CMO - Mikrochirurgia oka - krátkozrakosť .......

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
olihope
Medium Star
Medium Star

CMO - Mikrochirurgia oka - krátkozrakosť .......

Príspevok od používateľa olihope »

Ahojte,
Mám problém, keď si zatvorím ľavé oko, tak pravím vidím ostro na 2-3 metre potom to je rozmazané, počul som že to je krátkozrakosť, chcem sa spýtať čo by ste odporučili, od cmo vypálenie rohovky - môže sa spraviť raz za život, pravdepodobne po dospievani teraz mam 14 tak v 18-20 lebo keď len raz tak len raz za živoť, druhá možnost sú okuliare, a tretia konktaktné čočky, ale že vraj zaťažujú oči, ale neviem či by som nemal problém s okuliarmi, ďakujem, prosím nevysmievajte sa mi ....
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

v prvom rade skús očného, laser aj tak až neskôr a to že sa môže ísť raz je blbosť, to záleži na hrúbke rohovky

Nevieš čo ti je a už hladáš riešenie, čo ak máš zákal alebo čo a zbytočne čakáš.
Guczmann
Star
Star

Príspevok od používateľa Guczmann »

Musim suhlasit s vajdom neurcuj si sam diagnozu zober sa a chod co najskor k ocnemu a prekonzultuj to s nim.

A clovek co sa takym veciam vysmieva je debil :wink:
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

jednoznacne najprv okuliare..sosovky neskor...ä operacia v neskorsom veku, ked sa ti ustali zrak..
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

urcite chod ocnemu. inak neviem, v akom kolektive sa vacsinou nachadzas, no ak sa tam niekto niekomu smeje kvoli okuliarom, tak su to debili. v dnesnej dobe nemusia byt okuliare popolniky ani ked je clovek slepy ako patron. moderne okuliare si mozes vybrat prakticky ake chces a nebudes v nich vyzerat ako potapac.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

V prvom rade si oprav ten nadpis Chyrurgia

//zz: Upravene
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

podla vlastnych skusenosti ti mozem odporucit sosovky :) sam ich nosim uz nejaky ten rok a nejaku zataz oci som nepocitil..a nieje to ani tak drahe ako niektori hovoria (3000sk rocne) laserovu operaciu by som bral ako posledne riesenie...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Urcite si nedaj laserom vypalit oci viac to pokazi ako opravi. Cocky alebo okuliare, ale brilky su podla mna najlepsie.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Sheep napísal:Urcite si nedaj laserom vypalit oci viac to pokazi ako opravi.
No tak to by som chcel vediet preco, pan odbornik.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Gangy napísal:No tak to by som chcel vediet preco, pan odbornik.
To sme dvaja. Poznam par ludi, co operaciu laserom podstupili a vidia tak dobre, ako pred tym. Akurat, ze to nie je lacna zalezitost a platis si to z vlastneho, pokila viem.
olihope
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa olihope »

A čo to približne stojí ? (informativne)
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

olihope napísal:A čo to približne stojí ? (informativne)
tusim cez 20 tisic niekde som to cital, resp. pozeral som stranku, lebo i ja nad tym som uvazoval, no este neviem. zakrok trva od niekolkych sekund az po 1min. potom par dni rezanie v ociach, ale zrak sa upravi. najdem stranku.

// pozri si stranku www.cmo.sk
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Neviem, pravdepodobne to budú okuliare ak nechceš ísť na operáciu.. veď okuliare nie sú žiadna hanba, sám ich stále nosím a nenašiel sa nikto, kto by sa mi vysmieval.. mne sa skôr vysmievajú keď som teraz bez okuliarov heh..
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

laser je síce skvelá vec, poznám ľudí ktorým pomohol, no mne sa na ňom nepáči: de facto ti zlúpne časť rohovky. Tým je predok oka oslabený a náchylnejší na poranenia a infekcie. Plus chodiť po operácii týždeň slepý...nestojí mi to za to. Radšej ostanem verný okuliarom...

