FILOZOFIA, FILOZOFICKÉ ÚVAHY...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
segenica
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

FILOZOFIA, FILOZOFICKÉ ÚVAHY...

Príspevok od používateľa segenica »

Téma na riešenie rôznych filozofických úvah. Fantázii sa medze nekladú!...

Otázka: Prečo sme my ľudia vôbec na svete?
jackb
Redeemer
Redeemer

Re: FILOZOFIA, FILOZOFICKÉ ÚVAHY...

Príspevok od používateľa jackb »

segenica napísal: Otázka: Prečo sme my ľudia vôbec na svete?
No aby sme zomreli, nie? :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

:modlenie: ach jaj zas filozofia ? vela kecov bez vysledkov ? :-) ...

// preco sme na svete ? aky ma ludsky zivot zmysel ? taky ako kazdy iny zivit sa na nejakej inej nizzsej forme a vytrieskat z tych par rokov co najvaic - najlepsiu samicu, najlepsi brloh, najlepsi kus zeme a nakonec sa naucit byt s tym spokojny :-) :-)
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djxtreme »

sme na svete lebo sme vyvoleni a zivot ma len vtedy zmysel ak pochopime a najdeme skutocne hodnoty...nic nie je nahodou...
a ked sa tak nad tym zamyslim...clovek tu je pre druhych
obcas mam vsak pocit vsetko co sa deje,sa deje kvoli mne a vlastne dost casto...cize z toho som usudil sa kazdy clovek je sam o sebe stredobodom vsetkeho a vsetko co robi robi vlastne pre druhych...

mozno sa to niekomu bude zdat divne,ale obcas rad filozofujem
:D ..alebo mozno je to uz tou vecernou hodinou :D
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

Ak má byť táto otázka spätá s existencionalizmom, tak neviem...
Keby som to vedel, tak by sa mi ponúkala otázka, prečo to viem resp. či to vedia všetci...
A ak by bola odpoveď na druhú otázku áno, viedlo by to k sebadeštrukcii....

Na druhej strane, pokiaľ mala táto otázka smerovať na hodnoty a priority človeka, tak ich vymenovaním vyjadruje akurát svoj "zmysel života", nie podstatu jeho existencie...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Este mi tu chyba parafraza "Chcel by som sa spýtať panov humoristov.."
Prečo sme na svete? Jedna zo základných otázok. Keby táto otázka bola zodpovedaná, tak by padla celá filozófia.
Je to to isté, ako keby si našiel empirický dôkaz existencie/neexistencie boha/Boha.
Sheep
Addict
Addict

Re: FILOZOFIA, FILOZOFICKÉ ÚVAHY...

Príspevok od používateľa Sheep »

segenica napísal:Otázka: Prečo sme my ľudia vôbec na svete?
sme tu len ciste nahodou
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

čo je to vlastne svet ? svet=zemegula asi nie svet=vesmir to tiež pochybujem svet=všetko okolo nas ?? to skorej
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

ades napísal:trocha ti to modifikujem: Chcel by som sa spýtať panov moderatorov preco nechavaju tuto temu otvorenu, ak uz vsetci dopredu vieme, ze sa to zvrhne k prinajlepsom ku spamu.
tato tema nieje zo zakladu zla, aj ked prvotna otazka bola kusa divna
skor je chyba v tom, ze niektori to tu zacali nezmyselne zasierat
ja osobne mam tiez niekedy nalady na tieto pseudofilozoficke debaty o tom co clovek povazuje za krasu, co mu navodi pocit skutocneho stastia a tak...
segenica
Medium Expert
Medium Expert

axXis napísal:tato tema nieje zo zakladu zla, aj ked prvotna otazka bola kusa divna
skor je chyba v tom, ze niektori to tu zacali nezmyselne zasierat
ja osobne mam tiez niekedy nalady na tieto pseudofilozoficke debaty o tom co clovek povazuje za krasu, co mu navodi pocit skutocneho stastia a tak...
Ďakujem veľmi pekne,presne takto to bolo myslena, hoci uznavam,ze prva otázka bola ,,vypustená" do pléna asi veĺmi nevymyslene,ale myslím si, že táto téma má čo povedať ...
spermia
Light Star
Light Star

moronism pandemy :)

