Môžete sem písať vaše príhody z detstva, ktoré stoja zato to sem postnúť čo ste rozbili, čo sa vám stalo...
zacnem : ako 8 rocny s kamosom sme sa hrali v aute skoda 120 a boli tam kluce tak sme nastartovaly kamos si klakol a rukou tlacil plin a ja som mal soferovat ce mi nevyslo a nadrbal som to babke do chlievu nam sa nic nestalo ale babke zomrelo prasa chlievik z dreva to ties nezvladol:D
alebo ekd som mal okolo 9 mama ma poslala po sestru nech sa pride najest oni sa hrali na poli a bratranec ju nechel pustit tak som zobral kamen v ktorom bol kus zeleza a chel som hodit do sestri a trafil som bratranka pod oko som mu roztal lice on usiel domou a ja som este vzal palicku taku tenku a celi chrbat segre dobycoval potom som ja dostal od mamy au :D
Atd... Infarktnych stavov bolo v mojom zivote dost...
V mojom najrannejsom veku sme mali dobermana, skocil na mna a pazurom mi roztrhol kozu na prvom prsniku. Jazva v podobe maleho krizika so mnou aj zomrie.
V neskorsom veku som tomu istemu dobermanovi splechol studenu vodu do oka alebo co. Pamatam si, ze ma este napadlo ako nebezpecne blizko som bol, zrazu som videl jeho tesaky nebezpecne blizko hlavy, potom uz len kuchynske okno, ktore som cez slzy a kravavy ksicht vnimal rozmazane. Jazva na pravom lici a kutiku ust (chvilu som mal sirsi usmev).
3. a posledny raz si na mna ten zmrd dovolil, ked mi roztrhol kozu na lavom pleci.
Z toho psiska som mal panicky strach.
Vesele prihody mi sposobovala aj moja najmilovanejsia sestra, ked po mne hodila motyku a naparadu ma trafila do cela a roztrhla mi kozu. Mam aj jazvu a spolu s okuliarmi doplnaju dojem Harryho Pottera.
Ta ista sestra mi raz drbla aj taky hnusny kus betonu do hlavy. Doteraz si pamatam ako na beton "prsala" krv.
Ked sestra sypala vrabcom nejake slnecnicove semienka, stal som pri nej a drzal som v ruke sacok s tymi semienkami. Stala na stole, kde bol sverak. Sverak zhodila a padol mi na lavy palec.
Co som rozbil? Raz sa mi takmer podarilo podpalit zimny stadion v PN, ked som do jedneho smetiaka hodil nezahasenu zapalku.
Tatko mi raz povedal, aby som nasadol do traktora, nastartoval a odtiahol (bolo to v zahrade, vela miesta, ziadny policajti, tak nech sa ucim). Bola tam zaradena rychlost, motor chytil na prvu, nevybral som v tej rychlosti zakrutu a napalil som to do kopy hnoja.
V case zatvy som bol s tatkom na kombajne, soferoval. Zliezal som po tych schodikoch, on dupol na spojku, kombajnom to trhlo a ja som sa z tych schodikov zosmykol. Takmer som spadol do toho zacieho stola, kde by ma to rozdrapilo na franforce.
S tatkom som bol nakladat seno. Dva traktory, v jednom ja, v druhom on. Mal som uz asi 14. Ja som tahal vlecku a on nakladac. Rameno nakladaca nezaistil do spravnej polohy (BOZP u nas totiz neexistuje, preto to byva adrenalinove) a chcel potiahnut dalej. Rameno sa rozhojdalo a ako si tak sedim v traktore a cakam na povel, zrazu vytrestim oci na to hompalajuce sa rameno. Keby som ho nezbadal, asi ma zabije. To rameno rozbilo jedno z troch najvacsich skiel na kabine. Mal som nehorazne stastie, ze som sa stihol uhnut.
Expertom na rozbijanie je teda tatko.