vie tu niekto do akej dioptrie a cilindra sa vyrábajú šošovky?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Najblbsie je, ze podobne bludy sa medzi ludmi siria rychlo, lebo ludia maju strasiakov radi... Zacnem od zaciatku:

1 - Vhodny adept - MUSI mat nad 18 rokov, navyse MUSI mat stabilizovane dioptrie (tj aspon take 2-3 roky bez zmeny) .. inak je operacia na dve veci, ked oko sa nadalej vyvojom deformuje (ano kratkozrakost a dalekosrakost su fyzickymi-vyvojovymi vadami oka, nie tym, ze clovek vela pozera TV a hra s ana PC)

2 - Operaciu samotnu predchadzaju takmer 2 hodiny roznych vysetreni, takze by sa nemalo stat, ze operacia je pre jedinca nevhodna (tj tenka rohovka, ine vady oka nezlucitelne s operaciou |napr. keratokonus|)

3 - Ano jedna sa o odstranenie casti rohovky - ale ak ma rohovka hrubku priemerne 500-520 mikronov, a laserom z nej uberu 20-50 mikronov... Navyse oko nie je oslabene, ani nachylnejsie na infekcie (iba pocas hojenia, ale to je pochopitelne), nakolko rohovka nie je obnazeny organ - je chranena epitelom rohovky, co je tenucka ochranna vrstva, ktora sa operaciou neodstrani.

4 - co sa "tyzdnovej slepoty" tyka - zalezi od druhu operacie. Toto sa tyka len metody LASIK, kedy po operacii, ostava oko na tyzden prelepene. V pripade LASEKu, clovek po operacii nasadi slnecne bryle a ide domov - iste nevidi idealne, je to este cerstva rana, nedosadnuty epitel tiez robi svoje. Dalo by sa povedat, ze vidi akoby sa pozeral cez vodu - ale na beznu orientaciu to staci (cita sa s tym vsak problematickejsie). Ale uz vtedy clovek vidi, ze vidi lepsie ako ked nosil okuliare (a nemal ich zrovna na nose pochopitelne)

tolko k spominanym mytom, nad ktorymi len neveriacky krutim hlavou, co hrozostrasne predstavy dokazu vypustit za hlody. Za 2 tyzdne tomu bude rok, co som operaciu podstupil, a zo svojho okolia poznam aj dalsich ludi - a vo vsetkych pripadoch sa jedna o bezproblemovy zakrok. Operaciu som podstupil v BA (www.excimer.sk) a venoval som sa tomu aj tuto - http://www.hojko.com/odstranenie-zrakov ... 85954.html
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

A este doplnim, ze uplna docasna slepota po operacii nehrozi, lebo sa s casovym odstupom operuje kazde oko zvlast.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No je to pomerne novy druh operacie, cize sa to neda potvrdit, ale mne povedala suseda...ktora robila sestricku na ocnom, ze neodporuca laserovu operaciu, lebo, ze vraj po nejakych 20 rokoch sa ten zrak opat zacne kazit a potom uz niet pomoci......

Inac sosvky som niekde videl do -15 dioptrie.....a naopak boli asi tiez do +15
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Hmm, mne bolo praveze povedane, ze zrak sa uz kazit nebude kedze ako tu pisal uz niekto, zhorsovanie zraku suvisi s rastom a vyvojom, cize od isteho casu sa to uz ustali, preto sa aj operacia odporuca az od isteho veku. Takze tej Tvojej znamek sestricke by som prilis neveril osobne.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Lubos akoze WTF?? samozrejme ze sa zacne kazit - so starobou castokrat prichadza dalekozrakost ci ine vady.. ale to sa tyka aj tych co maju zrak do staroby zdravy, operacia s tym nema absolutne nic spolocne.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

takže další blud oči sa už dajú robiť aj naraz a množstvo ľudí to využíva.

ja osobne som už presvedčil zo svojho okolia pat ludí a všetci sú spokojný. sám som na tom bol pred šiestimi rokmi a spokojnosť, ale toto sa riešilo presne v tej teme čo postol koci.
Napísať odpoveď