Nemcina - oprava chyb

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Nemcina - oprava chyb

Príspevok od používateľa BX »

Zdravim vas :) Zajtra pisem sloh z nemciny a kedze niesom v nemcine uplne najzdatnejsi a potrebujem dobru znamku, tak som si napisal taky "pomocny" sloh (naozaj len pomocny), ze ho sem hodim a nejaka dobra dusa by sa na to mohla kuknut a len mi napisat nejake - staci tie najhlavnejsie, brutal - chyby... Som si isty ze sa tu niekto taky, nemecky zdatny, najde a budem silno stastny keby si to niekto precital a napisal, aby som vedel co neviem a co by som zajtra asi mal vediet :) Dufam ze to bude do zajtra cca do 11:00, ak nie tak tato tema straca zmysel a uz sa trapim na nemcine :lol:
Dakjem kazdemu aj za drobnu chybicky najdenu :) (K+ samozrejmost)

Kód: Vybrať všetko

Mein  Freizeit
Meine Freizeitangebot ist nich so groβ. Im Sommer ich gehe ans Wasser oder ich gehe ins Gebirge. Am Wasser ich bade oder ich schwimme, weil ich schwimmen gern habe. Wenn es ist heiβ ich sonne mich. Ich touristik machen gern. Ich liebe Vysoké Tatry oder Nízke Tatry. Mein lieblische Wanderweg  ist aus Chopok an Ďumbier und aus Popradské pleso nach Ostrva bis zum Berghotel Sliezsky dom.  Im Sommer ich auch Sport mache gern. Ich liebe Fuβball, Volleyball oder ping-pong. Durch Schuljahr ich lerne und mein Freizeit ich verbringen an meinem Computer. Hier sitze ich immer, wenn ich Freizeit habe. Am liebsten spiele ich “Action games”.  Ich arbeite aber auch mit meinem Computer fϋr die Schule.
Im sommer ich fahren ins Gebirge ski. Wenn es ist nich so kalt ich touristic mache gern, weil das Winterlichland bildschon ist. Dann ich hinaus mit meine Freunde gehe. Meiste ich sitze zu Hause, weil ich nicht zu machen habe. 
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

BX.. neprepisuj to po ňom, je tam chyba za chybou...

Mein Freizeit
Mein Freizeitangebot ist nicht so groβ. Im Sommer gehe ich ans Wasser(dal by som sem shwimmen, neviem, aká predložka je tam, čo si použil) oder ins Gebirge. In See schwimme ich, weil ich Schwimmen gern habe. Wenn es heiβ ist, sonne ich mich. Ich mache Touristik gern. Ich ?liebe? Vysoké Tatry oder Nízke Tatry. Mein beliebtester Wanderweg ist aus Chopok an Ďumbier und aus Popradské pleso nach Ostrva bis zum Berghotel Sliezsky dom(tými predložkami si nie som vôbec istý a na 100% tam budú iné, ale to neviem presne). Im Sommer ich mache gern auch Sport. Ich speile Fuβball, Volleyball oder ping-pong sehr gern. Während des Schuljahr lerne ich und meine Freizeit verbringe ich an meinem Computer(zase tá predložka). Hier sitze ich immer, wenn ich Freizeit habe(to sú dve podobne významové vety po sebe). Am liebsten spiele ich “Action games”. Ich arbeite aber auch mit meinem Computer fϋr die Schule(pracuješ pre školu?).
Im sommer fahre ich ins Gebirge ski(cez leto sa chodíš lyžovať?). Wenn es nicht so kalt ist, ich mache gern Touristik, weil das Winterlichland bildschon ist. Dann ich ?hinaus?(donútra?) mit meinen Freunden gehe. Meiste ich sitze zu Hause, weil ich nichts zu machen habe.

//autoeditácia príspevku ( 13 Jan 2009, 19:49 )
ešte niečo... nie som z nemčiny taký dobrý, takže si to daj ešte prekontrolovať.. je tam ešte určite dosť chýb, ale tie základné a všetko, čo som vedel, som opravil.. ešte sa popýtaj na tie predložky...
BX
Addict
Addict

Začiatok Konca: Sranda je ze niektore veci co som odpisal z knihy si zmenil :-D Ale niektore vety si opravil dobre... ak ide este o to ci sa chodim v lete lyzovat, tak to som sa prekvapil aj ja :lol: Tie predlozky by mali byt dobre lebo som tam hadzal cele frazy zo zosita...
Kazdopadne diki, samozrejme K+, niektore veci si mi "pripomenul" :)
Ak by boli este nejake pripomienky, do zajtra 12:30 este mozte...
Drzte mi palce :)

//
Charger: Sorry, ale naozaj to mas velmi divne
Začiatok Konca
Professional
Professional

počúvaj, oprav to, ako to máš.. a ešte sa na to pozriem, ak teda chceš.. :wink:
BX
Addict
Addict

Hej za chvilu to bude pod touto vetou (cca 4min) :)

