Ako zacat s Dj-ingom ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kuboxxx9
Novice
Novice

Ako zacat s Dj-ingom ?

Príspevok od používateľa kuboxxx9 »

chcel by som byt dj ... hudba ma velmi bavi ... hlavne styly : Disko, house, techno, electro, jumpstyle, hardstyle a aj Hip HoP :) .. len newiem ako zacat .. :cry:
DjBass
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Nechápem, s čím chceš začať... Skúšal si už nejaké mixy napr. vo Virtual DJ?
kuboxxx9
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kuboxxx9 »

no chcem zacat hrat diskoteky a tak ... skusal
jatmz
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jatmz »

no na diskoteky ti staci obycajny winamp :D :D neviem co riesis
ehm, ako zacat? strojovnu a platne uz nakupene?
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Chces zacat hrat sam solo? Chces hrat diskoteky po meste alebo chces hrat sukromne akcie (svartby, oslavy, stuzkove....)?

Ked chces hrat v meste, mal by si ovladat nejaky DJ hardware a vediet aspon na zakladnej urovni mixovat (nerobit bandurky, mat sajn o prechodoch a pod.), mat nakupenu muziku.
Ked si HW nikdy nedrzal v ruke, tazko ta postavia kdesi do klubu.
V druhom rade - a velmi dolezity bod, mal by si mat kontakty, aby si mal kde hrat. Bud znameho DJa niekde v klube, majitela diskoteky....

Ked chces hrat sukromne, treba mat sajn, co sa tam hra, lebo je to uplne ine ako disko v meste; mat vlastny aparat, mat kopu muziky, vacsinou stare kaleraby+nieco novsie; mixovacie umenie tam nieje podstatne, tam sa da hrat aj z winampu.
Taktiez mat nejake kontakty, resp. dat na znamost, ze ponukas produkciu na taketo akcie.

Chciet je pekna vlastnost :)
jatmz
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jatmz »

no podla toho co napisal ze co chce hrat tak jedine kdesi na akciach abo v klube. bracho, ale dlha cesta pred tebou aby si sa uplatnil :(
ako pise Makovnik, na to co chces hrat potrebujes hlavne hardware, (tam ti len laptom velmi nepomoze) a hlavne kopec znamosti alebo kopec peniazkov. kluby byvaju beztak obsadene stalicami a nasa scena je aka je :(
len aby to s tymi peniazmy neskoncilo ako u znameho "modra ziara" aka mokra ciara ... hroza :D
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

najlacnejsia investicia je zacat cez PC alebo cez notebook + virtual DJ a kupit si mixac odporucam uz nieco kvalitnejsie popripade sem hod ak si nieco spravil cez virtual DJ ak tym nezacnes tak ta to mozno omrzi hned ako do toho investujes pretoze to neni lahka ve cnato zhanat prachy a venovat sa tomu ak chces byt fakt dobry....
ak by si to napajal cez PC tak nastavit na viacej vystupov z PC a jeden vytup jedna platna a druhy vystup druha platna takto som spravil par diskoteek a je to f poho si vies zregulovat pekne BPM a nastavit podla svojho zvuku i ked s myskou ale da sa to a ak mas sluch tak sa dokazes vymakat...ale zaklad je mixpult a znacky ti odporucam:
Stanton dobry na techno/disko mozno hip hop ale nie na scratch ceny idu od 5-7 tis vyssie
ale ked si zaciatocnik tak HK-380 som pocul ze je dost supa pre zaciatocnikov...
take dracchsie a totalne vychytavky su pioneer, technics(u nas ich horko tazko dostat)...a je este par znaciek len si nespomeniem ale toto co som ti sem napisal je tak vsetko co treba vediet a caspm samozrejme ako uz bolo aj pisane treba hardware teda SSL(serato scratch live) alebo FL (final scratch ak sa nemylim) programi idu od 15-20tis a vyssie a k nim treba gramce popripade mozno CD playere a ked uz CD playere tak ti stacia aj stantony ale na scratch ne...to uz som pocul ze na scratch su robene Pioneer 800vky a 1000cky...a gramce samozrejme technics mk1202 alebo 1100seria a vyssie cena gramcov od 17litrov a vyssie pokial chces scratch tak to pod 50 tis nedas aby uz to malo zvuk a ked ces kupovat platne tak sa nedoplatis cena platni ide od 300-1500sk...
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Máš nejakú aparatúru alebo nič?... A netreba zabúdať, že keď chceš hrať v nejakých kluboch atď, tak treba mať licenciu...
dhodho3
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dhodho3 »

