Ahojte,
Toto ma napadlo dnes, všimol som si, že niektoré školy majú 3mesčné prázdniny v lete, iné napr. Rakúsko strašne veľa celkovo, nebolo by lepšie mať klasické dvojmesačné, a trojdenný víkend ?
Výhody: Pre školákov menej učenia viac oddychu Viac voľného času
Nevýhody: Pre zamestnancov Menej zarobia ...
Hlasujte
Čo by bolo lepšie súčasťou víkendu ? piatok alebo pondelok ?
Snáď to nezmažete
// Ak sa nestotožňujete ani s jednou odpoveďou napíšte ju na fórum
mas to akesi prehadzane, ked budes sediet na riti v kancelarii a makat alebo s krompacom kopat jamu na kable, tak pochopis, ako by ti bolo v skole dobre kam ta mladez speje? a nechcel by si, aby tie styri dni v skole mali maximalne 6 vyucovacich hodin? wake up...
skoda, ze tam nie je moznost skratenia vikendu na 1 den (popripade uplneho zrusenia) pre niektorych skolakov lebo ako vidim, tak nie su dostatocne vytazeni a maju kopec casu zakladat na forach stupidne temy...
a dnesna mladez by uz bola uplne vymleta....ved tato generacia(moja) sa nedokaze nic poriadne naucit za 5 dni a co by bolo za 4....a nemame tolko penazi aby sme sa mohli ozrat 3 krat za vikend
, ale vieš, keď si zobereš jeden deň, 6hodinový, tak by sa to roztrieskalo na každý deň o hodinu viac, a bolo by, síce iba 4 hodky, ale niečo by sa zrušilo
// Asi to až taká hovadina nebude, prevahu má momentálne 3dňový víkend pre všetkých
pozri, vsetci sme si tym presli, alebo prejdeme, je mi jasne, ze kopa tem ti bude v zivote na hovno, ale bud rad za system vzdelavania aky mame, lebo mozeme dakovat, ze nie sme na urovni amikov alebo ze vobec mame moznost sa vzdelavat...
V USA v podstate neexistuje centrálne riadenie školstva na federálnej úrovni. Každý federálny štát má v oblasti školstva svoje vlastné zákonodarstvo. V ústave USA nie je ani zmienka o zodpovednosti centrálnej vlády za vzdelávanie. Školy sú riadené štátom a obcami, čo im umožňuje pružne sa prispôsobovať miestnym podmienkam. Existuje 15 358 miestnych školských obvodov – local school districts, z ktorých každý má svoj vlastný školský výbor, čo znamená, že v USA môže existovať 15 358 rôznych školských systémov. Povinná školská dochádzka je v niektorých štátoch od 7 do 17 rokov, v iných od 7 do 18 rokov alebo od 6 do 14 rokov.
Školský systém v USA má 4 úrovne:
1. Základná škola (elementary school)
Materské školy zriaďuje podľa potreby obec alebo zamestnávateľ. Dĺžka dochádzky do základnej a strednej školy je vo všetkých štátoch USA 12 rokov, pričom základná školy (Elementary School) je 6 alebo 8 ročná.
V prípade, že základná škola má 8 ročníkov, stredná škola (High School) má 4 ročníky. Na základnú školu so 6. ročníkmi nadväzuje trojročná nižšia stredná škola (Junior High School) a na ňu trojročná vyššia stredná škola (Senior High School).
2. Stredná škola (high school)
V USA neexistujú rôzne typy stredných škôl ako napríklad gymnázium, SOŠ a SOU, ale iba jednotná, vnútorne diferencovaná stredná škola. Žiaci si volia rôzne úrovne vzdelania:
- akademickú úroveň pre ďalšie štúdium na univerzite,
- všeobecnú úroveň (žiaci nemôžu pokračovať v štúdiu na univerzite, ale iba na školách zabezpečujúcich ďalšie vzdelávanie),
- úroveň pre vyššie technické, obchodné a administratívne odborné práce,
- úroveň pre odborné práce (robotnícke profesie).
Pre každú úroveň vzdelávania určuje štát povinné vyučovacie predmety (tie sa vyučujú diferencovane podľa schopností študentov), aby sa dosiahla požadovaná úroveň stredoškolského vzdelania. Škola ponúka široký výber voliteľných predmetov. V niektorých školách si žiaci volia aj učiteľov, v dôsledku čoho musí neschopný učiteľ opustiť školu. Učitelia teda musia dosahovať primeraný štandard kvality vzdelávania. Štúdium na stredných školách je organizované semestrálne. Štúdium na základných školách a štúdium povinných predmetov na stredných školách je bezplatné.
aj ked to vyzera ruzovo, vo vseobecnych porovnaniach vzdelanosti amici prilis neziaria...
tak ako skola je v pohode ale vyucujuci niektori , to by sa malo neako zredukovat. si namna sadla jedna ucitelka a teraz sa mozem ucit jak chcem OMG aj tak budem mat trojky na konci (s prdaku a chemii)
mnohym by prospelo, keby nemali ziadny vikend a sedeli nad knihami, taki su sprosti. aky by bol prospech z 3 dni vikendu? potom by si nikto volno ani nevazil, vsetci by zlemraveli. okrem toho, pochybujem, ze by peticiu podpisali ludia, ktori su plateni od dni, hodin alebo vykonov. a takych je v podstate vacsina. okrem toho peticiu by nemohli podpisovat skolaci, resp. ludia pod 18, pripadne pod 15, co je tiez velke mnozstvo ludi. v konecnom dosledku to podpise iba zakladatel temy a bude za debila
edit: napriklad by som zaviedol povinne diktaty na celostatnej urovni a kto by mal urcity pocet chyb, alebo by boli zavazne (y/i), tak by som mu vikend zrusil a smykaj sa biflit vybrane slova. polovica fora by nemala volno...
je to blbosť už teraz sme akí tupí čo by to bolo potom ...
a čo sa tyka toho že si na teba sadla učiteľka filipito tak to je jednoducho smola zažil som to aj ja .... no hľadaj chybu v sebe najprv až potom zvaluj na ucitela aj ked niektorí ucitelia su fakt hrozní ... nepoznam tych tvojich takze neviem ja som mal takýto problém minulý rok s fyzikou ... no zistil som že učitelka na mna len trosku viac pritlacila aby som sa ucil a tento rok prirodopis trosku ma stve a slovencina ... ale slovencinu sa ucim aspon s tym vedomim ze ak aj budem mat 4 budem vediet ... nie ze budem mat znamku za nic a budem dutý. No mohla by trošku zmiernit svoje metody ...myslim si ze v minulosti boli ucitelia este horsi takze budme radi ze sme radi a nevymyslajme sprostosti