Auto po milionty krát

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Auto po milionty krát

Príspevok od používateľa vajda65 »

Takže ako som tu už pred pár dnami naznačil, staré autičko už odpočíva v pokoji a je čas na nové.
V užsom výbere sú dve auta z Čiech a to Ford focus kombi 1,6 duratec 100 K v cene 390 bez DPH a renaul megane grantour 370 bez dph, motor 1,6 110K.

Výhodou renaultu je vyššia výbava, autoklíma, tempomat, ovládanie aj zadných okien elektrikou.

Otázka je, každý stále hovori o spolahlivosti, kazivosti, bezpečnosti.

S focusom mám dobrú skúsenosti, pri totálke ma ochránil tak že tu v klude píšem ale aj pri megane píšu 5 hviezdičiek.

Tak radte páni....

Edit:// to že je to auto s pi*ou v znaku viem, je to tiež mínus ale s týmto by som vedel žiť. :D (koľko ľudí ju má po boku a funguje, ja by som ju mal v garáži to je ešte ten lepší prípad.)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

1/ ford je fajn, s nim nic nepokazis
2/ na renault tu bude kopec ludi pindat, ale ja by som sa nedal tymto odradit
3/ megane kombi je uz stary model kedze uz sa zacala predavat nova generacia a kombi pride na trh neskor a za dost vyssiu cenu
takze megane je sice starsi, ale lacnejsi a ma lepsiu vybavu
ak ti nevadi takpovediac vybehovy model tak zober megane, vybava ti pocit uplne noveho modelu imho vynahradi
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Keď som si to všetko tak pozrel tak mi s toho vyšiel Renault Mégane Grandtour. Osobne máme Renault Megane Scénic, nemali sme doposiaľ nejaký závažný problém... Šľape ako hodinky už tretí rok.
21rOBO21
Star
Star

Príspevok od používateľa 21rOBO21 »

podla mna by som bral určite ten ford,a hádam na výkone až tak nezáleží nie ?? a renault..... :smt018
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ale na výkone + výbave áno
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

renault ma vseobecne dobre ceny v porovnani s inymi autami v danej triede a vybave - no to asi o niecom svedci :?

neviem ci by som riskoval renaulta, mozno bude v servise kazdy druhy tyzden a mozno do neho budes len tankovat 10 rokov... statistiky hovoria v jeho neprospech

o focuse sa hovori, ze ma vo svojej triede najlepsi podvozok, co urcite nebude na zahodenie :)

a co ine znacky? napr. auris?
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

nie toyota je už drahšia a hlavne potrebujem kombi

focus mal podvozok ale spolahlivosťou tiež nepatril k špičke a napriek tomu šlapal dobre.
dúfam že tento megan kedže je to už tretia generácia už bude mať vychytané väčšie množstvo chýb.
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

Kia ceed sw - daleko lepsie auto ako to co si vybral , ale samozrejme ze o dakych 50 000 drahsie : ) ale 7 rocna zaruka a bezkonkurencny batozinovy priestor a dalsie veci ako kvalita , motory dobre , interier , a celkovy dojem z auta je podla mna super : ) lepsie jak octavia daka
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ver mi že som ju pozeral, aj v čechách aj madarsku a všade na okolí, akurát ten rozdiel nie je 50 000 pri tom čo chcem tam mať. Keby dali na nu nejakú akciu tak nie je o čom....
hlavne to už v porovnatelnej cene je ten focus aj s esp oproti ceede 08 ktorá esp nemá
originali
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa originali »

ja osobne by som bral megane-francuzaka ne? z toho dovodu ze lepsi servis a lacnejsie suciastky

...kamos mi vravel ze renault nikdy!!! a chces vediet aj jeho odvovodnenie? citat"nekupil by som auto co ma v znaku p**u-uz vies co od neho mozes cakat"
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

:D no jasne ..francuzske auta su povestne svojou kvalitou :D
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Point napísal::D no jasne ..francuzske auta su povestne svojou kvalitou :D
by si sa divil :wink:
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

všetci vravia aké nekvalitné kup si kiu, ale napríklad kia carens vyhrala anketu o najkazivenšie auto.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Silmer napísal:by si sa divil :wink:
Za to v Renaulte a Peugeote nestíhajú a v Honde pitchujú že nemajú čo robiť...
Renault, či Peugeot, nebodaj Citrón. Sú to najnekvalitnejšie automobily na trhu.
Renault Megane sedan or Grandtour. Po 50k budeš vo svojich dverách počuť každý kameň ktorý prejdeš. Odchádzajúca riadiaca jednotka, elektronika, servo a tak ďalej.
Peugeot : Kto kúpi Peugeot, nemôže byť normálny človek. Mám osobné skúsenosti s niektorými novými Peugeotmi. Elektrika odíde, a keď odíde raz, aj po niekoľkonásobnej oprave odíde zasa. Podotýkam že v autorizovanom servise. Skús v tom aute otvoriť okno vzadu za jazdy. Tak od..ebaná aerodynamika, to sa len tak nevidí. Radšej to neskúšajte. Posilovač riadenia - viac nejde ako ide. Sú pekné, ale to je všetko. A ak predsa. Nič novšie ako bola 405 nekupujte.
smejo
Addict
Addict