Príspevok od používateľa spermia »

nordkapp_pb napísal::
// preco sme na svete ? aky ma ludsky zivot zmysel ? taky ako kazdy iny zivit sa na nejakej inej nizzsej forme a vytrieskat z tych par rokov co najvaic - najlepsiu samicu, najlepsi brloh, najlepsi kus zeme a nakonec sa naucit byt s tym spokojny :-) :-)
definuj najlepsia samica, najlepsi brloh :) prislo mi to nemalo materialisticke totiz. najlepsia samica - taka s ktorou som ja ako VYSSIA BYTOST spokojny,materialna stranka - vecer sa zobudis tak isto ako bezdomovec(trosku extrem,viem:P ),kulo hodis take iste smradlave,jedlo the same- moj pohlad. nie som zviera, mam schopnost tvorit,jediny a najpodstatnejsi rozdiel. clovek ma GENIA.

imho clovek je tu pre druhych, len strasne vela ludom to nedojde lebo si to nepripustia.. 40+ rokov v praci,honba za nezmyslami---> nezmyselny zivot. nie brat ale darovat.. nie nicit ale vytvorit nieco je tazke,tvoje telo zomrie,co tu po tebe ostane?
najtazsie je imo najst sa :) kolko dospelich vo vasom okoli sa sprava ako keby im tahalo na 17? krmeni enormnym mnozstvom sr*ciek kazdy den z kazdej strany... -> najlepsie dopadne tato mladez co ma teraz okolo 19. vychova nevyrovnanych rodicov postkomunistickej spolocnosti s prechodom na druhy minimalne tak isto "chory" system z nich robi tak strasne arogantne a pritom pateticke trubky az rozum zastava... toto ked je buducnost naroda tak sme pekne v <> :/
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: moronism pandemy :)

spermia napísal:...
vies preco ti to materialisticke prislo ? lebo to tak aj bolo, zial je dnes taka doba, ja z lasky k umeniu nevyzijem ... materialisticka filozofia je taka ako kazda ina ... a tu je najvacsi problem celeho filozofovania a preto ho nemam rad -> lebo nikdy nenajdes medzi tymito dvoma objektivne pravdivu ... neda sa proste povedat ze je lepsie sa cely v zivote rozdat .. neda sa povedat ci je lepsie ked po tebe ostane 6 vzdelanych a umelecky nadanych deti, alebo medzinarodny patent na nieco co ludom nesmierne ulahci zivot a miliarda na ucte ... lebo TY tu uz nebudes ... neda sa povedat ci je objektivne lepsia kariera, alebo rodina ... ja to proste berem tak a je to tam .. moja filozofia sa da zhrnut do par riadkov, nepotrebujem pisat o niecom co zijem roman, je to zbytocne ... niekomu to pride divne, zle, skazene dobou, ale to je mne jedno, ja zijem svoj zivot v ktorom je pre mna dolezitejsie ako veci vidim ja, nie ako ich vidi niekto iny, tiez najskor hladim na to aby som bol so sebou spokojny sam a az potom ci sa to da prisposobit aj inym ...
Sheep
Addict
Addict

