Ako zacat s Dj-ingom ?
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Kupis si nejaku ovladaciu konzolu, napr MAudio, Korg, Numark.... atd. a tu pichnes cez USB ci nieco ine ku kompu a hrajes. Konzola ma v sebe ovladanie tak mixu ako aj "playerov". Akurat pesnicky pchas myskou do okna prehravaca.
Neviem preco si myslis, ze jablkove pocitace su v tom nejake ine???
Zaroven sa cudujem, preco tolko DJs pouziva jablkove pocitace, nejak nenachadzam dovod, nech sa akokolvek silno zamyslim, alebo zeby ten image?
Normalne kompy uz maju lepsie zvukovky, tak neviem naco tie biele hracky.
Komp byva kazdopadne doplnkom, nie hlavnym nastrojom hrania, i ked co som raz videl LIeskovskeho, hral tusim cely cas z kompu cez ovladaciu konzolu.
Zaroven sa cudujem, preco tolko DJs pouziva jablkove pocitace, nejak nenachadzam dovod, nech sa akokolvek silno zamyslim, alebo zeby ten image?
Komp byva kazdopadne doplnkom, nie hlavnym nastrojom hrania, i ked co som raz videl LIeskovskeho, hral tusim cely cas z kompu cez ovladaciu konzolu.
toto je total sr**ka tretotriedne hovadiny tie konzoly jedna vec ti odide a si v kybli jednak tie akoze gramce su na figu proste cele je to na prd....najlepsie je NTB je jedno ci apple ci ASUS/toshiba vsade mas jeden vystup na zvukovke teda jeden kanal mozes hrat... potrebujes teda externu zvukovku ak mas iba mixpult tak staci NTB/or PC pc je vyhodne v tom ze vacsinou mas 4-6 kanal zvukocku teda cez virtual DJ a vsetky ostatne programi vies navolit ktora platna ma hrat cez ktory vystup.....a DJi vacsinou maju jablka notase kvoli tomu ze su male ako mixpult sirkou a kvoli styelu co mne nic nevravi...tj jedno ide o to ze sa hra cez program nazyvany SSL/serato scratch live je to naj program co sa tyka mixovania v real time s najmensou odozvou ale potrebujes gramce...nemusis kupovat platne lebo to si nahadzujes v PC je to fakt super vec vela DJov to pouziva teraz som splasil jednu foto ako to vyzera dostje tam kablov ale vidis za mixpultov krabicu a tj SSLkoMakovnik napísal:Kupis si nejaku ovladaciu konzolu, napr MAudio, Korg, Numark.... atd. a tu pichnes cez USB ci nieco ine ku kompu a hrajes. Konzola ma v sebe ovladanie tak mixu ako aj "playerov". Akurat pesnicky pchas myskou do okna prehravaca.
kuk http://hip-hop.sk/uploads/articles/repo ... 045023.jpg
a vlastne do tej krabice napajas gramce a co odtial ide signal cez USB ak sa nemylim a odtial ide vsetko do PC/do mixpultu a z mixpultu uz ides von...len medzi to napojis krabicku a ta ,,krabicka,, stoji cze 15 litrov...takze si zrataj kvalitne gramce naj technics SL mk1x00 seria od 15-17tis a vyssie...mixac pre zaciatcnikov teda uz tay pouzitelny na velkych repro co nebrumi tak HAK - 380 ...inak jeden kolega tu odporucal Behringer to neber to su 8smo triedne sra**y to sa neda nazvat niecim...kamos na to chytil radio a to mi ver ze si nerobim srandu...na velkych repro iba brum siel proste tak zkresluje ze konec...popripade mixak sa da stanton este a aj neco vyssie od numark(len te konzoly to su total h**na) ako som uz povedal ty co nesledovali temu tka si precitajte vsetko to co tu bolo napisane...vsetko som uz XY krat povedal...
-
Makovnik
Medium Professional
Ty si tu povedal vsetko?ST1 napísal: vsetko to co tu bolo napisane...vsetko som uz XY krat povedal...
