WIFI AIRLIVE WT-2000R
WIFI AIRLIVE WT-2000R
cawte s kamosom sme si kupili tento router WIFI AIRLIVE WT-2000R na intrak a nevieme nastavit aby siet bola zasifrovana...skusali sme WEB dali sme do systemu nase mac adresy dali 10 miestny kod ale neislo to..potom sme dali WPA2-PSK(AES) tam ked sme dali heslo tak potom nam v sieti vypisovalo ze pc nesplna pozadovane nastavenia vie nam niekto poradit ako to nastavit tak aby sa na to nikto nepripojil???..alebo by aj stacilo na ip adresu vopred dakujem ... 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
poi: Ziadne konfiguracne CD nie je, je tam max. manual a prezentacia vyrobku. Toto nie su zariadenia, ktore by umoznovali pripojenie cez telnet ci ine externe aplikacie.
medo8: WEP je bezne podporovana na kazdej wifi karte na notebooku, takze pokial si zvolil 128-bit WEP key, tak to je vari 24 znakov pre kluc, pri 64-bit WEP je to 10 znakov. Pri WPA ci WPA2 je minimum asi 8 znakov. Treba si vsak dat pozor, ci maju tvoje zariadenia podporu WPA/WPA2, ale ak mas notebook stary max. par rokov, tak by podporu mali mat. Zvol si radsej WPA-PSK (WPA pre shared key) - WPA (TKIP) alebo WPA2 (AES), tam zvolis kluc, ulozis, restartne sa router a hotovo. Pri pokuse o napojenie do siete z notebooku by ti mal operacny system (ak mas Windows) zobrazit okno, ze siet je sifrovana pomocou WPA a ze je potrebne zadat pristupovy kluc. Ak zadas spravy kluc, tak ta musi pripojit, nevidim tam problem. Ostatne veci ako napriklad filter MAC adries atd... vypni, WPA je dostatocne bezpecne a nikto sa s tym nebude trapit. IP adresy mozes nastavit kludne na DHCP, pripadne IP cez DHCP pevne viazanu na MAC adresu. Este by si mohol doplnit aky mas operacny system, aky notebook a pripadne aj aku wifi kartu.
medo8: WEP je bezne podporovana na kazdej wifi karte na notebooku, takze pokial si zvolil 128-bit WEP key, tak to je vari 24 znakov pre kluc, pri 64-bit WEP je to 10 znakov. Pri WPA ci WPA2 je minimum asi 8 znakov. Treba si vsak dat pozor, ci maju tvoje zariadenia podporu WPA/WPA2, ale ak mas notebook stary max. par rokov, tak by podporu mali mat. Zvol si radsej WPA-PSK (WPA pre shared key) - WPA (TKIP) alebo WPA2 (AES), tam zvolis kluc, ulozis, restartne sa router a hotovo. Pri pokuse o napojenie do siete z notebooku by ti mal operacny system (ak mas Windows) zobrazit okno, ze siet je sifrovana pomocou WPA a ze je potrebne zadat pristupovy kluc. Ak zadas spravy kluc, tak ta musi pripojit, nevidim tam problem. Ostatne veci ako napriklad filter MAC adries atd... vypni, WPA je dostatocne bezpecne a nikto sa s tym nebude trapit. IP adresy mozes nastavit kludne na DHCP, pripadne IP cez DHCP pevne viazanu na MAC adresu. Este by si mohol doplnit aky mas operacny system, aky notebook a pripadne aj aku wifi kartu.
pocuj ja som spravil ip cez DHCP automaticky...dal som to sifrovanie WPA-PSK potom TIKP a ASCII ale neide mi to mam windows vista a on xp notebooky mame rok stare... mal som to spravene aj cez mac adresu ale zrusil som to..teraz ked som to spravil ako ty tak mi pise ze nastavenie ulozene v tomto pc nesplna poziadavky taky cerveny krizik tam mam.pls porad co dalej spravit dikeshojko napísal:poi: Ziadne konfiguracne CD nie je, je tam max. manual a prezentacia vyrobku. Toto nie su zariadenia, ktore by umoznovali pripojenie cez telnet ci ine externe aplikacie.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
No, trosku
Uz som si dal temu do zaloziek hore, aby som to videl ked zapnem prehliadac.
//autoeditácia príspevku ( 10 Oct 2008, 22:54 )
Mno, takze som si dal ovladaci panel - siete, tam som vybral wifi kartu. Vo vlastnostiach je autentifikacia (druha zalozka), ta je vypnuta. Potom je tam este nastavenie, tak je tam WPA-PSK, druha moznost TKIP a pod tym je heslo. To su moje nastavenia a neni problem. Su to vsak nastavenia pod XPckom, takze neviem ako to bude v pripade Visty.
Samozrejme WPA/WPA2, radius, PSK, TKIP/AES, vsetko zalezi od nastavenia routra.
//autoeditácia príspevku ( 10 Oct 2008, 22:54 )
Mno, takze som si dal ovladaci panel - siete, tam som vybral wifi kartu. Vo vlastnostiach je autentifikacia (druha zalozka), ta je vypnuta. Potom je tam este nastavenie, tak je tam WPA-PSK, druha moznost TKIP a pod tym je heslo. To su moje nastavenia a neni problem. Su to vsak nastavenia pod XPckom, takze neviem ako to bude v pripade Visty.
Samozrejme WPA/WPA2, radius, PSK, TKIP/AES, vsetko zalezi od nastavenia routra.
info airlive
Nazdar.
Este sa tu vedie diskusia ohladom wifi routera airlive??
Potrebujem helfnut, ako sa konfiguruje, resp. ci niekto mi nevie polopatisticky krok za krokom vysvetlit konfiguraciu.
Uz som ho mal nakonfigurovany, vsetko islo dzivo, po dvoch dnoch sa nieco dodzubalo.
Resetol som ho natvrdo, opat nakonfiguroval, zadam ochranny kod, vypise mi ze som spojeny, IP mi prideli ale net aj tak nejde.
Helfinte mi niekto, bo uz som fakt zufaly.
Dik
Este sa tu vedie diskusia ohladom wifi routera airlive??
Potrebujem helfnut, ako sa konfiguruje, resp. ci niekto mi nevie polopatisticky krok za krokom vysvetlit konfiguraciu.
Uz som ho mal nakonfigurovany, vsetko islo dzivo, po dvoch dnoch sa nieco dodzubalo.
Resetol som ho natvrdo, opat nakonfiguroval, zadam ochranny kod, vypise mi ze som spojeny, IP mi prideli ale net aj tak nejde.
Helfinte mi niekto, bo uz som fakt zufaly.
Dik