Nas buduci prezident

Diskusie na politické témy...

Koho budete volit v 2. kole prezidentskych volieb

Ivan Gasparovic
72
34%
Iveta Radicova
108
52%
nikoho
24
11%
este neviem
5
2%

Celkom hlasov: 209

kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

http://mordechajkapusta.blogspot.com/20 ... html#links

Vtipny ale bohuzial velmi raelny pohlad do buducna.
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

zevraj ma do boja o prezidenstke kreslo vstupit aj predsednicka slobodneho fora zuzana martinakova
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Dizzy napísal:zevraj ma do boja o prezidenstke kreslo vstupit aj predsednicka slobodneho fora zuzana martinakova
nj bolo to v telke...ale co sa tym zmeni ? nic..akurat odoberie hlasy radicovej
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

neviem ako vam, ale mne pride dost nechutne, ak radicova uz teraz posiela letaky s prianim do noveho roka. to vobec nezavana propagandou... otec bol nasraty, lebo do skoly prisiel tiez taky pozdrav akoze vela zdaru atd. ma cistu pravdu v tom, ze ak by to urobil niekto iny, sdku by sa zacalo rozdrapovat, ze to v statnych instituciach nema co hladat.
draco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa draco »

Som toho názoru, že ženy v politike a na akýchkoľvek postoch sú na mieste, ale prezidentom by mal byť vždy podľa mňa muž. Ja osobne budem voliť opäť Ivana Gašparoviča, je mi ako politik sympatický. Nepamätám sa, že by okolo neho boli nejaké kauzy a hlavne do politiky prináša ľudský rozmer. Nie je taký umelý ako niektorý politici a má sympatické vystupovanie na verejnosti, nie je vtieravý ako niektorí politici, ktorý Vám hlavne pred voľbami "vlezú dnu aj von" viac krát, len aby ste im dali svoj hlas a potom, keď ich zvolia na Vás zvysoka kašlú. (za tie ženy čakám -K :roll:)

\\ Aktualizované 17:34 A čo si tým chcel povedať MakeFake? Toto sú podľa teba nejaké vážne kauzy? To, že sa niekto zamotal vo vete, to sa stane každému a tobôž ešte pred kamerou a že nazval dakoho starý ch*j, len sa zamysli nad sebou či nepoužívaš vulgarizmy väčšieho zrna.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Ved Ivanko je stary komunista. Okrem toho nema vlastny nazor a len sa vtiera Ficovi do rity.

Par jeho slov :

"Idem pozdraviť toho starého chu*a."

- Ivan Gašparovič

"Na druhej strane si myslím, že Slovensko niekedy, žiaľbohu, a niekedy je to aj chvalabohu, že žiaľbohu, že na Slovensku predsa len tá pracovná sila je ešte stále lacnejšia a teraz, chvalabohu, že je lacnejšia"

-Prezident Ivan Gašparovič takto jednoducho a zrozumiteľne vysvetlil výhody Slovenska v období svetovej finančnej krízy.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

MakeFake: Nieco lepsie ako vytiahnutie dvoch otrepanych fraz z Necyklopedie nemas???
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Pravda boli co?
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

Na Slovensku je to tak, ze si vyberame mensie zlo...
Tak to bolo a myslim si ze tak to aj bude..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

MakeFake: A kde je pravda, ci to co povedal Kovacovi pred par rokmi alebo ten preslaveny vyrok, ktory sa objavil snad v kazdej tlaci a obehol cely internet??? To je podla teba pravda a zhodnotenie prace terajsieho prezidenta a odozva na to, preco ho nevolit a preco radsej volit opozicnu kandidatku na prezidenta??? Nie je ziadnym tajomstvom, ze vlada R.Fica je prezidentovi sympatickejsia a ma ku nej blizsie, neboji sa to povedat aj nahlas, nedavno to vyhlasil na tlacovej konferencii a na tvoje nazory v teme Antifico si ludia uz zvykli..., no a kedze ma prezident blizsie k Ficovi, tak ocakavam rovnake bludy aj v tejto teme.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Mňa najviac zaujalo to, čo hovoria pri prieskumoch ak má Gašparovič viac 50 %, že by sa prezidentom stal hneď po prvom kole. To však vôbec tak nie je, pretože na to, aby nebolo druhé kolo, musí víťazný kandidát získať 50 % hlasov všetkých oprávnených voličov. Čo je však otázne, či sa vôbec toľko ľudí dostaví k voľbám a nie to ešte aby volili jedného kandidáta. Takže ak túto podmienku medzi časom nezmenili, čo si však nemyslím, tak je vysoko pravdepodobné, že sa bude konať aj druhé kolo...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Sagittarius, uz sa to tu riesilo a pokial ja viem, Ustava SR stale hovori o "vsetkych opravnenych volicoch". Gasparovic by sa teda stal prezidentom s napr. 52% po prvom kole len vtedy, pokial by bola ucast na volbe prezidenta takmer stopercentna.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

