JE WIFI TRESTNE???

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Abek1988
Light Expert
Light Expert

JE WIFI TRESTNE???

Príspevok od používateľa Abek1988 »

Zdravim chcem sa opytat idem robyt wifi siet na zhruba 4KM mozu ma zato nejak trestne stihat???Pojde to cez cele mesto.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Preco by mali, pokial je to vo volnom nelicencovanom pasme a nepresahujes vyzarovaci vykon??? Ten vykon s normalne bezne dostupnymi zariadeniami by si nemal prekrocit, jedine ak by si pouzil upraveny firmware a tak podobne...
black1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa black1 »

uz vidim ako ti to pojde cez 2.4GHz v MESTE :D GL
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Ako píše black1 to by som chcel vidieť ako ti to pôjde...

Pri takomto vysielaní máš oznamovaciu povinnosť oznámiť to Telekomunikačnému úradu SR – viac info. na: http://www.teleoff.gov.sk/ a tu je konkrétne http://www.teleoff.gov.sk/sk/Vpovolenia/rlan.html

Ale zasa povinnosť ako povinnosť... Pokial nie si ISP tak je to viac-mene zbytočné...
Abek1988
Light Expert
Light Expert

black1 napísal:uz vidim ako ti to pojde cez 2.4GHz v MESTE :D GL
A predstav si ze ide a velmi dobre je to 3,30km a pohoda. A mesto sme ale male.. :P :P :P

//autoeditácia príspevku ( 11 Jan 2009, 2:39 )
FABi2 napísal:Ako píše black1 to by som chcel vidieť ako ti to pôjde...

Pri takomto vysielaní máš oznamovaciu povinnosť oznámiť to Telekomunikačnému úradu SR – viac info. na: http://www.teleoff.gov.sk/ a tu je konkrétne http://www.teleoff.gov.sk/sk/Vpovolenia/rlan.html

Ale zasa povinnosť ako povinnosť... Pokial nie si ISP tak je to viac-mene zbytočné...
Chcem mojemu svagrovi potiahnut moj internet. Nemyslim si ze som ISP. Ci som?????Net od T.com
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Abek1988 > Ono keď skryješ SSID a nebudeš sa s tým veľmi rozkrikovať tak myslím, že nič ti hlásiť nikam netreba...
Abek1988
Light Expert
Light Expert

hojko napísal:Preco by mali, pokial je to vo volnom nelicencovanom pasme a nepresahujes vyzarovaci vykon??? Ten vykon s normalne bezne dostupnymi zariadeniami by si nemal prekrocit, jedine ak by si pouzil upraveny firmware a tak podobne...
Pasmo je to normal 2,4ghz
black1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa black1 »

aby bolo jasno ja som to myslel tak, ze 2.4 je uz FULL , ja byvam v dedine mame tu 4-5 providerov + neakych 3 co maju hot-spot pre svoj laptop... a uz pomaly niet kanalu ktory by bol volny :) a pokial ma pamet neklame rozostupy medzi sietami aby to ficalo normal ma byt 1 kanal... , a ja si osobne myslim ze v meste je ta situacia o dost horsia :)
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: JE WIFI TRESTNE???

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Abek1988 napísal:Zdravim chcem sa opytat idem robyt wifi siet na zhruba 4KM mozu ma zato nejak trestne stihat???Pojde to cez cele mesto.
Neprekročíš povolený vyžazovací výkon, tak Ťa nemôžu stíhať.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: JE WIFI TRESTNE???

fikus-kukis napísal:Neprekročíš povolený vyžazovací výkon, tak Ťa nemôžu stíhať.
Teoreticky môžu. Preto je tá oznamovacia povinnosť – aby si nerušil ostatných používateľov používaním takého istého kanálu. V praxi som sa s ničím takým nestretol, aby bral niekto nejaký ohľad na kanál „konkurencie“. Ak máš dobrú anténu a dáš vyšší kanál [mene sa používajú] tak by ti to mohlo ísť. Mám dvoch kamošov [ISP] majú cca po 60 AP a ešte sa s tým nestretli aby niekto do nich skákal za rušenie [majú splnenú oznamovaciu]aj keď sa v niektorých obciach rušia.
Napísať odpoveď