virusy
virusy
dopredu sa uz ospravedlnujem, ze som mozno zalozila temu, ktora tu uz bola, ale verte my, som tu nova a nemam moc casu na hladanie. Potrebujem rychlu pomoc. Prednedavnom som odvirovala PC jednej rodinke PC, mali tam 180 virusov-neuveritelne : VIRUT, TROJAN GEN, TROJSKY KON... skoro vsetky sa tam vymazali. PC sa nedal pomaly ani zapnut,nesiel ani internet musela som ist na to velmi pomalicky s plnym nasadenim nervov, nemali tam pre istotu ani antivirus.. stiahla som AVAST a potom ked sa konecne PC nakopol som sa do doho pustila.. tych virusov tam bolo fakt nekonecno vela a verim, ze este doteraz su neni vsetky odstranene.. stala sa mi ale jedna vec... PC bol cely napadnuty a virusy boli aj v operacnej pamati, kedze sa to vsetko davalo do truhly a poniektore sa aj vymazavali, vymazalo sa spolu aj s virusmy aj ovladacie panely a nejake programy (ako program na spustanie internetu....ten nerobi problem, aninstalovat tam Firefox, abo co) chcem sa spytat, ze ci sa budu dat navratit pomocou OBNOVENIA SYSTEMU tieto programy alebo bude potrebne preinstalovat cely WINDOWS. dakujem za odpovede
avast je sice zadarmo ale zobrazuje falosne vysledky...
btw: kazdy virus kt. bezi v pozadi je v operacnej pamati no po restartovani kompu odtial zmizne a po znovuzpnuti sa znova rozbehne takze ho potrebujes dostat z HDD.
Rodinke porad nech zvazi NOD32, mozu si ho dokonca skusit na 30 dni z www.eset.sk
Co sa tyka preinstalovania systemu je to zial vo windowse ktory je napadnuty virusmi asi najefektivnejsi sposob ako sa virusov aspon nachvilu zbavit. Urcite im zakaz Internet Explorer....Riesenim by mohol byt aj linux.
btw: kazdy virus kt. bezi v pozadi je v operacnej pamati no po restartovani kompu odtial zmizne a po znovuzpnuti sa znova rozbehne takze ho potrebujes dostat z HDD.
Rodinke porad nech zvazi NOD32, mozu si ho dokonca skusit na 30 dni z www.eset.sk
Co sa tyka preinstalovania systemu je to zial vo windowse ktory je napadnuty virusmi asi najefektivnejsi sposob ako sa virusov aspon nachvilu zbavit. Urcite im zakaz Internet Explorer....Riesenim by mohol byt aj linux.