len aby to nedopadlo ako kedysi s Kukanom, bolo pekne a ľudia si povedali že pôjdu voliť ať do druhého kola, však v prvom je jeho výhra jasná... a veru že nebola...
Sagittarius
Guru
Guru

Stoporko napísal:len aby to nedopadlo ako kedysi s Kukanom, bolo pekne a ľudia si povedali že pôjdu voliť ať do druhého kola, však v prvom je jeho výhra jasná... a veru že nebola...
No len teraz nejakého tretieho kandidáta nevidím, čo by mohol zamiešať poradie...minulé voľby sa stal Gašparovič prezidentom aj preto, že kandidoval v druhom kole proti Mečiarovi.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

narážal som na nízku účasť v prvom kole... aby sa to nestalo aj dnes a do finále nepostúpili dáki dvaja "krásavci" ako minule...
draco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa draco »

no podla mna postupi do druheho kola Radicova a Gasparovic a "Gaspi" potom s prehladom vyhra druhe kolo :P len dufam ze budem pri tom priamo v komisii :D
Sagittarius
Guru
Guru

Stoporko: Ja viem, ja som len myslel, že za Gašparovičom a Radičovou je ďalší tak ďaleko, že by sa to nemalo stať. Minule nebol medzi Mečiarom, Kukanom a Gašparovičom až taký rozdiel...

//autoeditácia príspevku ( 19 Jan 2009, 20:58 )
Tomasito napísal:Sagittarius, uz sa to tu riesilo a pokial ja viem, Ustava SR stale hovori o "vsetkych opravnenych volicoch". Gasparovic by sa teda stal prezidentom s napr. 52% po prvom kole len vtedy, pokial by bola ucast na volbe prezidenta takmer stopercentna.
Aj ja som si to myslel doteraz, ale v Ústave je napísané:
Za prezidenta je zvolený kandidát, ktorý získa nadpolovičnú väčšinu platných hlasov oprávnených voličov.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Sagittarius, vidis, podla interpretacie, ktoru som sa ucil este na skusku zo statneho prava, kde sme mali mat nadrilovanu aj ustavu som si pamatal, ze ide o vsetkych opravnenych volicov (a moj doterajsi nazor zrejme ovplyvnila aj formulacia tykajuca sa odvolania prezidenta v ludovom hlasovani: "Prezident je odvolaný, ak za jeho odvolanie v ľudovom hlasovaní hlasovala nadpolovičná väčšina všetkých oprávnených voličov."). Odvtedy som sa tym blizsie nezaoberal- az doteraz. Ked som si po rokoch v ustave opat pozrel sposob volby prezidenta, v clanku 101 sa naozaj pise: "väčšinu platných hlasov oprávnených voličov"...

A tak som sa na problematiku pozrel blizsie a vykukol z toho zaujimavy pravny uzol, na ktoreho rozuzlenie sa tymto okamihom zacinam dost tesit (za predpokladu, ze by sa Gasparovicovi uz v 1. kole podarilo ziskat 50+% hlasov, pretoze v tom pripade by sa tento pravny uzol jednoducho rozuzlit musel). Totiz, na znenie clanku 101, ods. 4 Ustavy SR existuju dva pravne nazory:
  • Pred voľbami o voľbách

Na to, ako môže niekto vyhrať prezidentské voľby už v prvom kole, existujú dva právne názory. Je zvláštne, že v parlamente zatiaľ neurobil nikto nič pre to, aby nejasnosti odstránil.

Čerstvý prieskum verejnej mienky z dielne GfK Slovakia potvrdil, že Ivana Gašparoviča by volilo za prezidenta 51,1 percenta voličov. Za ním nasleduje Iveta Radičová s podporou 39 percent respondentov a po nej už v prieskumoch nasleduje taký priepastný rozdiel iných potenciálnych kandidátov, že sa ich neoplatí ani len spomenúť.

