Izrael ako hrozba globalneho konfliktu?

Diskusie na politické témy...

Obavate sa hrozby globalneho konfliktu v suvislosti so situaciou na Blizkom vychode?

Hlasovanie ukončené 14 júl 2006, 18:32

Ano, zacina to byt vazne
58
52%
Nie, melu sa tam uz roky
46
41%
Neviem/Nezaujima ma to
8
7%

Celkom hlasov: 112

Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

MakeFake - vysvetli mi iba jednu vec:
ako to ze sa Izrael od svojho vzniku zvacsil asi o 400% ked ziadne uzemia neokupoval?
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

Na Zapadnom brehu je ovela vyssia zivotna urovn. A to ,ze niekto chce zle len Palestincanom. Pozri sa ako sa Arabom zije v Izraeli. Sto krat lepsie ako v hociktorej Arabskej krajine.
Uz si to tu pisal asi stokrat, naco to furt opakujes aj napriek tomu ze to neni pravda?
http://www.hojko.com/post1072127.html?h ... t=#1072127
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

O 400% asi prehanas. Pasmo gazy aj predjordansko ma autonomiu. Pozeral som plan rozdelenia Palestiny a to tvoje cislo je velmi prehane.
Taktiez ber do uvahy ,ze do Izraela usli Zidia vyhnani s Arabskych zemi.

Podla mna je cista okupacia keby Izrael len tak napriklad s nicoho nic napadol Jordansko a zobral mu uzemie.

Ale Izrael VZDY bol obet, na ktoreho utocili Arabske krajiny. A ked Arabsky agresor zautoci na Izrael a Izrael sa ubrani, a obsadi dolezite uzemia toto aj toto povazujes za agresiu Izraela? V tomto pripade mozu byt Arabi radi ,ze Izrael neobsadil vsetko. Arabskym krajinam islo o ZNICENIE Izraela a ani sa tym netajili.

Proste Izrael vyhral vojny ,ktoru nezacal a co si si myslel? Ze uzemie len tak daruje Arabom alebo co... Ze no napadli ste ma par krat tak tu mate dolezite uzemia...

Dokazom ,ze Izraelu nejde o OKUPACIU alebo ovladnutie uzemia je ,ze po vojnach ,ktore NEZACAL a VYHRAL mohol rovno okupovat cely Sinaj, Syriu, Libanon, Jordansko lenze nechal ich tak. Dokonca aj Sinaj vratil Egyptu.
Dokazom je aj Izraelske stiahnutie s Gazy v roku 2005.
Ty mozno vidis ako okupaciu Gazu a Zapadny breh, kym vsak Izrael NEMA ZARUKY mieru ma im dat plnu samostatnost? Hamas je teroristicka skupina s cielom znicit Izrael a je jasne ,ze Izrael sa na to nebude nevinne pozerat.

---

Aj spojenci obsadily Nemecko, Rusko dodnes ma uzemie ,ktore bolo pred vojnou Japonske a nikto o nich nehovoril ako o okupantoch.

Taka zaujimavost:
Izrael je jediná země v oblasti Blízkého východu označená roku 2007 organizací Freedom House za svobodnou v oblasti lidských a politických práv, zatímco území Palestinské autonomie bylo touto organizací hodnoceno jako nesvobodné.[112] Na žebříčku svobody tisku organizace Reportéři bez hranic se Izrael nachází na 44. místě (2007) ze 168 hodnocených zemí, a je tak na nejvyšším místě mezi zeměmi jihozápadní Asie.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

MakeFake napísal:
Proste Izrael vyhral vojny ,ktoru nezacal a co si si myslel? Ze uzemie len tak daruje Arabom alebo co... Ze no napadli ste ma par krat tak tu mate dolezite uzemia...
už ti tu bolo tisíckrát vysvetlené prečo Izrael ako štát nemá reálny legitímny dôvod svojej existencie okrem jednej rezolúcie OSN (asi jediná ktorú neignoroval...). Pre pár židov ktorí po tých všetkých diasporách na tom mieste ešte ostali, nemá morálny význam zakladať štát... alebo som si nevšimol nejakého Cigánstanu v Indii odkiaľ pochádzajú Cigáni? Prečo OSN nespraví aj pre nich nejaký malý štátik...?
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Pre teba je par zidov aj tie statisice ,ktore vyhnali Arabske krajiny nie? Prave ,ze tymto krokom Arabi potvrdili , ze Izrael je jedine vychodisko. Skvor by sa dalo takto hovori o "Palestinskom narode" a poziadavkach.