nordkapp_pb napísal:moja filozofia sa da zhrnut do par riadkov, nepotrebujem pisat o niecom co zijem roman, je to zbytocne ... niekomu to pride divne, zle, skazene dobou, ale to je mne jedno, ja zijem svoj zivot v ktorom je pre mna dolezitejsie ako veci vidim ja, nie ako ich vidi niekto iny, tiez najskor hladim na to aby som bol so sebou spokojny sam a az potom ci sa to da prisposobit aj inym ...
Spravne, pretoze kazdy vidi len to co je dolezite pre neho tak sa tato planeta pekne a pomaly devastuje.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:Spravne, pretoze kazdy vidi len to co je dolezite pre neho tak sa tato planeta pekne a pomaly devastuje.
zastavme vývoj a vratme sa do stredoveku, kde sa budeme mat vsetci radi ... mozno zachranime planetu ! to je heslo dnesnych ekofasistov a podobnej chátry ... zatial vsetky poznane formy existencie sa istou rychlostou blizia ku koncu (okrem ludskej blbosti ovsem) .. zivot hocicoho, planety naokolo, latky v prostredi, vsetko ... vsetko ma urcite terminalne stadium, tak preco sa ho tolko bat ? nieco musi zmiznut aby sa nieco ine mohlo objavit ... odjakziva funguje nieco take ako konkurencia, prirodzeny vyber a tie srandy okolo, ale zrazu nam to vsetkym vadi ...
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

nordkapp_pb napísal: odjakziva funguje nieco take ako konkurencia, prirodzeny vyber a tie srandy okolo, ale zrazu nam to vsetkym vadi ...
To vravia ludia co su slabi , alebo sa tak citia. Kazdu chybu co maju sa snazia zvalit na nespravodlivost tohto sveta a cakaju ze to niekto vyriesi za nich. Ono starat sa (hlavne) o svoje problemy je aj urcita forma sukromia na ktoru by mal mat kazdy jedinec pravo - nebudem sa pretvarovat len preto aby som niekomu vyhovel......
segenica
Medium Expert
Medium Expert

Otázka:

Čo chcete dokázať?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Splnenie svojich cieľov........
Sheep
Addict
Addict

nordkapp_pb napísal:zastavme vývoj a vratme sa do stredoveku, kde sa budeme mat vsetci radi ... mozno zachranime planetu ! to je heslo dnesnych ekofasistov a podobnej chátry ... zatial vsetky poznane formy existencie sa istou rychlostou blizia ku koncu (okrem ludskej blbosti ovsem) .. zivot hocicoho, planety naokolo, latky v prostredi, vsetko ... vsetko ma urcite terminalne stadium, tak preco sa ho tolko bat ? nieco musi zmiznut aby sa nieco ine mohlo objavit ... odjakziva funguje nieco take ako konkurencia, prirodzeny vyber a tie srandy okolo, ale zrazu nam to vsetkym vadi ...
ani ja niesom ziaden ekologicky aktivista ale predsa len sa z energiou nehospodari tak ako by sa malo
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

Sheep napísal:ani ja niesom ziaden ekologicky aktivista ale predsa len sa z energiou nehospodari tak ako by sa malo
jj takzvani"ekofasisti" a podobna chamrad su trocha mimo co sa nazorov tyce.. ide o to vyuzivat co najvyspelejsie technologie, ale za ucelom vyuzitia ekologickych prirodnych zdrojov, vylucenia chemikalii etc.. lenze to sanestane pokial je ropa v zemi.
segenica
Medium Expert
Medium Expert

Sheep napísal:ani ja niesom ziaden ekologicky aktivista ale predsa len sa z energiou nehospodari tak ako by sa malo
súhlasím, nehospodárime tak ako by sme mali, lebo si dostatočne nedokážeme uvedomiť, na čo a prečo ich máme využívať...

//autoeditácia príspevku ( 19 Jan 2009, 18:43 )
Človek má niekedy mnoho myšlienok, ktoré ,,ničia" jeho vnútro - psychiku a niekedy má pocit, že ho nik nechápe, že nevie ako ďalej, že sa to všetko skladá do jednej kopy a nie a nie z nej ubudnúť.

Človek je len o psychike... Tá nás dokáže povzbudiť, ale aj zničiť. Môžeme tým psychiku považovať za tretiu súčasť každého z nás - t. j. teklo, dušu a psychiku ako samostatné ,,časti," ktoé spolu vytvárajú súvislý celok - človeka?

Myslím si, že áno.
Napísať odpoveď