Plyn
ked predlozia nasi adekvatne dovody, tak EK nam dovoli spustit. ved vsetky krajiny to brali v pohode len rakusania vyskakuju s tou zmluvou bo oni ten bod do nej dali... ale i tak jadrovka bude spustena tak ci tak.. urcite si nemozeme dovolit byt bez elektriny. a EK nam chce pomoct, ako nam chce pomoct ? tym, ze rokuju a rokuju nikomu nepomozu, treba skutky. nepocitam tu dodavku plynu z Francuzska a Nemecka, ale s tym EK nema nic. oni len kvakat vedia, cista byrokracia, ale to ze ludia nebudu mat zachvilu svetlo ich netrapi kvoli tomu, ze trapni rakusania vyskakuju. som zvedavy ako chcu "dovazat" prud na SVK ak nastane to najhorsie a nebude prud. som zvedavy ako budu chciet zasobit celu SR elektrinou. Konecne niektori zistia, ze byt zavisly od nejakych krajin je hovadina. rakusania su len proti 3 jadrovym elektrarnam a to kvoli tomu, ze su vyrobene rusmi. nech sa spamata ta zelena krajina i so stranou zelenych a nech navrhnu riesenie krizy a nie blabotanie furt o tej zmluve. to viem i ja. nech daju na stol riesenia ako zabezpecit, aby nam uz nehrozil blackout.
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
po rusky: http://www.vesti.ru/doc.html?id=241606
to video tam nema chybu. ja uz z tych ukrajincov a hlavne z toho ich rapaveho chobota nemozem.
to video tam nema chybu. ja uz z tych ukrajincov a hlavne z toho ich rapaveho chobota nemozem.
-
djxtreme
Light Professional
a ze preco nemame plyn...sprosti Ukrajinci
http://www.aktuality.sk/spravy/zahranic ... orovatelia
200. prispevok btw.
http://www.aktuality.sk/spravy/zahranic ... orovatelia
200. prispevok btw.
ukrajinci budu v pisomnom kontakte (4:20)? dufam, ze som iba zle pochopilkrija napísal:po rusky: http://www.vesti.ru/doc.html?id=241606
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Dúfam, že to nie je takto: Čo keď Putin blafuje? A nemá už plyn...
(Ešteže idem za pár dní do Írska, ak aj bude väčšia kríza ako je teraz, tak aspoň nezamrznem
)
(Ešteže idem za pár dní do Írska, ak aj bude väčšia kríza ako je teraz, tak aspoň nezamrznem
-
aswer
Light Star
..z hore uvedeného článku:
,,,ktorí zdravý európan (duševne) by prijal týchto medzi seba??ale zrejme toto je off topic,,,
...to je snáď vtip nie?!Turecko: Vyše 70miliónová krajina sa môže stať alternatívnou tranzitnou krajinou pre plyn zo strednej Ázie. Tým stúpnu aj jeho šance na členstvo v únii.
...babráci ,,,niet čo dodať...Barroso sa nepriklonil ani na jednu zo strán. Vyjadril však značnú nespokojnosť nad priebehom „obnovenia dodávok“.
Plynu maju dostJaJeNiektoIny napísal:Dúfam, že to nie je takto: Čo keď Putin blafuje? A nemá už plyn...
(Ešteže idem za pár dní do Írska, ak aj bude väčšia kríza ako je teraz, tak aspoň nezamrznem)
-
Rammer
Light Professional
Jemne odbocim od temy. Pozrite si Nostradamove predpovede. Viem, su to len jednoduche verse, ktore mozu pasovat kamkolvek, ale ked si k tomu pripocitam mytus o roku 2012 spolu s financnou krizou, problemami s plynom, tak sa mi zda, ze svet smeruje do riadnych sraciek.