Mimochodom velky Jasir Arafat bol Egyptan.

Ked podla Ruska ma moze mat nezavislost par tisic ruskych agentov vid. Osetsko a Abchadzko a nie v minulosti niekolko milionove Cecensko tak nech maju aj Cigani... Lenze pekne v Indii, kde maju povod.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

za 62 rokov toho stihli viac nez dost

zidovske osady
mapa v prilohe
Prílohy
Jewish_zones_12147.PNG
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

To ,ze su Izraelske osadi na Zapadnom brehu nemozes nazvat okupaciu. Okupacia by to bola keby ho ovlada Izrael, pokial viem je tam Palestinska samosprava. Ani ta bodka v Gaze mi nesedi pretoze s tade sa stiahli.
Aj s dvoch kolonii na ZB.

Aj Arabov zijucich v Izraeli, alebo Arabskych utecencov ,ktory usli do Izraela nazveme okupantami?

Dnesna podoba Izraela je nasledok neustalych Arabskych agresii a vojen.

Pokial sa Izrael stiahne s tychto uzemi alebo Palestincania navrhnu, ze Izraelcania v koloniach ziskaju Palestinske obcianstvo nevidim problem,.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

MakeFake napísal:Lenze pekne v Indii, kde maju povod.
A vychodoeuropski zidia pekne v Izraeli (kde nemaju povod) ? :P
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Mne staci to ,ze v Izraeli VZDY zili Zidia, aj to ,ze tych 750 tis vyhnanich s Arabskych uzemi boli Arabi/Zidia. Aj to , vela zidov ma povod na uzemi BV.
Zidia maju na Izrael historicky narok. Takze vznik Izraela je odpostatneny a spravny.

Ako som napsal Arabi vyhannim 750 tis.zidov do Izraela legalizovaly Izrael.

To, ze sa do Izraela stahuju stale aj dnes zidia je aj vdaka antisemitizme vo svete.

Pokial viem , Cigani nemaju ziadnych predkov v Europe, je to kmen s Indie.

//

Při izraelské operaci zemřely tři dcery palestinského lékaře, ukázalo se ale, že se z jeho domu střílelo
http://israel.cz/index.php?module=newsd ... u_strilelo

Izraelská armáda na zařízení UNRWA nezaútočila
http://israel.cz/index.php?module=newsd ... ezautocila

..
Do Izraela dnes uteka tisice cernochov a arabov v nadeji na lepsi zivot. Prides ich vyhostit?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

židia vždy žili na tom území :) vraví ti niečo dobýjanie Kannánu (vrátane 40 rokov na púšti), diaspory (zavlečenie drvivej väčšiny židov Babylončanmi do otroctva - prečítaj si proroka Daniela zo Starej zmluvy, resp. TNK...)?

a to že arabáci vyhnali židov zo svojho územia do novovzniknutého izraela? Keby vedľa teba bývali cigáni a vo vedľajšom meste by vznikla rezervácia pre cigáňov, nevyhnal by si ich tam?
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Presne to zaco odsudzujes Arabov ze vyhnali Zidov z toho uzemia teraz to iste robia Zidia Arabom, ale to Ti uz nevadi.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

MakeFake napísal:Mne staci to ,ze v Izraeli VZDY zili Zidia.......
Zidia maju na Izrael historicky narok.
Takže Chazarskí Tatári pochádzajúci z oblasti Tamaňského poloostrova, Donecka a Kubáne vždy žili na území Palestíny........ ha ha ha.....
Ty asi berieš Bibliu ako doslovnú záležitosť, čo???? Ako religionista Ti môžem kľudne povedať, že Biblia historickou knihou nie je a ani nikdy nebola....... Sú to rozprávky a povesti......... s výpovednou hodnotou asi ako rozprávky od Pavla Dobšinského.....

Prečo neodpovieš na otázku, ktorú Ti stále kladiem????? Že by si bol neschopný logicky odpovedať???? Ale to nič...... Položím otázku znovu.....

