zdravim,
da sa vypocitat nejako rozmery predmetu na fotke s dig. fotaka?
napr. pomerom, ak ma fotka napr. rozmer 1024x768 a dat to nejako do pomeru ... mohlo by sa to dat nie?
presne tak,zalezi to na vzdialenosti daneho predmetu a tu nezistis na fotke aj kebyze sa pokrajas,takze takto to nezistis pomoze ti akurat tak zdrave oko s dobrym odhadom
meter si mozes polozit pred seba a fotit predmet dost vzdialeny....cize zalezi na polozenie metra...to znamena ze cim su predmety blizsie k metru tym je ich rozmer realnejsi...ale teoreticky by t mozne bolo
ved to je normalen.. proste ak je to nieco male, tak tam das zapalkovu skatulku, alebo nejaku karticku (kreditka, ISIC) proste nieco co ma standardnu velkost...
Po pripade tam mozes dat aj pravitko
ja som v roku 2007 kupil petardy a posielal som bratovi domov takuto fotku
nejde o sexzoznamku ale o hociake obrazky co su na autach alebo motorkach ... lebo je to trocha blbe keby som behal s pravitko okolo jeho ajta hodinu ... ale keby som to odfotil tak by s tym asi nikto problem nemal ....
//autoeditácia príspevku ( 15 Jan 2009, 15:21 )
tak asi to nepojde co??
Odmeriaš si dvere na aute (väčšinou majú +/- rovnaké rozmery takmer všetky autá, takže Ti stačí odmerať dvere hneď prvého auta alebo si na nete pozrieš presné rozmery k danému typu auta) a na základe pomeru výšky dverí k výške obrázku si vieš vyrátať približnú výšku obrázku na dverách auta. To isté urobíš aj so šírkou.. a to isté musíš urobiť, ak obrázok je na inej časti auta, prípadne motorke.. musíš vedieť aspoň jeden rozmer, ku ktorému to chceš porovnávať. (sa mi zdá, že jednoduchá trojčlenka)