Na aku <> su ti gramce aj serato aj book aj neviem co dalsie?? Konzola ti nahradi hned prehravace aj mix, staci len komp. To je investicia za 1/3. V zivote si taku konzolu nevidel, tak tu netrep kraviny.
Zvukovka staci aj do PCMCIA s 2ma vystupmi, nove booky uz maju same od seba take.
Virtual DJ si mozes niekam strcit, to je na uplny zaciatok. Daleko lepsi je Traktor.
Soft sa da ovladat aj CD playermi, napr CDJ-400, nemusia to byt len gramce, ked uz ide o HW.
Preco by ti mala konzola odist?? a ked ti nahodou odide mix, alebo komp, alebo jeden gramec, ci ti daky dement pojele platnu s timecode, niesi v riti, ze? Vo cem to teda tocis? Skoncis tak isto ako v pripade konzoly.
daleko lepsie sa ovlada PC/notas s mixom ako taka konzola chcem vidiet DJa ktory take daco ma alebo hral na tom
btw K- si nechajte pre neskusenych alebo pre seba
/aby som nezabudol- gramce ti neodidu nepoznam nikoho komu by odisli/alebo cd player a mix ti moze odist aj pioneer 800vka mam kamosa ktoremu odisiel na akcii. a ked sme pritom gramce + SSL a notas preto lebo nemusis kupovat vynili len si pozri ceny a zmenis nazor ked si to preratas dneska vidim len DJom s SSL alebo FLkom tak neviem o com ty tocis...
btw K- si nechajte pre neskusenych alebo pre seba
/aby som nezabudol- gramce ti neodidu nepoznam nikoho komu by odisli/alebo cd player a mix ti moze odist aj pioneer 800vka mam kamosa ktoremu odisiel na akcii. a ked sme pritom gramce + SSL a notas preto lebo nemusis kupovat vynili len si pozri ceny a zmenis nazor ked si to preratas dneska vidim len DJom s SSL alebo FLkom tak neviem o com ty tocis...
sak ja nemam...len som sa vyjadril na to ze si odporucil co robi numark a este aj ine znacky tie blbosti cez USB kde je aj mix a akoze mini CD/platna ci ako sa to da nazvat....je to uplna hovadina lepsie je mat MIX + PC a tak zacat....a casom zarobit na ostatne veci....no a ty si len furt nerovzny lebo to nevies prehltnut tak neviem kto tu vravi pravdu ako ty vravis ze gramec sa ti moze pokazit....ked sme pritom uz som na diskotekach hraval aj cez gramce/cd playere or SSL.....tak mi tu nepis nezmysli ze vsetko mam od kamaratov samozrejme kamaratov mam DJov....ale stoj za DJom alebo vedla neho a uvidis ako sa veci maju a ne si precitat clanok na nete a ohanat sa tym...
Za pochopenie DAKUJEM a uz by ste to tu mohli locknut dovod som uz powedal..
a mako ked mas problem tak ty mne napis SS
Za pochopenie DAKUJEM a uz by ste to tu mohli locknut dovod som uz powedal..
a mako ked mas problem tak ty mne napis SS
-
Makovnik
Medium Professional
Problem mas evidentne ty so mnou, tak neviem preco ti mam ja pisat.
Neviem naco by sa to malo locknut, lebo ty si myslis, ze sa uz vsetko povedalo, ci ty uz nemas viac slov? Nie je to tvoja tema, nerozhodujes o tom.
Nic si o hrani precitat nemusim, kedze to mam aj prakticky vyskusane.
S USB srandami som este vobec nehral, ale vidim v tom prakticke riesenie zaciatkov, to ze ich ty nemozes prekusnut je tvoj problem.
Pindas jak chora vrana cely cas na to co pisem a zvalujes na mna??? tolky alibizmus.
Napr. Lieskovsky je tiez asi podla teba debil, ked nehra z playerov ani gramcov, ale ma konzolu + ableton, ci kopa DJs, co hraju s 2-4 Pio1000 a ziadne nepouzivaju timecode platne na ovladanie kompu?
Este mi prezrad, aky ma vyznam take presadzovanie gramcov?
