Praca, VS - problem trocha
Praca, VS - problem trocha
Neviem ci to je dobry nazov aj celkovo ci je to dobra tema. Ale mam dost problem momentalne studujem na VS (sice ani nie uz)
lebo nevidalo zo skuskami, a bolo to celkovo tak źe nebavilo ma to aj s predmetmi to bol mensi odrb-pochovala ma matika fyzika. A neviem by som aj chcel zase studovat ,lebo som si nedal minuly rok prihlasku na tu vysku co som naozaj chcel
ale na tu a ktoru mam najvacsiu sancu. Len neviem ze ci sa to oplati,a neviem ako to funguje a ci to bude mat vyznam. A ako to bude vyzerat atd.. si budu mysliet aj rodicia uz si oco mylsi ze chcem len odialit zamestnanie ale tiez nechce aby som sa mal zle v zivote. zlozita dileme este vam to po prispevkoch dakych upresnim.PLS poradte mi ohladom vsetkeho tohoto.
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
to hej a teraz sa bude aj platit nie? a nie ze si odialim ale ze ako budem vyzerat pred ocom hlavne. a ci si to mam dat teraz hned alebo ako? a je to na tej istej skole ale ina fakultasundevil napísal:prvy raz to nevyslo, to sa stava casto, aj mne sa to stalo
a urcite sa neboj toho, ze si oddialis pracu, este sa do prace nachodis az az, jeden - dva roky naviac na VS/studia neublizia v tomto smere
-
zuzkazuzka
VIP
Ak chceš zmeniť školu, tak ju zmeň radšej hneď. Ak raz začneš pracovať, tak je celkom možné, že sa k tomu štúdiu už nedokopeš. Nebudeš mať čas ani sa pripraviť na skúšky... Rok naozaj nič neznamená. Ja som tiež skončila vysokú školu o 2 roky neskôr, ako moji spolužiaci zo strednej a vôbec necítim žiadny hendikep kvôli tomu. Okrem toho ak ti ide o prácu, tak študovať môžeš aj popri škole. Alebo si daj rovno externé štúdium a zamestnaj sa. Tak budeš spokojný aj ty aj otec.
len neviem ci to zvladnem ked som na dennom studiu nezvladol - sice tu by nebola matika problemova. ako to mi nevadi dako ze budem neskor koncit. ale to ze do februara sa davaju prihlasky. a ja som zapisany teraz este vlasnte ale uz mam iste ze neprejdem tak to ako? a plati sa uz na 2. krat studium ? a nevadi ze na tej istej skole?
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
je to trosku inac. ak to je 2stupnove studium - bakalar -> inzinier tak, vtedy je standartna dlzka studia 3 a 2 roky, cize platit bude uz v 3 rocniku Bc studia, ak to dokonci a pojde dalej na inzinierske, tak platit uz nebude.vajda65 napísal:presne tak, ty máš nárok na 5 rokov zaplateného VS štúdia bez ohladu na to na ktorej škole, teda môžeš byť aj 5 krát prvák na rôznej škole ale po tých piatich rokoch si už každý další platíš.
-
xivo
Light Professional
ano som.Vlado6230 napísal:ok a si si isty? lebo teoreticky som ta mprihlaseny este
Vela studentov si dava prihlasky na VS aj pocasa studia (ako zalohu ak by nahodou neporobili opravovane predmety) .. v podstate je to o tom ci prides v septembri na zapis alebo nie ...
//autoeditácia príspevku ( 28 Dec 2008, 22:27 )
ano som.Vlado6230 napísal:ok a si si isty? lebo teoreticky som ta mprihlaseny este
Vela studentov si dava prihlasky na VS aj pocasa studia (ako zalohu ak by nahodou neporobili opravovane predmety) .. v podstate je to o tom ci prides v septembri na zapis alebo nie ...
jj bolo by, ale bude mozno problem pri brigadach oni nechcu aj potvrdenie o navsteve skoly?? mal som aj taku na stavbe tam nebolo treba ale myslim ze pri viacerych bude trebaa ja momentalne na skole uz akoby niesom. (a do juna sediet doma nechcem) zatial kim hladam som sa zacal ucit na primacky aspon.Pilifo napísal:No veď ako si už napísal, najlepšie by bolo si nájsť nejakú slušnú brigádu a nejaké peniaze si odložiť, aby si mal možno na intrák a ostatné veci, keď nastúpiš.
No vidíš, to je trošku problém, ale tam ide o to, že ak by si išiel do agentúry, tak tá by chcela od Teba potvrdenie o návšteve školy preto, aby si bol oslobodený od platenia daní. Pokiaľ si to potvrdenie momentálne už nevybavíš, tak jedine ísť k nejakému súkromníkovi a nie cez agentúru. Myslím, že aj v nejakom Tescu alebo Baumaxe, kde by si robil priamo a nie cez agentúru, by to potvrdenie od Teba nežiadali.Vlado6230 napísal:jj bolo by, ale bude mozno problem pri brigadach oni nechcu aj potvrdenie o navsteve skoly?? mal som aj taku na stavbe tam nebolo treba ale myslim ze pri viacerych bude trebaa ja momentalne na skole uz akoby niesom. (a do juna sediet doma nechcem) zatial kim hladam som sa zacal ucit na primacky aspon.