Všetky doterajšie relevantné prieskumy verejnej mienky ukazujú výlučne na budúci súboj Radičová verzus Gašparovič. Ak sa do volieb nestane nejaká zvláštna a dnes nepredvídateľná udalosť, do druhého kola volieb nepochybne obaja menovaní postúpia.

Ak teda druhé kolo volieb vôbec bude. Nemožno totiž úplne vylúčiť ani to, že Ivan Gašparovič zvíťazí už v prvom kole. Nie pre výsledky prieskumov verejnej mienky, ktoré sú v tomto primaľované. Na presnejší obraz je potrebné poznať aj účasť voličov vo voľbách, ktorá bola v prieskume GfK Slovakia 67 percent. Ivan Gašparovič tak síce v prieskume získal 51,1­percent­nú podporu, ale zo 67 percent voličov, ktorí by sa určite na voľbách zúčastnili. Jednoduchý prepočet na všetkých voličov ponúka iné číslo – Gašparoviča by v takom prípade volilo zhruba 34 percent a Radičovú 26 percent voličov. Ostatní potenciálni kandidáti pri prepočte nedosiahli ani len päť­ percentnú hranicu. Prepočítané čísla vyzerajú reálnejšie, lenže základná otázka je iná – na čo vlastne myslel ústavodarca, keď naformuloval v jednom článku ústavy dve vety: 1. za prezidenta je zvolený kandidát, ktorý získa nadpolovičnú väčšinu platných hlasov, 2. v druhom kole je za prezidenta zvolený ten kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov zúčastnených voličov?

To celkom dobre nevedno, pretože na to existujú dva rôzne názory – podľa jedného sa väčšinou potrebnou na zvolenie prezidenta v prvom kole rozumie nadpolovičná väčšina odovzdaných hlasov, ktoré sú platné, podľa druhého sa tou istou vetou rozumie získanie nadpolovičnej väčšiny všetkých voličov, teda viac ako štyroch miliónov. Spor pritom nie je vedený v línii partajnej či koalícia-opozícia, ale nezávislými a rešpektovanými právnikmi. Zaujímavé však je, že ani koalícia, ani opozícia doteraz neurobili nič pre to, aby pochybnosti z ústavy jednoznačnejšou formuláciou odstránili. Pred voľbami.

http://komentare.sme.sk/c/4224212/pred- ... lbach.html
Kedze na vyklad dostatocnej autority (idealne Ustavneho sudu SR) som nenarazil, moj nazor... V Ustave SR sa v clanku 101 pise jednoznacne: "Za prezidenta je zvolený kandidát, ktorý získa nadpolovičnú väčšinu platných hlasov oprávnených voličov." A to- v rozpore s tym, co som si doteraz myslel- znamena, ze na zvolenie staci vacsina platnych odovzdanych hlasov. Mojej povodnej interpretacii by zodpovedala formulacia: Za prezidenta je zvoleny kandidat, ktory ziska platne hlasy nadpolovicnej vacsiny vsetkych opravnenych volicov. Tvorcovia ustavy vsak zrejme mali v prvom kole prezidentskej volby na mysli predsa len interpretaciu "vsetkych...". IMHO, svedci o tom posledna veta toho isteho clanku 101, ods. 4: "V druhom kole volieb je za prezidenta zvolený ten kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov zúčastnených voličov." Ak vsak neberieme do uvahy to, co napisat chceli, ale to, co realne napisali, potom ma podla mna Gasparovic naozaj sance na zvolenie uz v prvom kole.

Nechajme sa vsak prekvapit...
Sagittarius
Guru
Guru

Pozrel som výsledky z volieb z 99, či náhodou nemal Schuster viac ako 50 % a nemal, mal 47,37 %, ale našiel som na inom grafe čiaru, ktorá znázorňuje polovicu oprávnených voličov a ďalej takisto tento graf. Tak to vyzerá, že v 99 počítali s variantom s nadpolovičnou podporou všetkých oprávnených voličov.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

draco napísal:no podla mna postupi do druheho kola Radicova a Gasparovic a "Gaspi" potom s prehladom vyhra druhe kolo :P len dufam ze budem pri tom priamo v komisii :D
Tiez si myslim, ze to bude prevazne suboj tychto dvoch. No podla mna by bol Radicova lepsia ako Gaspi. Nie je mi sympaticky. :?
Napísať odpoveď