Funkcia fotaku
Funkcia fotaku
Zdravim mam taky problem potrebujem novy fotak ani nemusi byt extra super specialne vymakaný ale potrebujem aby mal jednu funkciu alebo vlastnost.
Potrebujem aby som ho mohol mat v realnom case spojený s pocitacom a to tka ze nieco odfotim a hend si to pozeram v pocitaci a hend tu fotku prepisujem.
Proste nie ze po kazdej fotke ho spajat s pocitacom len proste bude stel s ním prepojený a zatial co fotak foti pocitac moez rovno pozrat co odfotil presne ako to maj uv niektorých fotach alebn tam kde vyrabaju rozen identifikacne karty veite co myslim.
Pordate ako sa to vola a ak bysa dalo tak aj nejaky nei moc drahy fotak co to ma
Potrebujem aby som ho mohol mat v realnom case spojený s pocitacom a to tka ze nieco odfotim a hend si to pozeram v pocitaci a hend tu fotku prepisujem.
Proste nie ze po kazdej fotke ho spajat s pocitacom len proste bude stel s ním prepojený a zatial co fotak foti pocitac moez rovno pozrat co odfotil presne ako to maj uv niektorých fotach alebn tam kde vyrabaju rozen identifikacne karty veite co myslim.
Pordate ako sa to vola a ak bysa dalo tak aj nejaky nei moc drahy fotak co to ma
mozno to bude tym, ze pocet Mpix neudava kvalitu
ale iba rozlisenie. A uz pri fotakoch plati - cim vyssie rozlisenie na mensi snimac, tym horsia kvalita. Kamera za 1200 sice vybocuje z rad beznych lacakov, nazvime ju jednou z tych slusnejsich, ale opat - ide o opticke ustrojenstvo. Nejaky logitech s Carl-Zeiss optikou, na tom zas snad tak spatne nebude (ovsem predpoklada sa, ze zariadeniu ktore nedisponuje bleskom, ponechame objekt dostatocne osvetleny, nech si ho nemusi prisvetlovat sam zvysenim "ISO")
nie kupil som ju kvoli 1,3 mpx kamere a face trackingu pre komunikaciu cez skype este ma aj prisvetlaciu diodu... tak kvoli tomu a aj kvoli tomu lebo som predal samsumg vpm-110s a potrboval som nahradut0m4s3 napísal:Pockaj, ty si si kupil za 1200,- korun webkameru a uveril si tomu, ze ma 5,25 Mpix fotak v sebe? Dalej ani nepokracuj
este nejaka stupidna poznamka?
Neodpustim si - casto sa stretavam s tym, ze prve co ludia pozeraju u webkamier, je rozlisenie. No schvalne - naco komu je 1Mpix (a viac), ked na webkomunikaciu tolko clovek nevyuzije (lepsie povedane - nedokaze vyuzit)? Opat sa jedna o typicky marketingovy odrb na zakaznikov, ktori ziju v omyle "cim viac, tym lepsie". Takze kludne postaci aj 300kpix (640x480), ba drvivej vacsine aj 100kpix.
Co uz sa ale z pekneho farebneho obalu nedozvieme, je kvalita obrazu.
Co uz sa ale z pekneho farebneho obalu nedozvieme, je kvalita obrazu.
viem o tom ale napr natacanie v tme plus kvalita za dna ja som si to vyskusal a kupil a som spokojny pozrem sa inac na tvoju kvalitu videa z 0,3 kamery bude to biedne pretoze skype zvysil prenosovu kvalitu.
//edit - vysia kvalita = vyssi datovy tok....
kvalita je vseobecny pojem zahrnajuci jemnost, sytost farieb, zrnitost, opticke skreslenie, rozlisenie atd atd
takze rozlisenie je jednym z faktorov ovplvnujucich kvalitu ci uz negativne alebo pozitivne tak ako aj ine faktory.
//edit - vysia kvalita = vyssi datovy tok....
kvalita je vseobecny pojem zahrnajuci jemnost, sytost farieb, zrnitost, opticke skreslenie, rozlisenie atd atd
takze rozlisenie je jednym z faktorov ovplvnujucich kvalitu ci uz negativne alebo pozitivne tak ako aj ine faktory.
0.3Mpix je rozlisenie a nie kvalita... este kolko krat to tu treba napisat. Co mohol skype zvysit, je povoleny datovy tok (kedze s kvalitou obrazu nic robit nemoze)
0.3Mpix bude mat pri rovnakom datovom toku ovela lepsi obraz, ako 1Mpix (za predpokladu ze je take rozlisko podporovane). Preco? 0.3Mpix nepotrebuje taku brutalnu kompresiu, ktora kvalitu obrazu degraduje.
Navyse by ma neprekvapilo, keby tych 1.2Mpix bolo vskutocnosti 300kpix, len sofverovo prepocitane na vyssie rozlisko (co nehovorim ze tak je)
0.3Mpix bude mat pri rovnakom datovom toku ovela lepsi obraz, ako 1Mpix (za predpokladu ze je take rozlisko podporovane). Preco? 0.3Mpix nepotrebuje taku brutalnu kompresiu, ktora kvalitu obrazu degraduje.
Navyse by ma neprekvapilo, keby tych 1.2Mpix bolo vskutocnosti 300kpix, len sofverovo prepocitane na vyssie rozlisko (co nehovorim ze tak je)