zo STROJ plus este mechaniky... mam sirsi okruh moznosti dalej pokracovat
nevyhody: ako som uz spominal... treba sa trosku viac ucit ako napr. taky elektrikar alebo strojar
3. elektrotechnika
vyhody: asi ziadne....
nevyhody: obmedzenost na jeden smer
4.strojarina
vyhody: rysovanie aj praca so sustruhom/frezkou by ma celkom bavila
nevyhody: nemam v plane byt dozivotny robotnik co cely zivot predrbe pri stroji
5. tis
vyhody: pohodicka, ziadne ucenie sa
nevyhody: dpc sak ved nic nebudem vediet (max. tak pisat na stroji)
1. technicke lyceum
vyhody: lepsia priprava na VS, taka univerzalnost (z kazdeho trochu)
nevyhody: vypada to byt najtazsie (a le ja mam rad vyzvy:) )
2. mechatronika
vyhody: univerzalnost, naucil by som sa aj cosi z ELE aj cosi zo STROJ plus este mechaniky... mam sirsi okruh moznosti dalej pokracovat
nevyhody: ako som uz spominal... treba sa trosku viac ucit ako napr. taky elektrikar alebo strojar
3. elektrotechnika
vyhody: asi ziadne....
nevyhody: obmedzenost na jeden smer
4.strojarina
vyhody: rysovanie aj praca so sustruhom/frezkou by ma celkom bavila
nevyhody: nemam v plane byt dozivotny robotnik co cely zivot predrbe pri stroji
5. tis
vyhody: pohodicka, ziadne ucenie sa
nevyhody: dpc sak ved nic nebudem vediet (max. tak pisat na stroji)
-
Flinstone
Light Professional
mám ten istý problem a tak sa chcem opýtať je tu niekto zo SPŠ dopravnej košice ? aké mám šance že ma zoberú na odbor technika a prevadzka dopravy ... mam tiez 2 3 obcas nejaka 4 a na vysvecku budu 2 3 znamky ale monitor neviem ....
//a ešte či sa beru do uvahy predmety ako telesna vychova hudobna vychova ... a ci sa beru inak napriklad matika a fyzika ktorej tam budem mat habadej dakujem ...
//a ešte či sa beru do uvahy predmety ako telesna vychova hudobna vychova ... a ci sa beru inak napriklad matika a fyzika ktorej tam budem mat habadej dakujem ...