včera som si kúpil nový notebook, a teraz sa tam pokúšam nainštalovať Windows XP Home Edition. Všetko by bolo v poriadku ale pri načítaní inštalačných súborov z CD mi vždy hlási nasledujúcu chybu a neviem ako by som ju mal vyriešiť keďže formátovať disk viem iba cez inštalačku Windowsu. (Pre info: v PC je Linux)
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to yout computer.
If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:
Check for viruses on your computer. Remove any newly installed hard drives or hard drive controllers. Check your hard drive to make sure it is properly configured and terminated. Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart yout computer.
Technical information:
*** STOP: 0x0000007B (0xF78D2524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)
ešte ma napadla aj jedna varianta, a to tá že by som naformátoval celý HDD, ale neviem ako spustiť format bez pomoci CD windows xp, dá sa to vôbec nejako? ďakujem
urcite sa da naformatovat hdd aj bez CD windovs, stiahni si z netu nejaky bootovaci iso subor, napriklad-Hiren's BootCD, napal cd, nastav system na boot z mechaniky, a tam uz najdes utility, s ktorymi si poradis
včera som si kúpil nový notebook, a teraz sa tam pokúšam nainštalovať Windows XP Home Edition. Všetko by bolo v poriadku ale pri načítaní inštalačných súborov z CD mi vždy hlási nasledujúcu chybu a neviem ako by som ju mal vyriešiť keďže formátovať disk viem iba cez inštalačku Windowsu. (Pre info: v PC je Linux)
A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to yout computer.
If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:
Check for viruses on your computer. Remove any newly installed hard drives or hard drive controllers. Check your hard drive to make sure it is properly configured and terminated. Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart yout computer.
Technical information:
*** STOP: 0x0000007B (0xF78D2524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)
ja som iba v BIOS-e nastavil kompatibilitu HDD a mal som po probleme presne uz neviem kde to je ale keby som to videl najdem to urcite aaa skus niekde tam to pohladat a urcite to najdes staci kompatibilutu disku nastavit:) ja sanato pozriem a poviem presne
Na niektoré nové notebooky sa nedá Windows XP nainštalovať. Len Vista. Treba tam dať nejaké ovládače ( alebo tie ovládače už musia byť v inštalačke Windows XP ?? neviem si už spomenúť ... )
Nemám s tým skúsenosť mám desktop pc , ale niekde tu na fóre to už určite je riešené. Je to také staré ako Vista.
Prvý inštaluj Windows a až potom Linux. Windows prepíše údaje v MBR a ak nemáš urobenú zálohu MBR alebo Linuxu tak ti potom už Linux nenabootuje.
ramaya-namas nahodou na mysli kompaktibilitu SATA diskov?
geoge046-Je to BSOD.Asi instalujes nejaky nespravny driver ku nejakemu hardwaru...Skus stiahnut a instalovat drivery pop jednom...
//Aha,tak som sa sekol.Pozeram,ze tebe to robi pri instalacii winu.No to moze byt hocicim-mne to naposledy robil na jednom PC procesor...To som zistil po 2 dnoch testovania vsetkych komponentov