Petícia - 3 dňový víkend ...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Mal by byť víkend trojdňový ?

Áno, pre školákov
30
27%
Áno pre všetkých
24
22%
Nie, školáci by sa mali učiť, a ľudia zarábať.
56
51%

Celkom hlasov: 110

olihope
Medium Star
Medium Star

Petícia - 3 dňový víkend ...

Príspevok od používateľa olihope »

Ahojte,
Toto ma napadlo dnes, všimol som si, že niektoré školy majú 3mesčné prázdniny v lete, iné napr. Rakúsko strašne veľa celkovo, nebolo by lepšie mať klasické dvojmesačné, a trojdenný víkend ?

Výhody:
:plus: Pre školákov menej učenia viac oddychu
:plus: Viac voľného času

Nevýhody:
:minus: Pre zamestnancov
:minus: Menej zarobia ...

Hlasujte ;)

Čo by bolo lepšie súčasťou víkendu ? piatok alebo pondelok ?

Snáď to nezmažete ;)

// Ak sa nestotožňujete ani s jednou odpoveďou napíšte ju na fórum :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

mas to akesi prehadzane, ked budes sediet na riti v kancelarii a makat alebo s krompacom kopat jamu na kable, tak pochopis, ako by ti bolo v skole dobre :roll: kam ta mladez speje? a nechcel by si, aby tie styri dni v skole mali maximalne 6 vyucovacich hodin? :arrow: wake up...
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

pondelok... a riesil by som to volitelnou cestou u zamestnancou a u skolakov volno
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Ekonomika štátu by sa zrútila - menej práce - menej peňazí.. a z tých peňazí žije štát.. a politici by na to srali, oni majú víkend 6dňový..
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

tak to je logicke.. ale sak odhliadnut na ekonomiku. .to je jasne ze HDP byprudko kleslo.. a nasa rrastuca ekonomika by sa zrutila
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

skoda, ze tam nie je moznost skratenia vikendu na 1 den (popripade uplneho zrusenia) pre niektorych skolakov lebo ako vidim, tak nie su dostatocne vytazeni a maju kopec casu zakladat na forach stupidne temy... :)
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

a dnesna mladez by uz bola uplne vymleta....ved tato generacia(moja) sa nedokaze nic poriadne naucit za 5 dni a co by bolo za 4....a nemame tolko penazi aby sme sa mohli ozrat 3 krat za vikend :lol:
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

a ja si myslim ze proti su hlavne pracujuci.. ktory by tym stratili! ale skolopovinny by neboli proti.. sak vzite sa do svojich davnych casov
olihope
Medium Star
Medium Star

:), ale vieš, keď si zobereš jeden deň, 6hodinový, tak by sa to roztrieskalo na každý deň o hodinu viac, a bolo by, síce iba 4 hodky, ale niečo by sa zrušilo :P

// Asi to až taká hovadina nebude, prevahu má momentálne 3dňový víkend pre všetkých
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tam padaj ponorit sa do knih aby si nemusel pracovat :D
olihope
Medium Star
Medium Star

Ja akože poho ... ale jedná sa skôr o niektoré témy v učive ktoré by som dal do ... :smt022

byť tak ministrom školstva, aspoň by som ostatných zachránil
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

pozri, vsetci sme si tym presli, alebo prejdeme, je mi jasne, ze kopa tem ti bude v zivote na hovno, ale bud rad za system vzdelavania aky mame, lebo mozeme dakovat, ze nie sme na urovni amikov alebo ze vobec mame moznost sa vzdelavat... :roll:
olihope
Medium Star
Medium Star

aky rozdiel majú amíci ?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Kopa ludi musi makať aj cez víkend/sviatky bez ohladu na to čo sa im lubi. Dôvody majú rôzne.
Obecne trojdňový weekend (koniec týždňa) je sprostosť.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

http://www.hojko.com/gramaticke-okienko-t17480.html

Preboha...to by sme estelen vyzerali, kebyze decka chodia kratsie do skoly.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

V USA v podstate neexistuje centrálne riadenie školstva na federálnej úrovni. Každý federálny štát má v oblasti školstva svoje vlastné zákonodarstvo. V ústave USA nie je ani zmienka o zodpovednosti centrálnej vlády za vzdelávanie. Školy sú riadené štátom a obcami, čo im umožňuje pružne sa prispôsobovať miestnym podmienkam. Existuje 15 358 miestnych školských obvodov – local school districts, z ktorých každý má svoj vlastný školský výbor, čo znamená, že v USA môže existovať 15 358 rôznych školských systémov. Povinná školská dochádzka je v niektorých štátoch od 7 do 17 rokov, v iných od 7 do 18 rokov alebo od 6 do 14 rokov.

