50mm sklá majú maximálne jednoduchú optiku (tuším Gauss), čiže tam sa nie je veľmi čoho báť. Myslím, že kľudne môžeš objednávať z netu. Moja 50mm f/1,8 tie žpochádza z netu a nebol s ňou ani náznak problému. (Ajkeď je to NIKKOR)makaveli napísal:takze.. chcem si kupit objektiv ku 450D.. zatial mam len setovy canon ef-s 18-55mm f/3.5-5.6.. viacmenej som sa rozhodol pre canon ef-s 50mm f/1.8.. je nieco na co si mam davat specialne pri kupe tohto objektivu pozor (ci napr. niektore kusy nemaju nejake vady)..? nemusim sa to bat objednat z netu (dost lepsia cena, 2500 kc)..? alebo radsej prist do kamenneho obchodu, poskusat viac kusov a z nich vybrat..?
Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
chlapec10
Addict
urcite s nim budes spokojny, ale nezabudni ze 50mm na 450d je 75mm co je uz pomerne dost na bezne foteniemakaveli napísal:takze.. chcem si kupit objektiv ku 450D.. zatial mam len setovy canon ef-s 18-55mm f/3.5-5.6.. viacmenej som sa rozhodol pre canon ef-s 50mm f/1.8.. je nieco na co si mam davat specialne pri kupe tohto objektivu pozor (ci napr. niektore kusy nemaju nejake vady)..? nemusim sa to bat objednat z netu (dost lepsia cena, 2500 kc)..? alebo radsej prist do kamenneho obchodu, poskusat viac kusov a z nich vybrat..?
2500 KC, to je dost(vychadza mi 91 EUR)
>TU< ho mas uz aj za 70 Eur
-
makaveli
King
u canonu je to dokonca 80mm, crop factor 1,6chlapec10 napísal:urcite s nim budes spokojny, ale nezabudni ze 50mm na 450d je 75mm co je uz pomerne dost na bezne fotenie
k tej cene.. ja si radsej tych 20eur doplatim, nech mozem s kludom spat ze to je vsetko v poriadku, vyskusam si ho predtym ako zaplatim (pretoze ja si ho objednam cez net, ale pojdem ho osobne zobrat tu v brne do kamenneho shopu) a este nebudem mat ziadny problem so zarukou.. to mi za to stoji
-
makaveli
King
teraz neviem.. cital som si akurat par diskusii o tomto objektive a veeela ludi sa stazovalo na problemy s AF aj pri dobrych svetelnych podmienkach, problemy s BF a FF, hlavne na cropovych telach.. zistil som, ze su dve verzie tohto objektivu, povodna (kovovy bajonet, lepsie spracovanie, made in japan), ktory sa uz nejaku dobu nepredava a sucasna verzia mkII (celoplastove prevedenie, made in china).. tak neviem, dost ma to odradilo.. je sice relativne za dobre peniaze, ale teraz uz silne vaham ci do toho ist
-
chlapec10
Addict
a absolutna nocna mora vsetko inejin napísal:Tým pádom 80mm ohnisko, zorný uhol 46°... Absolútny ideál na portréty
ale nie... na portrtety super vec, pekne bokeh a tak
nj, za kvalitu sa halt platimakaveli napísal:teraz neviem.. cital som si akurat par diskusii o tomto objektive a veeela ludi sa stazovalo na problemy s AF aj pri dobrych svetelnych podmienkach, problemy s BF a FF, hlavne na cropovych telach.. zistil som, ze su dve verzie tohto objektivu, povodna (kovovy bajonet, lepsie spracovanie, made in japan), ktory sa uz nejaku dobu nepredava a sucasna verzia mkII (celoplastove prevedenie, made in china).. tak neviem, dost ma to odradilo.. je sice relativne za dobre peniaze, ale teraz uz silne vaham ci do toho ist
Je mi jasne ze to su troche ine palky, teoreticky este sigma F/1.4 HSM
ked to mas moznost vratit, tak podla mna neni o com..
-
makaveli
King
neviem ako to je s tou moznostou vratit to.. lebo jasne, mozes vratit tovar, ktory kupujes cez net, do 10 ci 14 dni.. ale neviem ako to je, ked ja to sice objednam cez net, ale dam osobny odber v predajni/sklade/vydajni tovaru v brne, cize budem mat moznost si to dopredu vyskusat.. ale to uz je asi do inej temychlapec10 napísal:ked to mas moznost vratit, tak podla mna neni o com..
