No maju dve moznosti, bud nebudu plyn posielat a vtedy ho nebude mat nikto, alebo budu plyn posielat a vtedy si ho poberie Ukrajina ako vcera ked sa znizil niekde medzi Ruskom a Slovenskom objem plynu o 70%. Bohuzial, v tomto pripade nie je ten zly Rusko ale Ukrajina, keby nebolo tej, vsetko by fungovalo ako doteraz.will.i.am napísal:to nech si vybavia s ukrajinou... je uplne normalne, ze odpoja pol europy od plynu, kvoli tomu, ze ukrajina sa obracia na zapad...
a ze doteraz im davali plyn pod cenu bolo v pohode...hmmm
Plyn
Zlodej?
Sledoval som tlačovku v TV no ale nik tam vlastne nepovedal pravdu.Dlh Ukrajiny presiahol taký finančný dlh ktorý Ukrajina momentálne nedokáže splatiť, no ale to nie je dôvod odčerpávať plyn z plynovodov ktoré robia tranzit plynu do Europy. Netreba na to génia aby si nedokázal zistiť že keď ceu trazitné plynovody posiela 100% plynu a odberatelia hlásia že dotávka plynu sú na 75% tatých 25% niekto odčepáva. Keď si Ukrajina predstavuje taku spoluprácu s Ruskom tak tá spolupráca dlhá nebude.Ukrajina chce žit socialitme a budovať pomocou lúpeží kapitalizmus.
vobec nie su svine, oni iba vyuzivaju situaciu. to je uplne normalne a ludske. ty by si to neurobil? okrem toho su si vedomi, ze od ich plynu su zavisli vsetci, to znamena, ze vsetci budu drzat huby a krok, alebo si rusi najdu inych odberatelov. na jednej strane je to dost nahovno, ze o par dni mozno budeme jest konzervy ohrievane na radiatoroch, ale na druhej strane uplne schvalujem pristup rusov: robili ste blbosti, teraz musite pykat. a kvoli vam si to odnesu aj ine staty, no to uz nas problem nie je, vy ste problem, vas treba riesitwill.i.am napísal:prejavili len to ake su to svine...![]()
bud tancujes tak ako ja piskam, alebo si skoncil
Nových odberateľov? Pochybujem. Toto bola asi jediná cesta ako riešiť tento spor, zastaviť dodávky, je čudné, že k tomuto kroku pristúpili až teraz . Mňa osobne zaráža, že UA si nevie ceniť navrhnutú cenu zo strany Ruska. Nie je síce podobná tej bieloruskej ale mali ju prijať. Takisto som zvedavý ako sa bude riešiť ich dlh.
UA by sa mala zobudiť, realita je jej cudzia či už v hospodárskom rozvoji ako aj myslením Vlády:roll:
btw. EU u nich neprichádza do úvahy...
UA by sa mala zobudiť, realita je jej cudzia či už v hospodárskom rozvoji ako aj myslením Vlády:roll:
btw. EU u nich neprichádza do úvahy...
-
molotov356
Medium Expert
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Tak tak davam za pravdu. V tejto veci nema byt preco Rusko moc osocovane, kedze na vine je viac menej UA. Dnesny svet je cely o peniazoch a tak sa necudujem, ze sa deje nieco taketo. Ale tipujem, ze cochvila bude aj horsie..krija napísal:co je podla teba normalne platenie? ukrajina vysi rusom nieco okolo dvoch miliard USD za plyn. je celkom normalne v kapitalistickom svete to riesit sposobom akym sa to riesi- odpojenie. to, ze UA kradne plyn okolitych krajin sa dalo ocakavat, ale v tom su rusi takpovediac nevinne. v tomto pripade je uplne irelevantne, ze rusko tymto sposobom sleduje aj ine (politicke) ciele.
Vidis to..pre nas je Rusko "vzacne" a mi sme pre nich nic..aka ironia.leaded napísal:až teraz som si vlastne uvedomil ake je pre nás Rusko vzacne vlastne nie len pre nas ale pre celu EU ( okrem spanielska a severu ) + turecko
-
Soviet
Darca
SPP bolo online, takze celkom zaujimave informacie priamo tu:
http://www.cas.sk/clanok/101741/sefovia ... ykrat.html
http://www.cas.sk/clanok/101741/sefovia ... ykrat.html
-
Mateq
Medium Professional
Taktiež si Rusi nemôžu dovoliť donekonečna nedodávať plyn do Európy... Našu ekonomiku síce nedostatok plynu môže položiť úplne, ale aj Rusi z predaja majú zisky, a nie zanedbatelné, bez ktorých by sa zaobišli na dlhú dobu.Soviet napísal:Vidis to..pre nas je Rusko "vzacne" a mi sme pre nich nic..aka ironia.
Skôr súhlasím s tým, že je to manéver, ako prinútiť EU zatlačiť na Ukrajinu, ktorá neplatí. Pod tlakom z východu (RUS) aj zo západom (EU) kam sa chcú raz dostať už Ukrajina nebude môcť sekať frajerov. Ukrajina potrebuje buď Rusko, alebo EU. Takto nemá nič, zákonite teda nemôžu tento stav držať príliš dlho.