=ls surna help s delphi

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
marilynman
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

=ls surna help s delphi

Príspevok od používateľa marilynman »

neviem si s tymto rady prosim help!
cele zadanie je v subore.
vytvoril som hviezdu 1 zltu a druhu hviezdu2 oranzovu..su na nahodnych poziciach.. potreboval by som poriadit ako mam urobit to aby blikali-maju striedat farbu zo zltej na oranzovu. a este to aby ked na nu kliknem pravy tlacidlom zacala postupne padat az zanikla.
Prílohy
hviezdy.rar
(101.84 KiB) 42 stiahnutí
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

najprv budem mať pár otázok ja, potom ti budem schopný lepšie poradiť. Tú triedu TRobot si asi nerobil ty, že? Druhá vec čo ma zaujíma: aké sú tvoje znalosti objektovo orientovaného programovania?

Pýtam sa preto, že spraviť sa to dá. Blikanie by šlo aj zásahom do tvojho programu, alebo môžeš upraviť samotnú triedu. To aby padali keď na ňu klikneš bude treba spraviť metodu onclick prípadne onmouseup (ak takú nemá, nepozeral som to dopodrobna) a tam sa už upravovaniu tej triedy nevyhneš.
marilynman
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

pokročil som

Príspevok od používateľa marilynman »

no ja som este len taky zaciatocnik v programovani...no tie hviezdy som urobil preto dve aby potom oni dve navzajom preblikavali zo zltej na oranzovu ale neveim ako to mam urobit ..asi v tom mouseUp, lebo to onclik to sme nebrali (to neviem).takze asik v tom mouseUP..len neviem ako mam prerobit tu triedu??

//autoeditácia príspevku ( 12 Jan 2009, 16:49 )
tak...

som to uz troska vylepsil ..uz mi tie hviezdy blikaju aj som upravil tie polia...uz len treba aby mi padala hviezda a zanikla...neviem presne ako to mam dat??
Prílohy
hviezdy.rar
(101.66 KiB) 39 stiahnutí
Napísať odpoveď