Posledna prihoda, ktora sa stala priamo mne:
Mali sme na vlecke nalozene baliky slamy do vysky asi 6 metrov. Za volantom som sedel ja. Cesta bola nerovna a cele sa mi to vysypalo, polovica na plot, ktory je doteraz krivy. Tatko je vsak vychcana svina a vymyslel si, ze potreboval dakam ist, tak som to musel ja odpratavat.
Mala som cca 6 rokov, ked u babky na zabijacke vypustili prasa na dvor a ked som zbadala, ze ho idu zastrelit, tak som otvorila branu a prasa zdrhlo do dediny. Odvtedy ma nechavali radsej doma.
A strasne rada som solila zakusky. Len co som zbadala niekde na stole krabicu, v ktorej boli nalozene, tak so zobrala solnicku a solila odusu. Pravdaze tak, aby ma nikto nevidel. Potom sa vsetci cudovali, preco su slane. Asi na treti krat ma mama nacapala.
hh este na toto asi nezabudne mal so okolo 7 aj menej bol som iba s krsnou ktora upratovala a ja som kukal tv ked ma to prestalo bavyt som behal po izbe a nasiel zzapalky sadol som si do kresla a palil az sa chitilo kreslo bezal som za krsnou ktora povedala nech si nevymislam ja ze vazne ona ze chod het ja pratam prisla asi o 3 min a pol kresla fuc
rozbil som tabulou spoluziacke nos - cca 3. trieda ZS
na zabijacke mi dala sestra kravske oko do ruky a ja som bol este maly tak som ho dal otcovi do bundy.... to bolo smiechu...
hrali sme sipky pred domom a jednemu chalanovi som ju hodil sice nechtiac ale do ruky - musel nosit mesiac obviazanu ruku..
v piatej triede som spoluziakovi trsesol pastou do brucha tak ze sa z toho spamataval este 10 minut a so slzami v ociach klamal ucitelke ze mu nic nieje...
kradol som kamennu sol zo skoly a potom si ju schovaval pod postelou - 1. stupen ZS
No rozne akcie ked sme vyliezli na taku velku betonovu strechu nad roznymi vchodmi do obchodov vedla seba, ktora stala na hrubych dutych kovovych stlpoch, pri com sme pockali na prechadzajucich dochodcov a ked boli v tesnej blizkosti tak sme do tych stlpov z hora hodili megu (petardu). Boha to boli take rany ze sa doteraz cudujem ze z toho nikoho nej*blo, tie svine mali tuhy korienok...
Dalej sme sa ako asi osemrocni naramne zabavali ked sme mohli z piateho poschodia opat chudakov dochodcov obhadzovat prazdnymi zavaraninovymi poharmi, samozrejme tak aby sme ich netrafili. Neviem, nejak sme tu staresinu v detstve asi nemali radi alebo co...
Potom rozne bitky v prvom stupni zakladnej skoly, nehovoriac o kolektivnych nahanackach s najtucnejsim spoluziakom ktory dvakrat prepadol. Proste nas chytila nuda tak niekdo povedal "Hej Lukas!" - "Co je?" - "Si tlsty ako opuchnuty vorvan." a uz sme len utekali az kym uz jeden z nas nevladal a obetoval sa za ostatnych.
Podobne ako fizz som deckam v skolke kazdu hracku co mi chceli zobrat oplieskal o hlavu, v sprievode nekontrolovatelnej sprsky nadavok. Ach, pamatam si ako som plakal po facke co mi strelila mama, ked si ju vychovavatelka zavolala ze vela nadavam ostatnym detom a ja som povedal ze sak tie kur*y mi vkuse kradnu lego.
Tiez sme celkom radi chodili do spoluziakovej pivnice pozerat si zolikove karty s nahymi cubkami. Teda, len pozerat samozrejme. Raz sme si tak doniesli aj nejaky deodorant so zapalovacom a opalovali kadejake tie igelity co malu ludia za pivnicnymi dverami (ktore pozostavali len z par dosak pozabijanych s velkym rozostupom vedla seba). No tak som siel aj ja skusit no len ten igelit nejak chytil a zacal horet. Po nom vianocne ozdoby, nejake sanky, lyze a postupne vsetok obsah tej pivnice. Najlepsie bolo ze 30 cm od nej bol plynovy uzaver. Zdrhli sme a nechali spoluziaka nech hasi...
