Máte nejaký hudobný nastroj? A viete na nom hrat?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

cubix napísal:mmm co mas za aparat ? zvuk je dost hrozny ... som mal pocit ze ti tam obcas "odskocil" prst, alebo si slabo pritisol strunu
no gitara je vhodná len na cvičenie, nie na profesionálne vystúpenie (môžte usúdiť, že som neuviedol značku), a aparát tak isto, má 10W, ale šetrím na lepšie. Druhá vec: "odskočil prst" - to sa mi struna zatlmila svetrom, poprípade som ju chytil ľavou rukou na zlej strane (má sa chytiť čo najbližšie k nasledujúcemu pražcu), pridám obrázok pre pochopenie...
Prílohy
kde sa má správne držať na hmatníku struna
kde sa má správne držať na hmatníku struna
segenica
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa segenica »

Ja mám klavír.
už síce nehrám, ale chodila som na hudobnú výchovu cca 6 rokov...
poi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa poi »

Iron-Eddie napísal:no gitara je vhodná len na cvičenie, nie na profesionálne vystúpenie (môžte usúdiť, že som neuviedol značku), a aparát tak isto, má 10W, ale šetrím na lepšie. Druhá vec: "odskočil prst" - to sa mi struna zatlmila svetrom, poprípade som ju chytil ľavou rukou na zlej strane (má sa chytiť čo najbližšie k nasledujúcemu pražcu), pridám obrázok pre pochopenie...
Podla mna to je tim kombom :)) Lebo aj ked je gitara slabsia tak sa snou da odohorat vselico ;) by ste sa cudovali ked kamarat odohral koncert z gitarou ktoru si kupil na ceste na koncert kedze sa mu stara pokazila a nemal cas ist kupovat inu tak skocil po ceste do tesca :lol: :lol: :lol: a kupil ten gitarovy set :lol:
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Iron: sorry ale tie nakresy su totozne, struna sa ma chytat NAD prazcom, ale co najblizsie knemu, nie na prazci, lebo si to sam tlmis prstom
mehmed
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mehmed »

konečne téma, kde môžem použiť svoj avatar miesto odpovede! :D
Fender Jazz Bass 5 str. Sunburst Mexico
A viem na nej hrať. Ako-tak
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

ColdRain napísal:Iron: sorry ale tie nakresy su totozne, struna sa ma chytat NAD prazcom, ale co najblizsie knemu, nie na prazci, lebo si to sam tlmis prstom
čo najbližšie k pražcu na danom políčku, nie je to to isté, lebo pražec je ten výčnelok na hmatníku ktorý oddeľuje polohy (áno, AJ tam sa tlmí) a v prípade obrázku sú to zvislé čiary, takže pre pochopenie je obrázok správny
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Iron-Eddie napísal:čo najbližšie k pražcu na danom políčku, nie je to to isté, lebo pražec je ten výčnelok na hmatníku ktorý oddeľuje polohy (áno, AJ tam sa tlmí) a v prípade obrázku sú to zvislé čiary, takže pre pochopenie je obrázok správny
tak potom to mas nakreslene spravne, bral som to opacne
p.s. hej viem co je to prazec, akurat som tvoj obrazok nepochopil ;)
mamo4ever
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

...

Príspevok od používateľa mamo4ever »

No ak sa Pioneer CDJ- 400 pocita za nastroj :D , tak ano mam a viem dokonca aj na nom hrat... :D
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Doprial som si pod stromček novú elektrickú gitaru, a hoci viem do istej miery hrať na gitaru, tak si ňu v podstate ešte len zvykám :) . Zvyknutý som bol totiž na španielku, ktorú mám taktiež, avšak porovnateľne dlhšiu dobu.
Styphnos
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Styphnos »

Ja hram na toto:
Prílohy
theremin.jpeg
theremin.jpeg (1.99 KiB) 1187 zobrazení
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

Styphnos napísal:Ja hram na toto:
to hrajes na routri? :cookies:
co to je?
mehmed
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mehmed »