originali napísal:ja osobne by som bral megane-francuzaka ne? z toho dovodu ze lepsi servis a lacnejsie suciastky
lepsi servis? este som necital o dobrej skusenosti so servisom renaultu (konkretne renault, o psa neviem)

o carense viem, ale ceedka na tom bude podla mna lepsie... netvrdim, ze <> bude zly, ale sanca je tam vyssia, cize ja by som sa zbytocne riziku nevystavoval

este ma napada napr. aj golf, pripadne hyundai i30 (ale tymto smerom by som asi tiez nesiel - celkovo hyundai sa mi hnusi, i ked neviem ako je na tom tento konkretny so spolahlivostou :) )
21rOBO21
Star
Star

Príspevok od používateľa 21rOBO21 »

erytrocyt napísal:Za to v Renaulte a Peugeote nestíhajú a v Honde pitchujú že nemajú čo robiť...
Renault, či Peugeot, nebodaj Citrón. Sú to najnekvalitnejšie automobily na trhu.
Renault Megane sedan or Grandtour. Po 50k budeš vo svojich dverách počuť každý kameň ktorý prejdeš. Odchádzajúca riadiaca jednotka, elektronika, servo a tak ďalej.
Peugeot : Kto kúpi Peugeot, nemôže byť normálny človek. Mám osobné skúsenosti s niektorými novými Peugeotmi. Elektrika odíde, a keď odíde raz, aj po niekoľkonásobnej oprave odíde zasa. Podotýkam že v autorizovanom servise. Skús v tom aute otvoriť okno vzadu za jazdy. Tak od..ebaná aerodynamika, to sa len tak nevidí. Radšej to neskúšajte. Posilovač riadenia - viac nejde ako ide. Sú pekné, ale to je všetko. A ak predsa. Nič novšie ako bola 405 nekupujte.
nemôžem nič iné len súhlasiť stebou
a inak,stých 2 áut by som zobral toho forda ako som hovoril ale radšej nejakú starú hondu civic ktorá je 1000000 lepšia :wink:
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

Kia Ceed najmenej kazive auto vo svojej triede podla statistik : )

No Kia je trosku drahsia ale je kazdopadne "modernejsia" , ma ovela krajsi a lepsi interier aj motor , oni maju vyborne ceny len odchadzajuci model meganu ma nizsiu cenu teraz no aby sa predal vobec. Mozno bude nejaka akcia na ceedku_sw. Sak hladaj kazdopadne to auto ti mozem len odporucit :)
smejo
Addict
Addict

ci je ceedka modernejsia ako focus... co ja viem, podla mna ani nie
teoreticky by predajca mohol dat este na nejaku zlavu na ceeda, na oficialne zlavy je IMHO priskoro, kedze len par dni dozadu vysiel novy cennik ;)

radsej ako ceed by som bral auris, tam by sa dalo dostat so slusnou vybavou a motorom 1.4 VVT-i (71kW) na cenu okolo 400 s DPH, s 1.6 VVT-i (91kW) o par tisic viac (zavisi to od ochoty predajcu... takato zlava urcite nie je nerealna, ale je to individualne a pripadne konexie spravia este lepsiu cenu ;) )
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

podla akych statistik porovnate kazivost aut? hadam nie podla tych nemeckych pseudo statistik z STK. Tie nemaju so spolahlivostou aut nic spolocne, kedze sa tu jedna o chyby najdene pri STK, ako vypalena ziarovka a pod. Vsetky tieto statistiky vypovedaju len a len o urovni nemeckych znackovych servisov. To ze kazde dieslove auto koncernu VW trpi uz roky rokuce na tie iste vyrobne chyby sa v nich napriklad nedocitate. A to, ze aky je ktory servis? Porovnavat je to imho smiesne, kedze mechanici putuju medzi nimi ako na zavolanie a teda kvalita je vsade rovnaka. V dnesnej dobe sa z auta stava spotrebny tovar ako kazdy iny a tomu odpoveda kvalita. Teda prve roky je to u vsetkych aut dobre a potom je to uz jedno. Vyrobca aj tak nenavrhoval nove auto na prevadzku 10 a viac rokov.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

pýtal som sa na renaltackom fore, tento megan je už tretia generacia takže dosť toho vylepšili. Od cca 2006 išli vraj kvalitou dosť hore, zlý kus môžeš mať aj v BmW.

Citroen ani peugeot by som ani neriešil, hondu nemusím a golf dali za takú cenu že by som mal za to v pohode saaba

//autoeditácia príspevku ( 16 Jan 2009, 22:35 )
dnes som bol pozerať aj chevrolet lacetti, no to je uplna katastrofa, ten interier a vyhotovenie a za cenu porovnateľnú s focusom, aj meganom no hroza.
Napísať odpoveď