Aj ked je uspesnost lasiku dost vysoka stale je sanca ze moze mat suche oci, svetloplachost alebo moze rozmazane vidiet nehovorim ze sa to musi stat kazdemu alebo sa to nemusi stat ani hned po operacii ale moze sa to stat aj o 10-15 rokov.Gangy napísal:No tak to by som chcel vediet preco, pan odbornik.
CMO - Mikrochirurgia oka - krátkozrakosť .......
Najviac negativ na operacii poznaju ti, co o tom nic nevedia. Svetlo/vetroplachost, rovnako ako aj rozmazane videnie je prave sprievodny jav pocas hojenia a je to uplne normalne. A co sa tyka suchych oci - to si ani nezasluzi komentar - na toto nema operacia absolutne ziaden vplyv, kedze nezasahuje do slznych kanalikov. Suche oci moze mat aj clovek so "zdravym" zrakom, aj ten co je po operacii.
Sranda je, ako sa na jednej strane hovori, ze operacia oci je pomerne nova zalezitost, ale zaroven sa najdu taki, co vedia co sa moze stat o 15-20 rokov.. to je presne ta ista odnoz ludi, ktori sa boja konca sveta v 2012
Sranda je, ako sa na jednej strane hovori, ze operacia oci je pomerne nova zalezitost, ale zaroven sa najdu taki, co vedia co sa moze stat o 15-20 rokov.. to je presne ta ista odnoz ludi, ktori sa boja konca sveta v 2012
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Anglicke zdravotnictvo je kapitola sama o sebeVigor napísal:Hmm, mne bolo praveze povedane, ze zrak sa uz kazit nebude kedze ako tu pisal uz niekto, zhorsovanie zraku suvisi s rastom a vyvojom, cize od isteho casu sa to uz ustali, preto sa aj operacia odporuca az od isteho veku. Takze tej Tvojej znamek sestricke by som prilis neveril osobne.
A tak isto, ako je mozne, ze o 15-20 rokov nastanu nejake komplikacie, je mozne tiez, ze v tej dobe nebude ziadny problem ich odstranit.
-
vajda65
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
takto ja som tiež po operácii získal svetloplachosť, bez slnečných nejdem von ale nikto iný z môjho okolia s tým problém nemá.
takisto som mal aj pred tým problémy ked bolo silné slnko takže sa to iba vykulminovalo.
Toto však môže byť spôsobené tým, že ja som bol na operácií ešte starou metodou, lasik je uplne o niečom inom aj čo sa týka zásahu do oka.
Druhá vec je to, že aj keby to tak bolo je to stále nizká cena za komfort ktorý ti poskytne opäť kvalitný zrak.
takisto som mal aj pred tým problémy ked bolo silné slnko takže sa to iba vykulminovalo.
Toto však môže byť spôsobené tým, že ja som bol na operácií ešte starou metodou, lasik je uplne o niečom inom aj čo sa týka zásahu do oka.
Druhá vec je to, že aj keby to tak bolo je to stále nizká cena za komfort ktorý ti poskytne opäť kvalitný zrak.