Školský systém v USA má 4 úrovne:

1. Základná škola (elementary school)
Materské školy zriaďuje podľa potreby obec alebo zamestnávateľ. Dĺžka dochádzky do základnej a strednej školy je vo všetkých štátoch USA 12 rokov, pričom základná školy (Elementary School) je 6 alebo 8 ročná.
V prípade, že základná škola má 8 ročníkov, stredná škola (High School) má 4 ročníky. Na základnú školu so 6. ročníkmi nadväzuje trojročná nižšia stredná škola (Junior High School) a na ňu trojročná vyššia stredná škola (Senior High School).

2. Stredná škola (high school)
V USA neexistujú rôzne typy stredných škôl ako napríklad gymnázium, SOŠ a SOU, ale iba jednotná, vnútorne diferencovaná stredná škola. Žiaci si volia rôzne úrovne vzdelania:
- akademickú úroveň pre ďalšie štúdium na univerzite,
- všeobecnú úroveň (žiaci nemôžu pokračovať v štúdiu na univerzite, ale iba na školách zabezpečujúcich ďalšie vzdelávanie),
- úroveň pre vyššie technické, obchodné a administratívne odborné práce,
- úroveň pre odborné práce (robotnícke profesie).

Pre každú úroveň vzdelávania určuje štát povinné vyučovacie predmety (tie sa vyučujú diferencovane podľa schopností študentov), aby sa dosiahla požadovaná úroveň stredoškolského vzdelania. Škola ponúka široký výber voliteľných predmetov. V niektorých školách si žiaci volia aj učiteľov, v dôsledku čoho musí neschopný učiteľ opustiť školu. Učitelia teda musia dosahovať primeraný štandard kvality vzdelávania. Štúdium na stredných školách je organizované semestrálne. Štúdium na základných školách a štúdium povinných predmetov na stredných školách je bezplatné.
aj ked to vyzera ruzovo, vo vseobecnych porovnaniach vzdelanosti amici prilis neziaria...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Jo.. trojdňový víkend.. ale obávam sa, že ten tretí deň by nebol ani piatok ani pondelok, ale nejaký nový ôsmy deň v týždni.. ;)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

tak ako skola je v pohode ale vyucujuci niektori :(, to by sa malo neako zredukovat. si namna sadla jedna ucitelka a teraz sa mozem ucit jak chcem OMG aj tak budem mat trojky na konci (s prdaku a chemii)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

mnohym by prospelo, keby nemali ziadny vikend a sedeli nad knihami, taki su sprosti. aky by bol prospech z 3 dni vikendu? potom by si nikto volno ani nevazil, vsetci by zlemraveli. okrem toho, pochybujem, ze by peticiu podpisali ludia, ktori su plateni od dni, hodin alebo vykonov. a takych je v podstate vacsina. okrem toho peticiu by nemohli podpisovat skolaci, resp. ludia pod 18, pripadne pod 15, co je tiez velke mnozstvo ludi. v konecnom dosledku to podpise iba zakladatel temy a bude za debila

edit: napriklad by som zaviedol povinne diktaty na celostatnej urovni a kto by mal urcity pocet chyb, alebo by boli zavazne (y/i), tak by som mu vikend zrusil a smykaj sa biflit vybrane slova. polovica fora by nemala volno...
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

je to blbosť už teraz sme akí tupí čo by to bolo potom ... :roll:
a čo sa tyka toho že si na teba sadla učiteľka filipito tak to je jednoducho smola zažil som to aj ja .... no hľadaj chybu v sebe najprv až potom zvaluj na ucitela aj ked niektorí ucitelia su fakt hrozní ... nepoznam tych tvojich takze neviem ja som mal takýto problém minulý rok s fyzikou ... no zistil som že učitelka na mna len trosku viac pritlacila aby som sa ucil a tento rok prirodopis trosku ma stve a slovencina ... ale slovencinu sa ucim aspon s tym vedomim ze ak aj budem mat 4 budem vediet ... nie ze budem mat znamku za nic a budem dutý. No mohla by trošku zmiernit svoje metody ...myslim si ze v minulosti boli ucitelia este horsi takze budme radi ze sme radi a nevymyslajme sprostosti :wink:

//chyby opravene (ako tak)
Napísať odpoveď