WD6400AAKS otázka - súrne

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Luxo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

WD6400AAKS otázka - súrne

Príspevok od používateľa Luxo »

potrebujem narýchlo poradiť, či môžem WD6400AAKS objednať z tohoto eshopu, je to zatial najlacnejsie vcetne dopravy ( alza ma dopravu cez 250sk ). Má s tým niekto skúsenosti ? Aby som nedostal nejaký vadný kus (hoc to mi to nezaručí).

A ešte mi dajte link v tom obchode na SATAkábel ( mám teraz WD 250GB, tiež SATA, ale neviem či nie je nejaký starší )

Doska je Gigabyte GA-965GM-S2 rev. 2.0

Kód: Vybrať všetko

http://www.epicom.sk/zbozi_detail.aspx?zbozi=112531&zbozivu=3882100
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

http://eshop.x-computers.sk/zbozi/hdd-6 ... p=z:112531

http://eshop.x-computers.sk/zbozi/datov ... p=z:117269

68,38€ aj s dopravou UPS, platba vopred na ucet x-comp

a co sa tyka vadneho kusu , to zalezi na tom co dostanes , je tam samozrejme sanca ze dostanes nejaky vadny prave ty, ale to je minimalna sanca , kedze tieto disky niesu moc kazove, tak ale to percento tam vzdy je
Malveon
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Malveon »

Ten HDD kúpiš aj vo svojom meste nemusíš objednávať cez net aj ked bude možno o 100SK drahší tak ušetríš na poštovnom a budeš mať lahšiu prípadnú reklamáciu...ten sata kábel bude pravdepodobne v už balení
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

sata kabel nebyva v baleni :wink:
Luxo
Medium Star
Medium Star

objednal som to, aj s káblikom. A rovno sa spýtam tu ( nie je to otazka hodna nakupnej poradni, ale je mi to milšie ako zakladať novú tému )

Ako rozdeliť ten hardisk na partície ? Robí sa to vlastne cez dos alebo windows ? :lol:
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no ja to robim takym sposobom ze vlozim do emchaniky cd s windowsom a na zaciatku (pri spusteni) bootovania sa ma pyta na ktoru particiu nainstalovat win, a tam len zadas a prakticky si rozdelis disk na kolko pareticii chces,
ale jednoduchsie pre teba bude asi si stiahnut particion magic a jednoducho v programe rozdelit hdd
Luxo
Medium Star
Medium Star

kúpil som disk,počkám dokial mi dojde a pojdem naňho nainštalovať čisté XP with SP3, takže pri inštalácii sa to dá rozdeliť ? Otázka, či to budem vedieť

- druhá možnosť - ponechať v PC starý disk + zapojiť nový, zo starého nabootovať old windows, rozdeliť cez program ....
(horšia varianta)

je to tak ?

inak ešte otázka, je to každého vec a každý to vidí inak,
na kolko partící by ste rozdelili tento disk ?

ja rozmýšlam - 150,150,150,ostatok ( na 4 som zvyknutý )
- bolo by výhodnejšie dať jednu partíciu ( nejakých 30-50gb ) len čistej inštalácí Windows ? ( C:\ )
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

ja si rozdelujem disk len na dve particie, jedna len cisto na system+programy a druha je cisto len na data (mp3, filmy atd.) a ked idem menit windows tak jednoducho len naformatujem systemovu particiu a hotovo..
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak isto ako carne , myslim ze je zybtoconost rozdelovat na viac casti , teraz mam v pc 640gb hdd , na win+programy mam vyhradenych 100gb a ostatok mam hry,filmy,hudba...

a co sa tyka toho formatovania,tak v tvojom pripade by som to asi spravil tak ze , kedze este mas win na tom starom tak by som ho tam nechal ale s tym ze by som zapojil aj ten 640gb, a prostrednictvom stareho winu by som ho cez particoin magic rozdelil a potom pri instalacii winu na 640gb si uz len ukazez na ktoru cast hodit win a tot vse
Luxo
Medium Star
Medium Star

dobre, tak to aj spravím. A môže to tak byť, že prvá partícia bude 50GB čisto pre systém + programové vybavenie ? to už by zodpovedalo tomu preformátovaniu a nainštalovaniu win, keby som potreboval.

Dobre, ďakujem za rady. Téma je oukej
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

btw: ked budes mat ten disk, tak ho hned nechaj cely zbehnut testovacim softikom WD Diagnostic Tool zo stranok WD. Zistis, ci je disk vporiadku, alebo na reklamaciu kvoli vadnym sektorom.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

to sa tie disky az tak kazia ??? nieje to prehnana starost ??? ja mam asi prestne toto iste a pohodicka ... som este nevidel tolke halo robit kvoli funkcnosti disku... mi ot pride ako keby som si kupil fungel nove auto od autorizovaneho predajcu a hned ho bral na konrolu originality ...
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

nie, tieto disky sa nekazia skoro vobec. Ked ale kupis novy disk, je dobre zbehnut si ho, pre pripad, ci ti nahodou nevysiel prave chybny kus s nejakymi zlymi sektormi. Mozno je taky chybny (trepnem) 1 z 1000, ale vzdy lepsie otestovat si disk hned ako ho kupis, nez o 3 mesiace riesit, preco sa ti resetuje komp... ;)
Luxo
Medium Star
Medium Star

v akom programe ho mám formátnuť ? Stiahol som si northon partition magic 8 , je easy ? :D No a do akého formátu - FAT16,32... ?
deMarkqo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deMarkqo »

na FAT zabudni, FAT nepodporuje subory vacsie ako 4 GB takze si ho naformatuj na NTFS :)
Luxo
Medium Star
Medium Star

mohol by si mi prosím ťa poslať screen, ako v particion magic 8 ten disk rozdelím ? stačí na čo mám kliknúť
Napísať odpoveď