Ty si typek noo :D iba tak s nicoho nic ces robyt dj ?Ak ces nieco tak to sa musis od malicka oto zaouimat poznat muziku a hlvne nebyt lampa do hudby. Musis mat znamosti a musi o tebe vediet ze vies hrat. Ja mam svoj club na ulici kde mame gramce a tam si chodievame hravat a striedame sa.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

a jednak ked ces byt DJ musis poznat vsetky pesnicky aj 10 rokov dozadu to neni len tak....nove aj stare vsetko nvoe hned musis mat....a samozrejme licencia kupovat CDcka ak cez CD playere chces hrat...no vacsina nato vies co a hraju cez SSL or FL
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

ST1 napísal:a jednak ked ces byt DJ musis poznat vsetky pesnicky aj 10 rokov dozadu to neni len tak....nove aj stare vsetko nvoe hned musis mat....a samozrejme licencia kupovat CDcka ak cez CD playere chces hrat...no vacsina nato vies co a hraju cez SSL or FL
Vobec nemusis, len potom musis mat svoj styl. Poznam jedneho DJa osobne a on zacinal tak, ze si kupil gramce, nejake platne z jeho stylu (vsetko okolo house) a zacal doma trenovat. Trenoval nieco vyse roka, potom dal do klubu svoj mix, zavolali ho zahrat, zahral a uz ho zobrali ako residenta.
V normalnych kluboch za tebou totiz nechodia ludia, ze chcu zahrat to a to, hras si svoje veci. "DJ neni jukebox"
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

hej hej....zalezi v jakom si klube a mal by byt DJ vsetstranny kazdy ma svoj styl samozrejme...a DJs not Jukebox moja rec takisto
djcopik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa djcopik »

podlam na by bolo najlepsie keby si mal neake kontakty ako tu uz bolo spinane ale najelsie kontakty by boli na neakeho DJ ktory bi ti vela veci poukazoval a halvne ak nemas svoj aparat tak by ta naucil na svojom. Tak som zacinal aj ja a tym ludom co ma ucuil som vdacny ,,, a stale s nim hravam je pravda ze od kedy som na VŠ hram len obacas akciu ked sa stretneme viacery dj ale ja tak je to fajn...
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Ak chces byt dobry Dj musis mat aj dobry aparat... Ak si ochotny zaplatit tak do 50 000 a vies trochu bastlit tak skus kupit
Behringer VMX 200
Qsc Gx 5
Qsc Gx 3
Em15BASS
Em151Kit
Pioneer cdj100 2ks
Nejake Numark gramce (len priami nahon)
KAble z prodance.cz
Neajku disco gulu
Par reklektory
Laser
Scaner

A dobru chut do toho som Dj a hram 7 rokov. v novozamockom ccx som odohral 4 diskoteky a inak hram v jedenej vewlekj hospode
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

to si robis srandu ze mas behringer mixac ?...stacilo mi co som s behringerom zazil to su najvacsie sity na trhu...ked uz tak minimum ten stanton, mozno American Audio ale tj taka ista ciiina ako behringer..
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Pedro nevypisuj kraviny s aparatom.
Zabudni na sprostosti ako diskogula ci laser, to si kde nabral? Naucil si sa zopar zakladnych znaciek a robis mudreho.

Ked chce dakto zacat na dedine, tak mu aparat treba, ale vacsina diskotek ma vlastny. Nanajvys treba mat mix+playere, ktore niekde nebyvaju.

Povinna vybava DJ su jeho schopnosti, CDs/vinyls, sluchatka.

Ked chce hrat na diskoteke, treba mu akurat licenciu na hranie a kontakty, aby mal kde hrat, tot vsjo.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

hej hej....najlachsia cesta a najlacnejssia ako zacat s DJ-ingom tak kupit mixac a mat PC...staci virtual DJ ako program....cez to sa uz da hrat...ale only pre zaciatocnikov :)

/edit: aby som nezabudol: kontakty sice lahko nezozenes ale zacni hrat na zakladnych skolach/strednych a pod....len treba mat aj aparaturu..takze prv treba zarobit...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

da sa davat nieco cisto aj s ntbkom?

tu mi moc ludi asi neporadi, kedze mam macbook pro
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Samozrejme, ze da. Este som nevidel povedzme "lepsieho" DJ hrat na inom ako Apple notebooku.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

tym som myslel, ze mi tu moc ludi asi neporadi, preto lebo skoro nik tu nepouziva osx :?

a ta otazka bola taka, ze ci vobec sa da zacat na samotnom notebooku

//napriklad stiahol som si soft Scratch Live a to ide len s hardwarom
Napísať odpoveď