Aká je primárna motivácia pre Tvoju neustálu obhajobu Izraela a americkej politiky????

edit. Ešte ma tak napadlo........ Aj keby pripustíme, že niekedy nejakí Židia (v podstate umelo zavedený pojem niekedy v 17. storočí) žili na území Palestíny niekedy pred 3000 rokmi, tak aký nárok na túto oblasť majú dnes.....????? To ako keby sem prídu Íri a Bretónci, že ich predkovia (Kelti) tu žili pred 2000 rokmi a že teda majú na Slovensko a priľahlé oblasti dodnes nárok........ Takže tak........
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

Ty kokos makefake ty si asi zid.. sak ty uplne taky isty nazor jak ten sku*veny zidak dori gold z toho dokumentu Palestine is still the issue.. ket som videl ten vymasteny xicht s tym jeho preafektovanym prejavom mal som chut rozbit monitor..
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

MakeFake napísal:Mne staci to ,ze v Izraeli VZDY zili Zidia.......
Zidia maju na Izrael historicky narok.
Toto je mytus vytvoreny sionistickou propagandou...

Prevazna vacsina dnesnych zidov (podla roznych zdrojov cca 85-90%), hlavne vychodouropski zidia, su chazarskeho povodu, t.j. nie su semiti a nemaju ziaden etnicky alebo antropologicky vztah so starou Palestinou:

http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=400150#400150
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=400185#400185

A to je aj jeden z dovodov, preco sa mnohi zidia- sionisti- hanbia za svoj chazarsky povod.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Když Izrael řekne skoč, Bush se zeptá, jak vysoko

Ministerský předseda Izraele se chvástá svým soukmenovcům, jak moc Izrael kontroluje “naši” vládu. Ehud Olmert prohlásil, že ministryně zahraničí Condoleeza Riceová byla ponechána “v rozpacích” poté, co jí prezident George Bush nařídil, aby se zdržela hlasování u OSN na téma války v Gaze, které přitom sama připravovala a organizovala. Olmert tuto poznámku pronesl v jihoizraelském městě Ashkelon, jež je v posledních sedmnácti dnech vystaveno útokům palestinských raket, a dmul se pýchou nad tím, jak Bush na jeho přání ve věci zaintervenoval.

“V pátek brzo ráno (izraelského času) ministryně zahraničí zvažovala předložení mírové rezoluce k hlasování orgánům OSN, my jsme ovšem nechtěli, aby v její prospěch hlasovala. Během deseti minut bylo náhle jasné, že rozhodnutí bude schváleno,” líčil izraelský premiér. “Zavolal jsem do Bílého domu a řekl jsem, že chci prezidenta Bushe k telefonu. Pokusili se s ním spojit, ale řekni mi, že zrovna přednáší ve Philadelphii. Prohlásil jsem, že mě to nezajímá, neboť s ním potřebuji hovořit hned. Bush sestoupil z pódia, vyšel ven a převzal hovor. Oznámil jsem mu, že je možné, že USA nemůže hlasovat ve prospěch této rezoluce. Okamžitě se spojil s ministryní a sdělil jí, aby pro ni nehlasovala. Byla z toho docela v rozpacích.”

Hm, je mi jasné, že se Olmert pyšnil, když tento příběh vyprávěl. Bílý dům vše samozřejmě popírá a příběh nazývá absolutně smyšleným. Nikdo tomu však nevěří, snad kromě diváků kanálu FOX News. Není to ovšem nic nového. Izrael se pravidelně vytahuje, že kontroluje “naši” vládu. Je to příklad toho, co Ari Shavit, jeden z nejrespektovanějších izraelských akademiků prohlásil již před nějakou dobou. Tato zpráva se objevila v izraelském tisku v roce 1996 poté, co Izrael zabil přes stovku libanonských civilistů:

“Zabili jsme je z důvodu určitého naivního přehnaného sebevědomí. S absolutní jistotou lze tvrdit, že nyní, s Bílým domem, senátem a většinou amerických médií v našich rukou nemají životy ostatních takovou cenu jako životy naše.”

Byl to opět Haaretz, přední izraelský deník, kde se Shavit chlubil, že válka v Iráku byla rozpoutána na popud pětadvaceti až třiceti lidí, takřka výhradně Židů. Židovský žurnalista se navíc před nedávnem v Los Angeles Times vychluboval, že Židé kromě zábavního průmyslu a zpravodajství ovládají i Wall Street a “vládu.”

