Štartovanie systému
Štartovanie systému
Zdravím mam menší problém začalo mi robiť že keď mi začne bootovať windows a začne pod tým screen logom prechádzať ta modra čiarka tak ju začne strašne sekať a systém sa už nenačíta. Musím vypnúť PC zo zdroja a zapnúť, potom sa systém načíta. Robil som potom pokus či mi to spraví aj na Viste a spravilo mi presne to isté. Čiže teraz prichádza do úvahy nie len zdroj ale aj HDD. Čo si myslíte ako by sa to dalo vyriešiť alebo stretli ste sa niekedy s niečím podobným?
Re: Štartovanie systému
Zdravím ľudia potrebujem pomocť z PC
Mám tam windows7 keď PC zapnem normálne sa zapne ukáže text akože základná doska a potom už nič. Ani do biosu sa nedá dostať. No niekedy sa dostanem aj ďalej kde mi ukazuje či chcem pustiť win klasiky alebo v núdzovom režime ak dám klasicky nabehne logo win7 a načítava sa no a to potom zamrzne a ďalej nejde. Keď dám núdzový režim tiež sa načítavajú súbory a zamrzne to. Keď dlho nič nerobím pri výbere núdzového a klasického režimu a tým nemyslím, že ubehne čas 30 sekúnd proste čas vymažem pohybom klávesy ale nič nepotvrdím tak cca po minúte uź nejde hýbať ničím proste zamrzne. Čo myslíte čím to je? Zrejme z časti nefunkčný HDD alebo to može byť aj v systéme w7 ? Či vírusy?
ďakujem za skorú odpoveď
Mám tam windows7 keď PC zapnem normálne sa zapne ukáže text akože základná doska a potom už nič. Ani do biosu sa nedá dostať. No niekedy sa dostanem aj ďalej kde mi ukazuje či chcem pustiť win klasiky alebo v núdzovom režime ak dám klasicky nabehne logo win7 a načítava sa no a to potom zamrzne a ďalej nejde. Keď dám núdzový režim tiež sa načítavajú súbory a zamrzne to. Keď dlho nič nerobím pri výbere núdzového a klasického režimu a tým nemyslím, že ubehne čas 30 sekúnd proste čas vymažem pohybom klávesy ale nič nepotvrdím tak cca po minúte uź nejde hýbať ničím proste zamrzne. Čo myslíte čím to je? Zrejme z časti nefunkčný HDD alebo to može byť aj v systéme w7 ? Či vírusy?
ďakujem za skorú odpoveď
Moze byt pamat ak mrzne, aj disk. Skus nabootovat memtest a otestovat pamate, pripadne nabootuj Seatools alebo podobny program na testovanie disku.
som pako jak z PC tak z AJ
ale vypol som zdroj vytiahol kábel z HDD zapol zdroj zapol PC napísalo mi HDD not detected čakal som to.
Zapnem HDD windows sa spustil do plochy kde zotrval asi 10 sekúnd následne zamrzol a padol.
Modrá obrazovka a nápis:
a problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.
Thi is system encountered an uncorrectable hardware error.
tak ja neviem zdá sa že ozaj tie RAMKY budú zlé? Alebo proste padol systém?
ale vypol som zdroj vytiahol kábel z HDD zapol zdroj zapol PC napísalo mi HDD not detected čakal som to.
Zapnem HDD windows sa spustil do plochy kde zotrval asi 10 sekúnd následne zamrzol a padol.
Modrá obrazovka a nápis:
a problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.
Thi is system encountered an uncorrectable hardware error.
tak ja neviem zdá sa že ozaj tie RAMKY budú zlé? Alebo proste padol systém?