Mozno len prilis konspirujem, ale kto by pred 2-3 rokmi povedal, ze bude nejaka kriza alebo ze nam Rusi odstavia plyn
Mozno len prilis konspirujem, ale kto by pred 2-3 rokmi povedal, ze bude nejaka kriza alebo ze nam Rusi odstavia plyn
Urcite nie, a najma preto ze Rusko nedavno prevzalo kontrolu nad Turkmenskym plynomJaJeNiektoIny napísal:Dúfam, že to nie je takto: Čo keď Putin blafuje? A nemá už plyn...
(Ešteže idem za pár dní do Írska, ak aj bude väčšia kríza ako je teraz, tak aspoň nezamrznem)
http://www.zvedavec.org/komentare/2008/ ... 06lrds3ce5
Este si pamatam ako vsetci ktori sa nechaju viest hlavnym prudom sa tesili, ze Ukrajinske volby vyhral prozapadny Juscenko a prorusky Janukovic s "diktatorskymi" crtmi prehral.Ukrajina odmieta prepravovať ruský plyn do Európy
Gazprom sa vyjadril, že nezávislí pozorovatelia potvrdili, že Kyjev učinil nemožným prepravu ruského plynu do Európy.
Podľa ruského energetického gigantu toto odporuje všetkým zmluvám medzi oboma krajinami a EÚ.
Podľa Medvedeva na základe týchto podmienok neexistuje žiadna fyzická prekážka prepravy plynu do Európy a zodpovednosť leží v plnej miere na ukrajinskej strane:
„Ukrajinská strana nás cynicky informovala, že systém prepravy plynu bol presmerovaný na ich vnútorné použitie. V takomto prípade akýkoľvek plyn, ktorý dodáme do systému nedosiahne európske krajiny,“ povedal Medvedev.
Zástupca medzinárodného monitorovacieho tímu povedal, že tlak v potrubí vzrástol na 75 atmosfér, ale výstup na ukrajinskej strane je 0 atmosfér, čo znamená, že potrubia sú uzavreté.
O 10-tej hodine moskovského času (ôsmej hodine európskeho) vydal Gazperom nariadenie na opätovné spustenie plynu cez stanicu Sudzha v ruskom kurskom regióne, ktorý hraničí s Ukrajinou. Plyn v celkovom objeme 76.6 milióna kubických metrov denne pôjde cez Ukrajinu smerom na Balkán, Turecko a Moldavsko.
Juščenko sa medzitým vyjadril:
“Ukrajina je spoľahlivou prepravnou krajinou a neučinila žiadne kroky na zablokovanie ruských dodávok Európskej únii.“
Medzitým vodca opozície Viktor Janukovič navrhol odvolanie vlády:
„V týchto dňoch je nemožné počuť pravdu. Dali nám sľuby, sladké slová ale dnes sa vláda bojí pozrieť ľuďom do očí. Musíme vytvoriť špeciálnu komisiu, ktorá by vyšetrila zločinné postupy vlády počas plynového sporu.“
Ukraine refuses to transport Russian gas to Europe
http://www.russiatoday.com/news/news/35842
Teraz je to prave ten velky demokrat ktory sa snazi pomerne dost skomplikovat zivot ostatnym Europskym krajinam.
Neviem preco, ale mam pocit ze tato vlada v Ukrajine tieto veci robi na pokyn zo zapadu, z USA. Ci sa moje slova potvrdia alebo vyvratia ukaze este cas, kazdopadne je to moj sukromny nazor zatial som danu problematiku nemal moc cas sledovat takze uvidime.
-
MP4-27
Guru wannabe
podla mnohich odbornikov bola financna kriza otazkov casu kedy dojde na nu ale plyn to je bonusRammer napísal: Mozno len prilis konspirujem, ale kto by pred 2-3 rokmi povedal, ze bude nejaka kriza alebo ze nam Rusi odstavia plyn
Edit // inak projekt Nabokov ci jak sa to vola stoji 8,5miliardy Eur je to plynovod ktori nejde cez Ukrajinu ale smerom na juh od nej...len otazka znie kto to zaplati respektive kto pojde do toho lebo 8,5miliardy je kapanek dost penez.