Neviem naco by sa to malo locknut, lebo ty si myslis, ze sa uz vsetko povedalo, ci ty uz nemas viac slov? Nie je to tvoja tema, nerozhodujes o tom.
Nic si o hrani precitat nemusim, kedze to mam aj prakticky vyskusane.
S USB srandami som este vobec nehral, ale vidim v tom prakticke riesenie zaciatkov, to ze ich ty nemozes prekusnut je tvoj problem.
Pindas jak chora vrana cely cas na to co pisem a zvalujes na mna??? tolky alibizmus.
Napr. Lieskovsky je tiez asi podla teba debil, ked nehra z playerov ani gramcov, ale ma konzolu + ableton, ci kopa DJs, co hraju s 2-4 Pio1000 a ziadne nepouzivaju timecode platne na ovladanie kompu?
Este mi prezrad, aky ma vyznam take presadzovanie gramcov?
ja som nepowedal ze nech ihned kupi gramce alebo tak...ma na vyber aby nemusel kupovat platne gramce + program alebo CD playere samozrejme CD playere je naj volba pre zaciatocnikov aj pre vacsinu ludi...osobne som nevydel tie USB srandy kamos DJ mal moznost a vravel ze tj somarina...samozrejme kazdy ma vlastny objektivny nazor na to co mu viacej vyhovuje...100ludi 100 chuti
-
Mithrandir-Fear
Amateur
zdravim,
taktiez som zaciatocnik, v podstate absolutny amater co sa djingu tyka...mam pesnicky co sa posledny rok hravaju/hravali na diskotekach + nejake stare kaleraby, a tiez by som sa o par rokov chcel stat DJ. robievam si mixy len tak sam pre seba alebo pre kamaratov/spoluziakov. mam 16 a hravam si ked ideme niekam s triedou na nejake skolske vylety/na firemnych akciach mojho otca/na domacich party v okruhu kamaratov atd... proste potrabujem nieco cez co by som mohol hrat, nebavi ma hrat len z mysou/klavesnicou. chcem si kupit nejaku konzolu-zvukovku (mam na kompe len jeden vystup) a potreboval by som poradit aku. rozmyslal som na hercules dj
http://www.pixmania.sk/sk/sk/688325/art ... nsole.html
ale pocul som ze je velmi mala. co este sa da najst a co by ste mi mohli poradit?
taktiez som zaciatocnik, v podstate absolutny amater co sa djingu tyka...mam pesnicky co sa posledny rok hravaju/hravali na diskotekach + nejake stare kaleraby, a tiez by som sa o par rokov chcel stat DJ. robievam si mixy len tak sam pre seba alebo pre kamaratov/spoluziakov. mam 16 a hravam si ked ideme niekam s triedou na nejake skolske vylety/na firemnych akciach mojho otca/na domacich party v okruhu kamaratov atd... proste potrabujem nieco cez co by som mohol hrat, nebavi ma hrat len z mysou/klavesnicou. chcem si kupit nejaku konzolu-zvukovku (mam na kompe len jeden vystup) a potreboval by som poradit aku. rozmyslal som na hercules dj
http://www.pixmania.sk/sk/sk/688325/art ... nsole.html
ale pocul som ze je velmi mala. co este sa da najst a co by ste mi mohli poradit?
-
The Calvin
Star
Hovori vam nieco iDJ ??
popripade lepsia "verzia" idj2
http://www.pixmania.sk/sk/sk/667815/art ... -idj2.html
popripade lepsia "verzia" idj2
http://www.pixmania.sk/sk/sk/667815/art ... -idj2.html
ono robit len obycajny prechod medzi popovymi pesnickamy hrajucimi sa na diskotekach je dost odvec a nerealizovatelne, tam fakt jedine winampjimmy_xp napísal:ako tu uz niekto napisal na disku ti viacmenej staci winampaj tak za tebou budu vzdy chodit nejake babenky a pytat ta ci im nezahras hento a tamto...a to ta znechuti robit nejake majstrovske prechody medzi skladbami
-
Mithrandir-Fear
Amateur