Vosk na lyze

O športe...
ehm123
King
King

Vosk na lyze

Príspevok od používateľa ehm123 »

Nazdar,

no takze mam K2 lyze a pocul som ze sa maju po sezone voskovat.
Nemam tam ryhy ani nic.

Na co vlastne sluzi to voskovanie? A pripadne ak mi mozte odporucit nejaky cenovo dostupny vosk pripadne aj kamenny obchod v PD :)

Dakujem : )
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djxtreme »

ehm123
King
King

Ok diki a ak sa smiem spytat, hrany sa maju brusit po akej dobe?
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djxtreme »

to ti presne asi nikto nepovie,zalezi od toho ako casto lyzujes a na akom povrchu,ci zladovatelom alebo prirodnom snehu...ja napriklad mam lyze uz dva roky a este som hrany nebrusil a su dost ostre,najviac sa tupia na technickom snehu,skus si ich mrknut ci ich mas dost ostre :wink: ale myslim ze to skor si ich daj nabrusit az pred dalsou zimou ako po tejto :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No ako písal djextreme, to proste musíš cítiť, že už Ti lyže pri oblúkoch nesedia na hranách a potrebuješ ich nabrúsiť. Ja som si ich nebrúsil 2 sezóny a na tvrdšom snehu sa mi to už pekne šmýka a keď prejdem do väčšieho oblúku, tak ma to neudrží. No ale pokiaľ máš na to kutilské schopnosti, lyže sa dajú nabrúsiť aj doma :)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

mas lyze prvu sezonu? to zatial nemusis riesit nic
buduci rok si daj spravit maly servis, pokial nesku*vis niekde sklznice ako napr. ja na kojsovke :D

pokial carvujes, tak tupe hrany pocitis najma na tvrdsom podklade (primrznuty sneh/lad)

naco sluzi voskovanie? na znizenie trenia predsa, logicky :)
ehm123
King
King

nene,mam ich uz druhu sezonu. V sobotu som bol na Remate [lyz. stredisko] a islo to celkom dobre :) Ale tak tie hrany su troska tupe to citim :)

2Pilifo: Hmm, tie lyze boli celkom dost drahe :) takze svoje schopnosti nejak skusat nechcem na nich : )) minimalne v domacich podmienkach odhadnes sotva uhol pod ktorym to mas robit a spodnu hranu uz vobec nenabrusis.

No nic asi sa poohliadnem po nejakom servise kam to dam spravit :) neodporucate mi nejaky v PD?
leo235
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa leo235 »

Zdravim, neviem ci moja otazka patri do tejto temy ale nechcel som kvoli nej zakladat novy topic tak to dam sem.
Mam stary typ lyzi, ziadny carving ani polocarving. cca 180 cm a maju dost rokov. Niesom ziadny profesionalny lyziar ale zlyzovat nejaky ten kopcek ako jahodna alebo kavecany a pod. dokazem bez ujmy:)

A chcel by som sa spytat ci sa aj tento stary typ lyzi ma nejako osetrovat? Mal by som ich dat do servisu na voskovanie alebo brusenie alebo neviem co? Lebo mam taky pocit, ze sa mi strasne smykaju, mozno to je len mojou nesikovnostou:) a mozno nie.)

Tak preto sa pytam. Dakujem(:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No jasne, ze sa o nich tiez treba starat...ved v podstate treba na nich upravovat to co na carvingoch....no ale ked chces usetrit a si trochu zrucnejsi, tak to mozes spravit aj doma.....ked si si vedomy toho, ze su to stare lyze.
leo235
Light Expert
Light Expert

No to by som radsej dal do servisu ale nevies kolko by to asi stalo a co by sa tam malo upravovat?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

v akom to mas stave? sklznice?

pokial mas pofajcene sklznice, tak ich ani do servisu nedavaj a kup si nejake jazdene carvy

daj si nejaky mensi servis - nabrusit hrany, obrusit sklznice a zaliat voskom = cca 10 eciek (odporucam servis na terase /podla vsetkeho si z KE/ na capajevovej ulici, mozem ti dat cislo - ak mas zaujem, pisni SS)
leo235
Light Expert
Light Expert

smejo napísal:v akom to mas stave? sklznice?

pokial mas pofajcene sklznice, tak ich ani do servisu nedavaj a kup si nejake jazdene carvy

daj si nejaky mensi servis - nabrusit hrany, obrusit sklznice a zaliat voskom = cca 10 eciek (odporucam servis na terase /podla vsetkeho si z KE/ na capajevovej ulici, mozem ti dat cislo - ak mas zaujem, pisni SS
A ako zistim ze sklznice su zle?:)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Pokiaľ ich máš dosť doškriabané, tak ich daj do servisu, aby Ti potiahli novú vrstvu na sklznici, ale ak sú už dosť staré, tak dnes v pohode kúpiš veľmi dobré zánovné carvingové lyže aj za 70 eur, takže oproti novým je to oveľa menej. Avšak podľa toho, čo si písal vo svojom 1. príspevku, to vyzerá iba na to, že už máš tupé hrany a lyže Ťa neudržia na tvrdšom snehu alebo ľade. Ako už spomínal Lubo$, ak sú to staršie lyže, dajú sa trošku nabrúsiť aj doma, ale určite to nebude tak kvalitné ako v servise.
gulo1
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa gulo1 »

...odporucam voskovat po kazdom dni na lyziach !!!
a co sa tyka hran: urcite by som si ich nechal nabrusit v servise a to zalezi od snehovych podmienok, na akych sa jazdi...
minimalne vsak na zaciatku sezony !!!
Napísať odpoveď