Ako naformátovať disk ?

Informácie o software, ankety...
Luxo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Ako naformátovať disk ?

Príspevok od používateľa Luxo »

Kúpil som si nový disk ( WD6400AAKS ), teraz bootujem zo starého ( 2500AA..) , ako ten nový disk naformátujem ? v partition magic 8 mi ten disk našlo ... ale dá sa to tam naformátovať ?
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djxtreme »

daj si tento pocitac,klikni pravym a daj spravovat,potom daj spravu diskov,ak sa ti tam ten disk zobrazi,klikni si pravym a vytvor si na nom particne,to uz ako budes chciet ty a krok po kroku sa dostanes az k formatovaniu :)
morfeusko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa morfeusko »

skus si pozret aj toto: http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=109063
a urcite sa to da aj v partition magic-ku naformatovat ale presne ti nepoviem kde...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No nemal si v Partition Magicu zobrazený "Unpartitioned Space"? Takto by mal byť označený ten disk, keď si ho ešte neformátoval a tam už nie je problém zvoliť Format, príp. ho môžeš rozdeliť aj na viac častí :wink:
Luxo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Luxo »

fajn, už je to vyriešené, disk rozdelený. No a je výhodné inštalovať cez partition magic na nový disk nový windows ? bo ten starý dám preč, by som to nemusel klasickým spôsobom - bios - 1st boot device - CDROM boot - atd atd.

Ako to odporúčate ?
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

No a to sa ti nedalo formátovať klasicky ? Windows ti ho nenadetekoval ?
Tento pocítač --- pravou myšou klikneš na disk ktory chceš formátovať a daš --- Format

Najistejšie je klasicky bootovaním ak mas CD-čko XP Pro tak si mozes delit disk vytvarat a mazat particie kolko chces nepotrebujes ani Partition Magic.
Murthrag
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Murthrag »

ja to robim tak ze vezmem disk ku kamosovi a tam zformatujem C pretoze cez ten disk sa nespusta windows a ide to lahko a hlavne UPLNE cize vse co je tam bude prec (ale disk mam rozdeleny na Dcko a Ccko, na Dcku su osobne veci a na Ccku su cisto programi...aby ste potom nieco nehladali :D)
Napísať odpoveď