Styphnos napísal:Hrám na tom..
Tak to máš môj nehynúci rešpekt, kua. Keď som videl prvý krát na tom hrať človeka.. Veslo z Vetroplachu - hral 19. 12. teraz na vianočnom koncerte v BB na tom tichú noc a kúsky ich pesničiek, som sa skoro posral. to je úžasný nástroj. Len neviem, ako sa to volá. Pokiaľ to nie je v názve obrázku... :D:D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

fruxo napísal:to hrajes na routri? :cookies:
co to je?
Theremin:
http://en.wikipedia.org/wiki/Theremin
The theremin is unique among musical instruments in that it is played without physical contact. The musician (occasionally referred to as a thereminist) stands in front of the instrument and moves his or her hands in the proximity of two metal antennas. The distance from one antenna determines frequency (pitch), and the distance from the other controls amplitude (volume).
.
:lol: To znie ako keby tahal macku za chvost :) Ale inak dost dobra haluz.
"Sounds like Donald Duck got throat cancer"
A este jedna radiovka:
Styphnos
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Styphnos »

No...ale začal som len nedávno, zatiaľ sa darí, ale niekedy sa mi trocha trasú ruky a potom to stojí za prt. Inak dosť zložito sa na to hrá nato, že ten nástroj vyzerá jednoducho.

Ešte existuje jeden ,,theremin" ale má len iný tvar. Volá sa to Theremin cello. Na hmatníku sa ovláda tón a tou pákou z boku hlasitosť. Ale tento nástroj som v SR ešte v živote nevidel. V USA by sa ale mal dať ľahko zohnať.

http://images.google.sk/imgres?imgurl=h ... k%26sa%3DN

http://images.google.sk/imgres?imgurl=h ... k%26sa%3DN
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

mam doma kausticku gitaru ale hrat na nu neviem :D kedysi som vedel dobre piskat na ustnej harmonike
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Akustika Johnson uz tusim 6 rokov takze uz sa to da myslim aj pocuvat :) na obrazku ta cierna
http://ecx.images-amazon.com/images/I/4 ... AA280_.jpg
a rok stara laska - elektrika Ibanez RG-321MH, tu taky fajny detail
http://www.ibanez.ru/gear_el_guitar/big/rg321mh-rb.jpg

okrem toho akasi "imitacia" klaves, nejake pistaly, fukacia harmonika, kedysi aj drumbla len ta netusim kde je
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Squier BulletStrat [je na nic] + Harley Benton 15W [dist, overdrive]
Chcel by som Jacksonku alebo SX LesPaul :) Inak som fanatik do Marshallov, do pedalov efektov a tak...
Co sa tyka piesni... Hram doprovodnu gitaru popri speve v jednej kapelke. Zatial sme sa ucili Love Bites [Judas Priest], American Idiot, Breaking The Law.
Sam som sa naucil cele Nothing Else Matters a Seek And Destroy.
Viem intro solo z One, zaciatok a interlude Master of Puppets, dalej Fade to Black, Blackened, cele For Whom The Bell Tolls [doprovodna gitara].
Ucil som sa aj dalsie veci ako The Day That Never Comes, Unforgiven [I., II., III.], South of Heaven atd. :)
Bavi ma to!
Rock on ^^
kutlo
Medium Star
Medium Star

al

Príspevok od používateľa kutlo »

no ja mam doma..akordeon...prave sa ucim hrat na nom...predtym som chodil na klavir 4 roky,usttnu harmoniku mame a gitaru...ale doridanu :D
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Ked som bol mensi ucil som sa na gitare. Teraz este z casu na cas zahram pri taboraku :).

Brat hra asi na 4roch flautach :D. Teda ma priecnu-jednu. A zobcove asi 3? Z tych zobcovych ma tenrovu, sopranovu a sopraninovu. S tou sopraninovou vytiahne aj C4. To je nieco strasne :D
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

akusticka gitarka po tatinovi :) sice ma 20 rokov + cosik, ale perfektna je, aj ked na dva krat na boku puknuta dolezite je ze stale hra a mne sa to lubi...
dalej elektricky klavir.. ale uz nehravam kedysi som hraval... myslim ze to neni take tazke...
flauta.. to zo skoly totizto pochadzam z hudobnej triedy a preto mame zvyseny zaujem hudobnej vychovy -> hrame na flaute + vystupenia a podobne.. aj ked mi to znepriatelila ucitelka, vjem na tom hrat... myslim ze je to primitivny pristroj :)
Napísať odpoveď