“Nikdy v životě jsem nebyl takto naštvaný průzkumem veřejného mínění. Pouze 22 procent Američanů si v současnosti myslí, že “filmový a televizní průmysl je z velké části ovládán Židy,” oproti téměř padesáti procentům z roku 1964. Anti-Defamation League, jež minulý měsíc zveřejnila výsledky průzkumu, vnímá tento pokles coby vítězství nad stereotypy. Ve skutečnosti však ukazuje jen to, jak hloupou se Amerika stala. Vždyť Židé úplně ovládají Hollywood….Ale nestarám se o to, jestli si Američané myslí, že ovládáme zpravodajství, Hollywood, Wall Street nebo vládu. Mojí starostí je, aby tomu tak bylo i nadále.”

Nám není dovoleno se o nečem podobném byť jen zmínit nebo, Bůh odpusť, snad dokonce i hovořit, v takových případech jsme automaticky považováni za nacisty. Židé ovšem kromě toho, že mohou věci tohoto typu hlásat otevřeně, se tím navíc ještě mohou vychloubat a omlacovat nám to o hlavu. Když všichni tihle liberálové a progresivisté pobíhají okolo a vykřikují “Žádnou válku kvůli ropě,” a konzervativci pro změnu papouškují “Nenávidí nás pro naše hodnoty,” Židé se nám všem smějí do obličeje. Vědí, proč jsme zasahovali v Iráku, a nebylo to z důvodu 11.září nebo ropy, stalo se tak kvůli Izraeli. Tisíce amerických synů zemřelo pro Izrael, ne pro tuto zemi.

Jestli si myslíte, že je to nyní opravdu špatné, tak vězte, že po nástupu Obamy do úřadu to bude mnohem horší, neboť jmenoval Rahma Emmanuela šéfem Bílého domu. Emmanuel je “americkým” občanem, který se vyhnul boji v první válce v Perském zálivu na americké straně a namísto toho působil coby civilní dobrovolník pro izraelskou armádu, jež celou válku sledovala z povzdálí stejně jako tu další. On je tím, kdo bude mít prsty v důležitých krocích Bílého domu, každý to ví. Obama nemůže řídit ani provozovnu rychlého občerstvení, natož Bílý dům. Emmanuel bude opravdovým prezidentem a Izrael dostane cokoli, oč bude žádat. Obama bude mít na starosti ohlupovat Američany iluzí, že stále mají pod kontrolou “americkou” vládu a slízne všechnu vinu v případě, že Izrael nás zavleče do nějakého dalšího fiaska podobného tomu iráckému.

http://www.thepoliticalcesspool.org/jam ... sh-around/

No makefake vyjadri sa
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Údajne nadčasové myšlienky :roll:

Bibi Netanyahu

„Jestli Arabové přestanou bojovat, nebude více válka. Jestli Israel přestane bojovat, nebude více Israel.“
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Len taka mala poznamka ,ze Haaretz je lavicovi dennik.

Írán plánuje poslat do Gazy rakety Fadžr k budoucím útokům na Izrael
http://eretz.cz/content/view/7836/41/

Hamas využívá školy a příměří k raketovému ostřelování Izraele (video)
http://eretz.cz/content/view/7830/125/

I během války v Gaze pokračovalo vraždění palestinských Arabů navzájem

Dokonce i v době nejintenzivnější izraelské ofenzivy proti islamistickému režimu v Gaze, Hamas pokračoval v lovení, mučení a zabíjení členů soupeřící politické organizace, Fatáhu pod kontrolou předsedy Palestinské správy Mahmúda Abbáse (Mahmoud Abbas). Hamas tvrdil, že cílem byli jen zrádci.

Hamas, islamistické hnutí v Palestinské správě podporované Íránem, vynaložil v průběhu izraelské operace Lité olovo v Gaze část svých zdrojů na útoky na členy Fatáhu a další obyvatele palestinské arabské autonomie. Podle palestinské tiskové agentury Ma’an oznámil v pondělí mluvčí Fatáhu, že jeho hnutí má důkazy o 16 vraždách členů Fatáhu, více než 80 případech zmrzačující střelby a stovkách domácích vězení, provedených Hamasem.

Fatáh v prohlášení vyzval „Hamas a jeho členy“, aby během současného příměří s Izraelem „uzdravili rány a posílili jednotu.“ Mluvčí Fatáhu dodal, že Abbásova frakce „nedovolí“ další útoky na své lidi. „Hamas musí pochopit náš vzkaz,“ varoval a dodal, že další násilí proti členům Fatáhu zabrání jakémukoliv budoucímu dialogu mezi Hamasem a Fatáhem.

http://eretz.cz/content/view/7828/41/
poi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa poi »

Tomasito napísal:Toto je mytus vytvoreny sionistickou propagandou...

