Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

makaveli napísal:2pershing: ked siete, tak to asi skor na VUT.. na MU to mame skor take vseobecnejsie zamerane (ale samozrejme je tu aj par predmetov na siete) a dost teoreticke.. na VUT je to praktickejsie zamerane
Dovolím si súhlasiť :) .

Na VUT máš ohľadom sietí (minimálne) dve možnosti:
prvá je štúdium na Fakulte Informačných Technológií, bakalársky študijný program Informační technologie (všeobecné zameranie), následne magisterský študijný program Informatika - ten sa rozdeľuje na odbory, z nich Ťa bude asi zaujímať Počítačové systémy a sítě.
druhá je štúdium na Fakulte Elektrotechniky a Komunitkačných Technológií, bakalársky študijný program Teleinformatika, následne magisterský študijný program Telekomunikační a informační technika
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

jo dik za predcasne rady :) a to je myslene vut v prg ci v brne? Lebo pozeram ze na webe pise ze Brno, chcel som vediet ako to je este v Prahe...ak mi to niekto vysvetli tak budem vdacny :)
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Písal som o VUT v Brně, lebo k tomu sa viem vyjadriť.

V Prahe stovežatej je prosím pekne ČVUT, čo značí České Vysoké Učení Technické (keďže je to České, tak sa to má tváriť asi ako niečo navrch :D ; aj preto pre dôvod rozlíšenia sa Brňácke volá plným názvom "Vysoké Učení Technické v Brně").

A pozor! VUT nie je ČVUT a naopak; sú to dvé odlišné univerzity, čo majú spoločné len 75% písmen zo skratky :) .

O ČVUT by vedeli rozprávať tamojší študenti, ktorí sú aj ti na fóre medzi nami :) .
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

no sak nato sa pytam hlavne, ale dik aj za VUT :)
hlavne tu fakultu informy na CVUT, ak dakto mozte tak nejake infos :) dik
pato987
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pato987 »

P41NK1LL3R napísal:Štúdium vraj nie je príliš náročné, ak to porovnáme s ostatnými predmetmi, tak napr. fyziku, ktorú študujem ja, končí menšie percento z celkového počtu študentov na začiatku 1. semestra...
Najťažšia skúška je vraj z Lineárnej algebry a geometrie, ale ja by som tam určite pridal aj Analýzu...
A fakulta managementu je na ul. Odbojárov, zatiaľ čo FMFI je v Mlynskej doline... vzdialenosť je asi 25-30 min.... (býva to ale tak, že v jeden deň budeš mať zväčša predmety len na jednej fakulte...)...
este ma napadlo..ze ci je dobre mat uz nejake ekonomicke vedomosti ak by som tam siel alebo sa nato mozem kaslat a vsetko okolo ekonomiky.. sa tam berie od uplneho zakladu ??
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

pato987 napísal:este ma napadlo..ze ci je dobre mat uz nejake ekonomicke vedomosti ak by som tam siel alebo sa nato mozem kaslat a vsetko okolo ekonomiky.. sa tam berie od uplneho zakladu ??
Úplné základy sa tam neberú, ale vraj sa ňou dá v pohode prejsť aj bez ich znalosti (prípadne si občas niečo doštudovať...)...
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

a poradte aj mne. .kde s maturitou z informatiky,geografie a ekonomiky?
samozrejme sjl+anglj
ohol by som s tym ist na ekonomiu? alebo nejaku geografiu? daco s cim sa v zivote aj uplatnim:D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

idu ti jazyky?
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

no .. ano. .anglictina v komunikacii mi nerobi problem.. francuzstinu mam ale neviem z nej ani hovno..
inac ma zaujala celkom policajna.. a nejaka ekonomia a manazment.. pretoze mam celkom talent na peniaze.. vies.. ako ich nerozbit ale zhodnotit:D
Svetluška
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Svetluška »

Ahojte,

je tu niekto co studuje socilogiu? Co sa s tym da robit ked to clovek skonci? Na akej skole studujete? Z coho boli prijimacky? Aky je v uplatneni rozdiel medzi sociologiou a socialnou pracou? Lebo z nazvu by som dedukovala, ze ide o pracu s ludmi... Pripadne kto viete nieco viac aj o socialnej praci a uplatneni medzi obycajnymi ludmi?

Mala by som pomaly rozmyslat nad skolou a vobec neviem kam... Prosim napiste ak viete nieco viac o tychto odboroch. Vopred vdaka!
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

Profil absolventa bakalárskeho štúdia sociológie

Ukončenie bakalárskeho štúdia pripraví absolventa na tímovú prácu v sociologických výskumoch a na analytickú, expertíznu a organizačnú prácu pre sociálne a sociálno-zdravotné programy. Ich nositeľmi sú štátne i neštátne organizácie – orgány miestnej samosprávy, charitatívne organizácie, súkromné organizácie, komunity a pod. Štúdium pripraví poslucháčov i pre analytickú a organizačnú prácu v personálnom riadení. Absolvent bakalárskeho stupňa nadobudne ucelený súhrn poznatkov zo systematickej sociológie, dejín sociálneho myslenia a sociológie, metód sociologického výskumu, katolíckej sociálnej náuky, sociálnej politiky a kriminológie.

