Zdravím,
zradilo ma google (resp. asi neviem hľadať) a tak mám prosbu: Potrebujem jednoduchú diskusiu pod článkom/článkami s tým, aby sa tam dali robiť aj "komentáre ku komentárom" a aby sa to potom aj zobrazilo v správnom poradí ... (ako napr. na novinkach.cz a pod.) ... ak viete o nejakej stránke, kde je návod alebo o nejakom hotovom skripte, tak vám budem vďačný.
zoraďovanie komentárov pod príspevkom
-
jurko.info
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
-
audiotrack
VIP
-
jurko.info
Medium Expert
takto
robím si vždy vlastné skripty - učím sa - nepáči sa mi preberanie všetkého keď si to môžem urobiť sám a zároveň sa učiť
no nejako sa už potrápim a vyriešim to, len fakt ešte netuším ako :o)
no nejako sa už potrápim a vyriešim to, len fakt ešte netuším ako :o)
-
audiotrack
VIP
možno si už pochopil prečo som sa pýtal, ale aj tak to napíšem. Ak je to tvoj vlastný projekt, tak asi len ťažko nájdeš taký modul. Ak aj nájdeš, budeš ho musieť radikálne prerábať na svoju potrebu. Možno by s tým bolo porovnatelne vela práce ako keď si to spravíš sám. Ale aj tak si to ako inšpiráciu môžeš pozreť ako je to robené v nejakom volne dostupnom cms
-
jurko.info
Medium Expert
už som to vyriešil
Už som to aj vyriešil, takže sorry za zbytočný spam.
RIEŠENIE:
Ak niekto klikne v diskusii pod článkom, že chce reagovať na nejaký komentár, tak v DB tabuľke sa v stĺpci 'subkomentar' zaznamená id komentáru, na ktorý sa reagovalo ... tabuľka je potom asi takáto
ID-KOMENTAR-SUBKOMENTAR
25-bla bla bla-NULL
32-bla bla bla-25
Potom mi len stačí prechádzať postupne výsledkom a dohľadávať riadky, ktoré majú záznam, že je tam najaký subkomentár ... urobil som to pomocou rekurzívnej funkcie ... volá samú seba "do nekonečna" kým nie je výsledok nulový
ešte to idem zdokonaliť, ale mám dobrý pocit, že to funguje :o)
RIEŠENIE:
Ak niekto klikne v diskusii pod článkom, že chce reagovať na nejaký komentár, tak v DB tabuľke sa v stĺpci 'subkomentar' zaznamená id komentáru, na ktorý sa reagovalo ... tabuľka je potom asi takáto
ID-KOMENTAR-SUBKOMENTAR
25-bla bla bla-NULL
32-bla bla bla-25
Potom mi len stačí prechádzať postupne výsledkom a dohľadávať riadky, ktoré majú záznam, že je tam najaký subkomentár ... urobil som to pomocou rekurzívnej funkcie ... volá samú seba "do nekonečna" kým nie je výsledok nulový
ešte to idem zdokonaliť, ale mám dobrý pocit, že to funguje :o)