Ake su dobre knihy?
-
Menojenanič
Expert
-
leso789
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
George Orwell - Animal Farm(Zvieracia farma)
George Orwell - 1984
J. D. Salinger - The Catcher in the Rye (Kto chytá v žite)
Antoine de Saint Exupery - The Little Princ (Malý princ)
Gabriel García Márquez - Chronicle of a death foretold (Kronika vopred ohlásenej smrti)
Gabriel García Márquez - One Hundred Years of Solitude (Sto rokov samoty)
George Orwell - 1984
Gabriel García Márquez - Chronicle of a death foretold (Kronika vopred ohlásenej smrti)
Jorge Louis Borges - knihu presne neviem, ale je to argentinsky spisovateľ, ktorý píše medzi fikciou a realitou, v jeho príbehoch je mnoho humoru, tajomstva a irónie.Je zaujímavý tým, že bol slepý, svoje knihy diktoval iným a oni jeho príbehy dali do knižnej podoby...
niečo na zamyslenie? tak odporúčam tohto spisovateĺa
niečo na zamyslenie? tak odporúčam tohto spisovateĺa
-
KaptMichal
King
Re: Ake su dobre knihy?
Jednoznacne Enderova sága... cize aj tienovy cyklus, paradicka, najlepsia sci-fi aku som cital a to som ich uz precital desiatky. Card neskutocne dobre zvlada dialogy(ale aj vnutorne monology), ludsku psychiku a poukazuje na problemy dnesnej spolocnosti. Velmi odporucam 
Akurat dokoncujem Krstneho otca v slovenskom preklade a mozem kazdemu odporucit. Je to vyborne napisane, dej plynie rychlo, opisy su zaujimave, ale zaroven nie prilis dlhe. Po dlhych rokoch je to kniha s dejom, ktora ma dostatocne zaujala, pretoze inak mam radsej skor dokumentarne knihy.
-
MisguidedAngel
Star
Re:
leso789 napísal:George Orwell - Animal Farm(Zvieracia farma)
George Orwell - 1984
ak mas rad orwella, skus napr. mechanicke piano od vonneguta, vseobecne vonnegut moj oblubeny.
dalej kafka, a husta vec je william gibson - neuromancer, kto ma rad cyperpunk tak.. tak to pravdepodobne cital
je toho vela co stoji za precitanie..
a vsetko od hemingwaya a bukowskeho.
necharakterizoval by som to jak satiricku knihu ale dobra je.seth82 napísal: James Clavell - Potkan Kral (vyborna satiricka kniha z cias 2 Svetovej)
Re:
Salingera som nečítal ale ostatné - všetko súhlasleso789 napísal:George Orwell - Animal Farm(Zvieracia farma)
George Orwell - 1984
V poslednom čase ma zaujala aj nejaká slovenská tvorba - napr. Maxim E. Matkin alebo Dominik Dán. Z našich píše pekne a pútavo aj Boris Filan - hlavne séria Tam Tam ale napr. aj kniha Ľubošova finta
ešte to editnem keď si spomeniem na niečo dobré
-
MisguidedAngel
Star
matkin je fajn, dobre sa to cita ale dost sa to hra na nejaku filozofiu, resp. je to v podstate dost prazdna kniha a to si niektori neuvedomuju a moc sa tym nehaju zahlcovat. (inak to plati nelen pre matkina ale mam pocit ze tymto trpi slovenska kultura vseobecne)
Ten Maxim E. Matkin, jeho "diela" sú síce populárne, ale sú to dekandentné nezmysly...... k tomu Orwellovi, to bol vizionár.... jeden z najlepších spisovateľov, málokto sa mu môže rovnať.... ale isto to nebude degenerovaný Žid Kafka, a rovnako ani Kurt Vonnegut.......
-
MisguidedAngel
Star
btw z nasich sucasnych odporucam danielu kapitanovu 
pinhead, nehovorim ze vonnegut sa ma orwellovi rovnat, ale je to pribuzna tema - antiutopie (orwell zadelil fakt tvrde myslienky v 1984, je malo takych knih) a dobre spracovana. 451 stupnov fahrenheita od bradburyho tiez, ale je velmi tazko sa k tejto knihe dopracovat..
jo a este toto som chcel.. john milton - strateny raj a raj znova najdeny.
kto mi vysvetli, ze je to vo vsetkych ucebniciach ale fyzicky je to nezohnatelne dielo.. chcel by som si to precitat
pinhead, nehovorim ze vonnegut sa ma orwellovi rovnat, ale je to pribuzna tema - antiutopie (orwell zadelil fakt tvrde myslienky v 1984, je malo takych knih) a dobre spracovana. 451 stupnov fahrenheita od bradburyho tiez, ale je velmi tazko sa k tejto knihe dopracovat..
jo a este toto som chcel.. john milton - strateny raj a raj znova najdeny.
kto mi vysvetli, ze je to vo vsetkych ucebniciach ale fyzicky je to nezohnatelne dielo.. chcel by som si to precitat
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
odporucam Herodotovu Historiu
-
peterxxx
Star
Projekt Trinity, urcite stoji zaprecianie, mohol y si skusit aj ostatne od Dana Browna(Anjeli a demoni,Bod klamu a novy Strateny symbol), dporucam aj knihy od Paula Coelho , napriklad Veronika sa rozhodla zomriet(Vyborne je to aj sfilmovane).Z fantasy si urcite nenechaj ujst seriu Dracich jazdcov a Strateny svet v podzemi s jeho pokracovanim, ale to je skor sci-fi.Velmi sa mi pacila aj seria Artemis Fowl, aj ked to som cital ked som bol o nieco mladsi.
Mozno to uz bolo spominane (necital som vsetkych 10 stran), ale ja osobne si velmi chvalim Maxima E. Matkina. Polnocny dennik a Laska je chyba v programe su fakt skvele knihy. Chystam sa coskoro na Muzske interiery, zacina sa mi tento autor pacit o com ma presvedcil Polnocny dennik.
Hej, Matkin je skvelý na také domáce žuvanie. Veď to poznáte.