17-stka sruba podzubany 6hran
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
17-stka sruba podzubany 6hran
dneska som sa rozhodol ze si nahodim zimne gumy ako tak odsrubuvavam tak som nepridrzal kluc pri srube troska vysiel vonka a co cert nechcel smykol po 6-hrane a spravil zo 6 hrana valec -proste je to gulate ( skoro ) a kluc sa mi volne toci chcem vediet ako sakra teraz vymenim koleso alebo ako povolim srubu .... iba realne napady astar seran to neurobi... 
-
Kibo
Hardcore addict
ako sa ti podarilo na srobe na kolesa zoslahat hrany? to si sundaval pneumatickou pistolou?
no v kazdom pripade ten srob uz nezachranis, cize mas narychlo napadaju dve varianty:
- navarit na zoslahany srob vidlicak a tak ho povolit
- zrezat hlavicku do takej podoby, aby si ho mohol chytit francuzakom
urcite ho vsak nakrm WD40kou, aby mierne povolil
no v kazdom pripade ten srob uz nezachranis, cize mas narychlo napadaju dve varianty:
Ja by som to nechal na profesionalov, zbehni do nejakeho servisu tam ti urcite pomozu. Nemyslim si ze navarat nejaky vidlicovy kluc pomoze, to by mohol spalit pneu a tvoje srouby na kolese urcite vidlou tahko nepojdu.
Mne sa podarilo na jednom kolese v priebehu 2minut odtrhnut hlavicky z 2 sroub co drzia koleso, iba zavity ostali vo vnutri, poriesili to v pneuservise tak ze navrtali do starych sroub nove diery spravily zavit a nejak to silou vysroubovali, ale poviem vam dost sa pritom nafucali a napotili, a jedna srouba stala 800SK.
//btw dost skoro na vymenu zimnych pneu nemyslis?
Mne sa podarilo na jednom kolese v priebehu 2minut odtrhnut hlavicky z 2 sroub co drzia koleso, iba zavity ostali vo vnutri, poriesili to v pneuservise tak ze navrtali do starych sroub nove diery spravily zavit a nejak to silou vysroubovali, ale poviem vam dost sa pritom nafucali a napotili, a jedna srouba stala 800SK.
//btw dost skoro na vymenu zimnych pneu nemyslis?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ako herrgott moze niekto strhnut na skurtke do kolies co je hadam M15tka hlavu ? ? ? to si mal pistol s takym krutakom jak ma fabia HTP ? ... alebo urvat dve hlavy ? ? ? .. to co s tym robite ? ? ? sak tam je predpisany utahovaci moment a ked to preserete, tak mozete akurat strhnut niekde vnutri zavit a tesit sa na nove diely do poloosy
... inak siel by som na to ako hovori kibo, mali by tam byt skrutky z beznej konstrukcnej ocele , do ktorej lahko zbrusis dve plosky a potom to ukrutis francuzakom ...
// tak to je potom radost s takymi robit
... to maju asi presne spocitane ze prezujes max 3x za rok (obcas defina) .. to vynasobia zarukou auta v rokoch a presne tolko cyklov to vydrzi
.. kzdopadne som sa s takou kvalitou este nestretol, preto mi to prislo divne 
... inak siel by som na to ako hovori kibo, mali by tam byt skrutky z beznej konstrukcnej ocele , do ktorej lahko zbrusis dve plosky a potom to ukrutis francuzakom ...
// tak to je potom radost s takymi robit
-
RATZINGER666
Darca
skoro prezuvas 
noo ja som to uz videl na jednej amerike tie sroby aj zavarene a museli dookola vyzerat cely disk aby zhodili kolo
kazdopadne ak nie si zbehnuty v takychto strojarenskych veciach tak to nechaj na servis tam budu mat adekvatne naradie ako hasak resp. flexu na zabrusenie mensich hran... ale navarat tam vidly alebo cokolvek ine cim by si to povolil urcite neskusaj dodrbes gumu aj disk..
