pomoc - pascal
pomoc - pascal
mam priklad:[b]matica retazcov.[/b]Vygenerujte maticu 10 krát 10 tvorenú prvkami reťazec dĺžky 5 znakov tvorenú len z reťazcov písmen. Ponúknite používateľovi nasledovné voľby v menu :
[b]uvedenú maticu reťazcov usporiadajte podľa pravidiel pre usporiadavanie reťazcov od najmenšieho po najväčší a to v rámci celej matice. Uvedenú usporiadnú maticu vypíšte.[/b]
maticu som uz vygenerovala a vypisala, len neviem ju usporiadat
skusila som to takto, ale vypisuje mi chybu
[color=blue]procedure usporidaj(var M3:matica);
var i,j,n:integer;
pom:string[5];
begin
for i:=1 to n-1 do
begin
for j:=i+1 to n do
begin
if M3[i]>M3[j] then
begin
pom:=M3[i];
M3[i]:=M3[j];
M3[j]:=pom;
end;
end;
end;
end;
[/color]
[b]uvedenú maticu reťazcov usporiadajte podľa pravidiel pre usporiadavanie reťazcov od najmenšieho po najväčší a to v rámci celej matice. Uvedenú usporiadnú maticu vypíšte.[/b]
maticu som uz vygenerovala a vypisala, len neviem ju usporiadat
skusila som to takto, ale vypisuje mi chybu
[color=blue]procedure usporidaj(var M3:matica);
begin
begin
begin
if M3[i]>M3[j] then
begin
end;
end;
end;
end;
[/color]
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Kód: Vybrať všetko
procedure usporidaj(var M3:matica);
begin
begin
begin
if M3[i]>M3[j] then
begin
end;
end;
end;
end;takto mozes usporiadat jednorozmerne pole, ale maticu nie
ak to chces robit tymto sposobom najskor preved maticu na 100 prvkove pole a potom z neho znova vyrob maticu
inak budes potrebovat tri cykly, v ktorych budes prechadzat prvky celej matice, takto by si spravila akurat tak jeden riadok a aj to len v priapde, ze n je 10 a k prvkom prihodis jeden chybajuci index
P.S. toto Ti nemoze fungovat z toho dovodu, ze v matici mas dvojindexovu premennu M[i,j] a Ty sa snazis vybrat prvky len s jednym indexom
-
neutronmind
Expert
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
za prve: o tej N nevies ci nieje globalna, ak ano a ma ju nastavenu na 10 tak nejni problemneutronmind napísal:Toto som uz scasti riesil na inom fore.Inak tamten kod ti nefunguje aj preto, lebo premenna n nie je inicializovana.
A v tomto pripade nemusis mat normalnu maticu 10x10, staci ti 100 prvkove pole, ktore budes len vypisovat po desiatich (ako to navrhol jeden user na tom konkurencnom fore).
za druhe: tak by vyrobila hned na zaciatku 100 prvkove pole tak nesplni podmienky ulohy a dostane hovno a nie body
-
neutronmind
Expert
zdravim, pisem do tejto temy ked uz existuje ... potrebujem urobit hash v TP7 a nemam na to kniznice ... nejake nezkompilovane sa daju najst na TU. Nejako mi to nejde skompilovat, mohol by sa na to niekto mrknut a ak sa mu to podari tak mi to niekde uploadnut? staci MD5 ... alebo ak mate niekto niec otake tak sa ozvite
A čo znamená "Nejako mi to nejde skompilovat"?
Nejakú knižnicu s MD5 pre Pascal nájdeš napr tu: ftp://garbo.uwasa.fi/pc/turbopa7/md5asm32.zip
Nejakú knižnicu s MD5 pre Pascal nájdeš napr tu: ftp://garbo.uwasa.fi/pc/turbopa7/md5asm32.zip