Prevazna vacsina dnesnych zidov (podla roznych zdrojov cca 85-90%), hlavne vychodouropski zidia, su chazarskeho povodu, t.j. nie su semiti a nemaju ziaden etnicky alebo antropologicky vztah so starou Palestinou:

http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=400150#400150
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=400185#400185

A to je aj jeden z dovodov, preco sa mnohi zidia- sionisti- hanbia za svoj chazarsky povod.
Myslim ze je uz dost blbe ked uz aj moderatori na tomto fore nie su nestranny a maju šovinisticko rasisticky nazor :roll:
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

poi napísal:Myslim ze je uz dost blbe ked uz aj moderatori na tomto fore nie su nestranny a maju šovinisticko rasisticky nazor :roll:
Oháňanie sa rasizmom pri poukazovaní zamlčovaných pravých skutočností býva najčastejšou výhovorkou
Naozaj, toto ako argument stoji za H
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

poi napísal:Myslim ze je uz dost blbe ked uz aj moderatori na tomto fore nie su nestranny a maju šovinisticko rasisticky nazor :roll:
Je nahoda, ze namiesto vecnych pripomienok k teme, vyjadrujes sa k mojej osobe? Pokial k teme nemas co napisat, nepis.

Napriek tomu: Keby som ti teraz povedal, ze som zid, tak by som bol co? Bol by som zid len "odrodily ci "podradny"? A preco vlastne? Lebo nesmadim po arabskej krvi? Ci len preto, ze nesuhlasim, ze zaklad statnosti ma byt postaveny na tragedii ludi, ktori tisice rokov obyvaju nejake uzemie, je to ich domovina a uz toboz nie za cenu krvi? Alebo len preto, ze nie som sionista?

Tento postup je znamy ako primarny trik "napadnutia posla". Snaha spojit oponenta s pre mnohych neoblubenymi slovami ako napr. antisemita, rasista, komunista, nacek, fasista, bolsevik, terorista, konspirator, radikal, nabozensky fanatik, atd. Toto mnohych ludi odradi podporovat ten-ktory nazor, nakolko sa obavaju, ze budu oznaceni rovnakou nalepkou- a tak ludia ako ty nemusia celit neprijemnym temam a faktom (akoze toho beztak nie si schopny).

Pleties si vsak rozdielne veci: rasizmus / antisemitizmus s antisionizmom... Alebo, skor by som povedal, ze jednoducho nie si ochotny brat na vedomie co pisem a proste si miesto toho dosadis, co ti vyhovuje... Pokial by som bol rasista/antisemita, znamenalo by to, ze rasisti/antisemiti su aj vsetci ortodoxni zidia z organizacii ako Neturei Karta, True Torah Jews Against Zionism, Jews Not Zionists a pod.

http://www.nkusa.org
http://www.jewsagainstzionism.com/
http://www.jewsnotzionists.org/
http://www.nowarforisrael.com

... a tiez vsetci slusni ludia, ktori odmietaju krvavu politiku sionizmu podporovanu dlhorocnou, masivnou medialnou kampanou.

A napokon, tak ako niesom rasista, ci antisemitista, niesom ani antisionista, kedze niesom ziadny ISTA... nie som ziadny aktivista, ani traktorista, nie som ani jehovista, som obycajny clovek, ktory ma vlastny nazor na veci, ktory si nemysli to, co sa mysliet odporuca, alebo co sa mysliet oplati. A vychadza to tak, ze moj nazor na Izrael sa zhoduje s nazorom pravovernych zidov. Takze ten svoj rasizmus si mozes zrolovat a ist s nim mavat sionistom, ktorym mozme dakovat za to, ze po druhej svetovej vojne, hoci sa vrazdenie zidov mohlo zastavit, pokracuje dalej.
Prílohy
karta.jpg
karta.jpg (23.77 KiB) 1539 zobrazení
JAZ.jpg
JAZ.jpg (86.27 KiB) 1539 zobrazení
Jews Against Zionism.jpg
Jews Against Zionism.jpg (26.13 KiB) 1539 zobrazení
Anti-Zionist Orthodox Jews.jpg
Anti-Zionist Orthodox Jews.jpg (27.17 KiB) 1539 zobrazení
Napísať odpoveď