Potom sme v zime radi chodili hadzat snehove gule do kuchyn roznych restauracii co mali otvorene okno, ci proste do zavretych okien kancelarii v ktorych sa nieco preberalo. Petardy samozrejme boli nedodelitelnou sucastou. Po tom co nas sneh omrzel sme sli vyzvanat. Boha raz som tak schytal cez hubu... Som mal len asi 9 a taka supa ze som si myslel ze ma auto zrazilo. No co, byt tym chlapom tak dam este silnejsiu.
Ked som prisiel na gympel tak sa to uz celkom ukludnilo, sice som toho povyvadzal ako mladsi dost ale skor slo o vymenu nazorov s ucitelmi.
Moje najčastejšie zážitky z ranného detstva boli vždy spojené s ohňom. Ako Macgyver nosil švajčiarsky nožík, ja som mal pri sebe vždy zápalky. Ak bola aj nejaká horľavina po ruke tak samozrjeme aj to. Či bolo leto alebo zima. Neraz boli u nás požiarnici hasiť okolité kríčky, suchú trávu, stromy a vlastne všetko, čo sa dá podpáliť. Okolité záhradky týmto vždy trpeli. Radi sme chodievali k jednej chatke. Bola to skôr len akási búda na všetky tie záhradné pomôcky. Pod povrchovým drevom bol polystyrén a ten krásne horí. My sme vlastne ani nevideli, že to horí, ale na druhý deň po chatke zostala len obhorená zem, tak sme skonštatovali, že to zhorelo.
Vždy po takomto výjazde som mal spálené tenisky a doma hneď vedeli už keď počuli požiarnicku sirénu a videli moje spečené topánky. V okolí som bol známi aj ako "podpaľač".
Pyrotechnika (najmä) cez zimu nikdy nesmela chýbať. Samozrejme petardy sme hádzali všade, kde sa dalo, od výfukov áut, do schránok, školských záchodov, do výťahu alebo len tak voľne hádzali von oknom po ľudoch. Rakety sme strieľali do paneláku oproti. Nikdy sa nič vážne nestalo a nikdy ma nikto za to nevyplieskal.
V lete (alebo na jeseň? kedy vlastne dozrieva jarabina?) kameňom úrazu bola vždy jarabina. Poznáte isto pukačky s balónikom. Prestrelka vždy skončila tým, že to niekto schytal do oka. Samozrejme vina padla hneď na mňa, aj keď nie vždy to bola moja chyba a dotyčný sa šiel vyplakať za mojou mamou. Vtedy som pár krát dostal od otca.
Ďalej sú len také drobnosti ako zvonenie alebo búchanie na dvere susedom, behanie po autách, pľuvanie po ľudoch z balkóna.
Najviac asi ten oheň a ten ma drží dodnes, fascinovalo ma, keď som mohol zapáliť niečo, o čom tvrdili, že sa to nezapáli.
Ja som bol este v 13tich dieta bohuzial tak tu hodim este aj z tych rokov ..
Hmm tak asi take najhorsie co som vtedy vyviedol bolo toto:
Mali sme chemiu v 8micke asi, na najvysom poschodi..Samozrejme sme mali chemiu poslednu a tak sme vzdy po hodine beeeezali cim skor vsetkymi tymi schodmi domov..Jedneho dna ked skoncila hodina reku ideme chytro domov..No ked sme vybehli tak predomnou bola spoluziacka ktora mi "zavadzala". A tak som ju odzadu strcil a ona buum a padla jednym usekom schodou az na koniec sa dokotulala..Ja som samozrejme prefrcal okolo behom a este rehotom, ze som prvsi Len ked mi poobede vola jej sestra, ze ma zlomenu nohu a ze ci sa jej neviem ani ospravedlnit..Tak som jej potom zavolal taky zahanbeny a povedal sorry
Inak uz vsetko nepamatam co som robil ako detvak )