Profil absolventa magisterského štúdia sociológie

Absolvent magisterského štúdia v odbore sociológia nadobúda ucelený súhrn poznatkov z oblasti sociologickej teórie, metód sociologického výskumu a jednotlivých špeciálnych sociologických disciplín. Pri výučbe špeciálnych sociologických disciplín sa v magisterskom stupni štúdia kladie osobitný dôraz na výučbu sociológie manželstva a rodiny, sociológie náboženstva, sociológie národa, sociológie zdravia a choroby i ďalších disciplín. Ukončené magisterské štúdium tak pripraví absolventa pre vedeckú prácu, pre prácu vysokoškolského pedagóga, pre výskumnú a expertíznu činnosť v rozličných oblastiach spoločenského života.

Takze takto nejak :P
Svetluška
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Svetluška »

Cize keby som si vybrala sociologiu skoncim niekde v kancelarii a budem cakat kedy za mnou niekto pride aby som mu s niecim poradila? (ak ano s cim napriklad?) Alebo by som ja chodila za ludmi? (ak ano kvoli comu?) ? Neviem si dost dobre predstavit taky obycajny pracovny den v tomto obore. Co by mohla byt pracovna napln? (nieco konkretnejsie nez
LJ napísal: štúdium tak pripraví absolventa pre vedeckú prácu, pre prácu vysokoškolského pedagóga, pre výskumnú a expertíznu činnosť v rozličných oblastiach spoločenského života.
) Co ma katolícka sociálna náuka spolocne so sociologiou? Nemam nic proti nabozenstvu, len nerozumiem, ci sa to uci ib ana katolickaj skole, alebo je to tak vsade v osnovach...

P.S.: Dakujem za doterajsie poskytnute informacie a dufam, ze casom pribudnu dalsie :wink: .
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

ako presne vyzera zamestnanie sociologa netusim.. Co tusim je ale ze sociologia sa zaobera velmi vela vecami (sociologia prava, sociologia rodiny, sociologia prace, atd atd atd...) :P

Celkovo ide asi o to ci ta to bavi, potom uz myslim ze nezalezi ci budes sediet za stolom alebo chodit za ludmi :)

Nuz, ale je to moj nazor, toho co sociologiu nejde ani nechce studovat ;)
Peter15
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter15 »

chodi niekto na Vysoku skolu bezpečnostného manažérstva v Košiciach - bezpečnostný manažment ...potreboval by som nejake info o tej skole...lebo idem maturovat..coskoro bude treba posielat prihlasky...a rozmyslal som ze sa tam prihlasim...len chcem o nej nieco vediet....aby som nespravil hlupost
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

chem sa spytat, teraz mi nevidala skola :( (sice ma ani nebavila atd..) a idem si podat prihlasku na lesnicku- aplikovana zoologia a polovnictvo. chodi niekto, nejake skusenosti a tazka??
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Zdravim

Kedze sa chystam na Vysku (technicky smer) radby som si precital nejake rady kde. Nejde mi o techniku ako taku, ale najma informatiku. V buducnosti by som chcel robit nieco ako spravca siete,takze podla toho by som si vyberal skolu. Chcem nieco pri com sa da aj spat, pripadne pracovat, uzit si nejaky ten volny cas. Asi najviac sa mi zatial pozdava Technika v ZA, ale nepoznam nikoho co tam chodi, takze usudok si mozem robit tak z webovej stranky Smile

Za rady dakujem
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

neviete poradit? chcel by som ist studovat elektrotechniku alebo elektroniku ale neviem kde ci zilina,blava alebo kosice
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

kamarade pod na TNuni - trencianska univerzita... to je ta spravna za*ebavacka!!! :DD
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Ludkovia, potrebujem poradit. Akurat za chvilu idem vyplnat prihlasky na vysku.
Pred casom som sa rozhodol pre psychologiu na UPJS (aj ked tam je naval- viem). Problem je v tom, ze v kuse pocuvam na tu skolu veci typu: tam sa uci strasne vela teorie, zbytocne vela uciva a kvalita upada.
Preto sa tymto obraciam na vsetkych, ktorych chodia na filozoficku fakultu na UPJS, aby ste mi dali vase postrehy a skusenosti s touto skolou.

Inak, zaujimalo by ma tiez, ako je to s psychologiou v Nitre na UKF.

Budem vam velmi vdacny za vsetky vase postrehy a skusenosti.
Vrela vdaka
agy
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa agy »

Chodim prvy rok na VSB - Tech. Univerzita Ostrava

informatika

Zatial spokojnost., memozem sa nejak na nic stazovat. Takze tiez buducim informatikom odporucam :)
Napísať odpoveď