Mein Freizeit
Meine Freizeitangebot ist nicht so groβ. Im Sommer gehe ich ans Wasser oder ins Gebirge. Am Wasser ich bade oder schwimme, weil ich schwimmen gern habe. Wenn es heiβ ist, sonne ich mich. Ich mache Touristik gern. Ich liebe Vysoké Tatry oder Nízke Tatry. Mein beliebtester (dal by som tu liebsten) Wanderweg ist aus Chopok an Ďumbier und aus Popradské pleso nach Ostrva bis zum Berghotel Sliezsky dom. Im Sommer ich mache gern auch Sport. Ich speile Fuβball, Volleyball oder ping-pong sehr gern. Während des Schuljahr lerne ich und meine Freizeit verbringe ich an meinem Computer(predlozka z knihy, nechaj tak). Hier sitze ich immer, wenn ich Freizeit habe(niesu rovnake, lebo hovorim ze tam sedim VZDY ked MAM volny cas). Am liebsten spiele ich “Action games”. Ich arbeite aber auch mit meinem Computer fϋr die Schule(Tiez z knihy).
Im Winter fahre ich ins Gebirge ski. Wenn es nicht so kalt ist, ich mache gern Touristik, weil das Winterlichland bildschon ist (tu by to mohlo byt touristik gern nie?). Dann ich hinaus(podla mna je to von) mit meinen Freunden gehe. Meiste ich sitze zu Hause, weil ich nichts zu machen habe.
Začiatok Konca
Professional
Professional

BX napísal:Hej za chvilu to bude pod touto vetou (cca 4min) :)

Meine Freizeit
Mein Freizeitangebot ist nicht so groβ. Im Sommer gehe ich ans Wasser oder ins Gebirge. Am Wasser ich bade(baden je kúpať sa, len neviem, či sa to tam hodí) oder schwimme, weil ich Schwimmen(je to podstatné meno) gern habe. Wenn es heiβ ist, sonne ich mich. Ich mache Touristik gern. Ich liebe Vysoké Tatry oder Nízke Tatry. Mein beliebtester (dal by som tu liebste- beliebteste je niečo ako am liebsten, ale je to iný slovný druh)) Wanderweg ist aus Chopok an Ďumbier und aus Popradské pleso nach Ostrva bis zum Berghotel Sliezsky dom. Im Sommer mache ich gern auch Sport. Ich speile Fuβball, Volleyball oder ping-pong sehr gern. Während des Schuljahr lerne ich und meine Freizeit verbringe ich an meinem Computer(predlozka z knihy, nechaj tak). Hier sitze ich immer, wenn ich Freizeit habe(niesu rovnake, lebo hovorim ze tam sedim VZDY ked MAM volny cas). Am liebsten spiele ich “Action games”. Ich arbeite aber auch mit meinem Computer fϋr die Schule(Tiez z knihy.. v poriadku, ale z toho mi vyplýva, že pracuješ pre školu.. ale ako chceš.. :) ).
Im Winter fahre ich ins Gebirge ski. Wenn es nicht so kalt ist, mache ich gern Touristik, weil das Winterlichland bildschon ist (tu by to mohlo byt touristik gern nie?- v slovníku som nenašiel slovíčko turistikovať, preto som to opravil, ako robiť turistiku, teda Touristik, ako spodstatnené sloveso, lebo to som našiel). Dann ich hinaus(podla mna je to von- ja som myslel na heraus, tak ma učili, ale vravím, že sa v kľude môžem mýliť... :wink: ) mit meinen Freunden gehe. Meiste ich sitze zu Hause, weil ich nichts zu machen habe.
Tak som ti ešte prehodil pár slovosledov, ktoré som si pred tým nevšimol... no, spravil som, čo som mohol, viac ti asi už nepomôžem.. idem sa aj ja učiť.. zajtra mám 5 tém na konverzy sa učiť...
BX
Addict
Addict

Super, pomoholo si mi viac nez dost :) Hadam to nejako uz napisem... Este raz diki
Začiatok Konca
Professional
Professional

To som rád.. hádam si to nejak zmákol... GL.. :wink:

//edit: ja som sa toľkokrát pobavil na tom, čo mi do karmy kto napísal.... :D to sa tu ani neoplatí pozastavovať nad tým.. :D teraz naposledy som dostal len nič, bez textu a podpísania... :D :D ešte raz, viete, kam klikať.. :lol: GO ON :wink:
BX
Addict
Addict

No uvidim v pondelok :) Inak dostal som za tuto temu K- od anonyma (patri sa aspon podpisat) a na texte som sa velmi pobavil :lol:
anonym napísal:menej chýb by si mal keby si nič nenapísal a radšej opýtal eine funf bitte, odhadujem tvoju známku na vysvečku na takú osmičku z milosti..:D
Vyzdvihujem tu nemecky frazu a "vysvečku" :-D Naozaj ten kto to pisal - :smt046
Napísať odpoveď