kazdopadne vela stastia
//nordkapp_pb este by si sa divil
ja mam tiez tie polske blatove sroby a prezuvanie s hentymi zvladem uz iba raz a potom do nich mozem rezat hrany na inbusak 
noo ja som to uz videl na jednej amerike tie sroby aj zavarene a museli dookola vyzerat cely disk aby zhodili kolo
kazdopadne ak nie si zbehnuty v takychto strojarenskych veciach tak to nechaj na servis tam budu mat adekvatne naradie ako hasak resp. flexu na zabrusenie mensich hran... ale navarat tam vidly alebo cokolvek ine cim by si to povolil urcite neskusaj dodrbes gumu aj disk..
kazdopadne vela stastia
//nordkapp_pb este by si sa divil
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
RATZINGER666
Darca
Re: 17-stka sruba podzubany 6hran
kaaaamo...ta skoro si sa rozhodol....letne ti uz na drifty nestacia?gego napísal:dneska som sa rozhodol ze si nahodim zimne gumy
-
gego
Light Professional
hm no premyslam nad tym ze to asi dam spravit servisu ....
auto je skoda 120 L a gumy som na nej nemenil nikdy ( aspon to dotycne koleso je tam 15 r ) ja jazdim na letnych aj v zime je mi to jedno lenze teraz ta vyhlaska ze musia byt zimne ta preto menim ... aakosi nesla 15 rocna zhrzavena srubka povolit no ....
auto je skoda 120 L a gumy som na nej nemenil nikdy ( aspon to dotycne koleso je tam 15 r ) ja jazdim na letnych aj v zime je mi to jedno lenze teraz ta vyhlaska ze musia byt zimne ta preto menim ... aakosi nesla 15 rocna zhrzavena srubka povolit no ....
nie iba kluc vlozeny v 1,3 metrovej polcolovej trubke ( pre veciu silu ) a aj tak neslo sakra ...to si mal pistol s takym krutakom jak ma fabia HTP ? ... alebo urvat dve hlavy ? ? ?
zanes to do servisu... spravia ti to v pohode ak mas new gumy obute už na diskoch nafukane .. a potrebuješ isch iba vyvažiť nebodaj ani to nie tak ta to vyjde pod 500 stovak.. čo je banalita pri dnešných službach pneuservisov
OFF TOPIC : osobne som skor za vymenu pneumatik na dvore ktoru aj praktizujem na všetkych autach ktore doma mame.. je praktickejšie mat zimne a letne gumy na zvlasť diskoch
zbrus tu 17 ku na 16 ku navar naň kvalitnu 16 kluč použi WD a zapri sa znova do tej 1,3 metrovej tyče... ale poviem ti že ked zlomiš ten kvalitny kluč tak to bude možno viac škody ako keby si zašiel k znamemu do servisu... LA VIVA KUTYIL s.r.o.
OFF TOPIC : osobne som skor za vymenu pneumatik na dvore ktoru aj praktizujem na všetkych autach ktore doma mame.. je praktickejšie mat zimne a letne gumy na zvlasť diskoch
zbrus tu 17 ku na 16 ku navar naň kvalitnu 16 kluč použi WD a zapri sa znova do tej 1,3 metrovej tyče... ale poviem ti že ked zlomiš ten kvalitny kluč tak to bude možno viac škody ako keby si zašiel k znamemu do servisu... LA VIVA KUTYIL s.r.o.
Hlupost na ten srob neprivari nic pokial je srob nasrobovany. Ti garantujem. Jediny sposob je nejak obrusit ten srob, poriadne ho namaz a pouzi mensi kluc. A v buducnosti budes vediet, ze nieje dobre pripevnovat koleso suchymi srobami ( ja ich mastim indulonou ) a samozrejme netreba po tom kluci pri dotahovani skakat.Kibo napísal:ako sa ti podarilo na srobe na kolesa zoslahat hrany? to si sundaval pneumatickou pistolou?
Vela stastia!
-
Tripmaster
Light Star
odkiaľ to máš? Da sa to.pe3x napísal:Hlupost na ten srob neprivari nic pokial je srob nasrobovany. Ti garantujem.
Kibo ti už vlastne poradil, vybrus si jemne kľuč ak ho máš nachromovaný aby ti chytala elektroda a privar to tam zbokov o šrubu. Potom to určite povolíš. Dalo by sa sice aj vybrusiť pilnikom obojstranne a nasledne hasák, ale je s tym viac roboty.
//sry som prehliadol ze to je uz hotove