-
chlapec10
Addict
noo, ale Back/front-focus je vyrobna chyba, a teda normalne opravitelna v ramci zaruky..makaveli napísal:neviem ako to je s tou moznostou vratit to.. lebo jasne, mozes vratit tovar, ktory kupujes cez net, do 10 ci 14 dni.. ale neviem ako to je, ked ja to sice objednam cez net, ale dam osobny odber v predajni/sklade/vydajni tovaru v brne, cize budem mat moznost si to dopredu vyskusat.. ale to uz je asi do inej temy
-
chlapec10
Addict
Zakladna vec je cena, podla rozpoctu sa ti da poradit, lebo v dnesnej dobe sa da kupit DSLR od 300 do 3000 EUR.addictor napísal:po dlhsej dobe som sa zacal rozpozeravat po trhu s DSLR, no kedze som neni v tom nejak extra doma, potreboval by som radu ludi, co fotia, na co sa zamerat pri jeho vybere... diky moc....
Takisto pocitaj s tym ze to je len zakladna investicia, ak budes chciet postupovat postupne si dokupis veci ako blesk, novy objektiv atd atd..
a moja osobna rada: Hned sa vyhni znackam ako olympus, pentax a tak. A sustred sa na vyber medzi Nikon a Canon
-
chlapec10
Addict
to uz je celkom slusneaddictor napísal:no davam si horny strop tak 20 - 25K, zalezi, ako ma uputa
Takze moje odporucanie:
Telo: Nikon - D60,D80,D90. Canon - 1000D, 400D, 450D, 30D, 40D
Objektiv: Bud kitovy, alebo este odporucam Tamron 17-50 F/2.8(nie az tak drahy ale velmi dobry)
Blesk: Nikon - Sb-400, Sb-600, Canon - 430EX
je uz na tebe aku kombinaciu vyuzijes a co vsetko z toho xces.
-
makaveli
King
chlapec10: nikon D90 je len telo drahsie ako ma horny limit..
D60 sa zas predrazi kvoli pripadnym dalsim objektivom, ktore musia mat zaostrovanie v tele a D80 ma zas zastaralejsi CCD cip oproti vsetkym ostatnym spominanym s CMOS...
ja by som povedal ze canon eos 450D so setakom + pripadne blesk speedlite 430EX alebo eos 40D + nejake sklo..
ja by som povedal ze canon eos 450D so setakom + pripadne blesk speedlite 430EX alebo eos 40D + nejake sklo..
-
chlapec10
Addict
urcite nie, d90ka s 18-105 VR sa doviest napr za 758 euro, to ma necelych 23 tisic, cisto telo este menej(ja som si doviezol za 24, 18-105 som predal za 5 tacov, takze cista suma tela ma vysla 19)makaveli napísal:chlapec10: nikon D90 je len telo drahsie ako ma horny limit..D60 sa zas predrazi kvoli pripadnym dalsim objektivom, ktore musia mat zaostrovanie v tele a D80 ma zas zastaralejsi CCD cip oproti vsetkym ostatnym spominanym s CMOS...
. co sa tyka predrazovania objektivov, tak napr sigma aj tamron uz zareagovali, takze vacsina skiel uz mas ostrenie v tele, aj ten tamron co som odporucil..
D80, ano starsie, ale stale to je alternativa ku d90(ja osobne by som radsej uprednostnil D80 pred D60)
-
jin
VIP
http://www.pixmania.sk/sk/sk/1517974/ar ... -s-18.htmladdictor napísal:no davam si horny strop tak 20 - 25K, zalezi, ako ma uputa
Dve stabilizované sklá, prijateľná cena, Canon, vystanú prachy aj na slušnú kartu...
http://www.pixmania.sk/sk/sk/919324/art ... borny.htmlreno23 napísal:mam v plane si kupit jednoduchy kompakt s cenou 100-133 € (cca. 4000 SK). Aky by ste mi doporucili ? Neurobim chybu ak kupim A590, co je v poradni na prvej stranke ? Dakujem
Ospravedlňujem sa pokiaľ tu bola táto otázka už zodpovedaná ale pri všetkej snahe som ju nezaregistroval. Chcel by som poradiť ohľadom objektívu na Canon eos 450D. Jednalo by sa o pokročilejšie začiatočníčke fotenie nič extrémne (pekne fotky za dobrý peniaz) strop cca 10k.
Konkrétne by sa jednalo o fotenie zvery vo voľnej prírode teda vzdialenosť objektu sa nebude pohybovať v okolí 50m skôr 100m a viac. A keďže sa jedna o zver pôjde aj o fotenie pohyblivých objektov. Fotenie bude robene bez statívu (princíp poľovníctva zver sa vyhľadá ale namiesto spúšte na puške cvakne spúšť na fotáku). Za odpoveď ďakujem.
Konkrétne by sa jednalo o fotenie zvery vo voľnej prírode teda vzdialenosť objektu sa nebude pohybovať v okolí 50m skôr 100m a viac. A keďže sa jedna o zver pôjde aj o fotenie pohyblivých objektov. Fotenie bude robene bez statívu (princíp poľovníctva zver sa vyhľadá ale namiesto spúšte na puške cvakne spúšť na fotáku). Za odpoveď ďakujem.