Auto po milionty krát

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa smejo »

jasne, aj rolls royce moze mat zly kus, ale pocet zlych kusov pri istom mnozstve vyrobenych aut je pri fr autach vyssia, z coho vyplyva vyssia pravdepodobnost zleho kusu

pozri, ja ta (ani nikoho ineho) neodradzam, len hovorim svoj nazor na to, ze ja by som to zbytocne neriskoval a dajme tomu radsej ozeliem digi klimu a uspokojim sa s manualom, za cenu vyssej kvality (aspon s predpokladom vyssej kvality)

napr. ten spominany golf - skladovku patkovej rady by si podla mna splasil za dobru cenu + nejake cenove zvyhodnenie na skladovku... sestka stoji v zaklade (1.4 Trendline) slusnu vybavu a cenu 13.570 ojro (katalogova), no neviem ci ten motor nebude troska slaby (80k)

a k chevroletu, esteze sa ti nepacil, to by bolo keby si vahal medzi focusom a lacettim :)
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

samozrejme keby som bol rozhodnutý tak tu o tom nie sú dve strany.
v čechách mali dobre ceny na tie ceedy vyšli by lacnejšie než tu ale samozrejme Slováci si robia kšeft a sporty wagon nie sú homologizované na predaj na SVK čo majú v čechách, tak isto aj renaulty z čiech tu nie je možné zapísať ako N1 lebo nejaký drbko úradniček povedal....

Moja cena je reálne niekde okolo 400 K bez dph takže asi tak.
smejo
Addict
Addict

pri cene 400 bez DPH sa mozes pozerat po autach cez pol mega a to uz by bol vacsi vyber...

potrebujes verziu N1 pre odpocet DPH, alebo ta vo vseobecnosti zaujima len cena bez DPH ?
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

N1 samozrejme.

PS: ešte sa vratim k tomu, že ak by bolo množstvo práce v servisoch znakom kvality (niekto vravel že v citrone ani renaulte nestíhajú) tak vo forde to nie je o moc lepšie.
Máme dva focusi a čakačky niekedy aj mesiac.

A malo by to byť kombi
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

erytrocyt napísal:Za to v Renaulte a Peugeote nestíhajú a v Honde pitchujú že nemajú čo robiť...
Renault, či Peugeot, nebodaj Citrón. Sú to najnekvalitnejšie automobily na trhu.
Renault Megane sedan or Grandtour. Po 50k budeš vo svojich dverách počuť každý kameň ktorý prejdeš. Odchádzajúca riadiaca jednotka, elektronika, servo a tak ďalej.
Peugeot : Kto kúpi Peugeot, nemôže byť normálny človek. Mám osobné skúsenosti s niektorými novými Peugeotmi. Elektrika odíde, a keď odíde raz, aj po niekoľkonásobnej oprave odíde zasa. Podotýkam že v autorizovanom servise. Skús v tom aute otvoriť okno vzadu za jazdy. Tak od..ebaná aerodynamika, to sa len tak nevidí. Radšej to neskúšajte. Posilovač riadenia - viac nejde ako ide. Sú pekné, ale to je všetko. A ak predsa. Nič novšie ako bola 405 nekupujte.
tak ja (skor rodicia :) ) mam napr dobre skusenosti s peugeotmi ..mame peugeot 406 a za 10 rokov co ho mame nebol skoro ziaden problem az teraz sa pomali zacina kazit a to take veci ako klimatizacia, zhrdzaveny vyfuk a tak. Napr. elektronika , nikdy ziaden problem, motor detto, ale je zas pravda ,ze o auto bolo dobre postarane - garazovane, servis...
originali
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa originali »

smejo napísal:lepsi servis? este som necital o dobrej skusenosti so servisom renaultu (konkretne renault, o psa neviem)

o carense viem, ale ceedka na tom bude podla mna lepsie... netvrdim, ze <> bude zly, ale sanca je tam vyssia, cize ja by som sa zbytocne riziku nevystavoval

este ma napada napr. aj golf, pripadne hyundai i30 (ale tymto smerom by som asi tiez nesiel - celkovo hyundai sa mi hnusi, i ked neviem ako je na tom tento konkretny so spolahlivostou :) )
zdar!!! taaakze aj ja v poslednom rade planujem a planujem kupit nejake to auto(rozpocet do 70 000sk). od mazdy 323,626 som upustil-presiel som na vw golf III no nasiel som este nieco zaujimavejsie ako golf a to Mitsubishi konkretnejsie Mitsubishi Galant. no stale niesom pevne rozhodnuty. ja keby som mal peniaze ta sa nezaoberam ani servisom ani suciastkamy. takze vzhladom na to ze golf je nemecke auto daju sa na neho pozhanat suciastky dost lacno a zasa som pocul ze "japonci" su vyborny bezci na dlhe trate... vela vela argumentov tam je... uz par dni citam na http://www.autorecenzie.sk skus aj ty a potom daj vediet...
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

No, pár vecí sa mi zadarilo, takže aj ja po dlhej dobe začínam uvažovať nad výmenou vozového parku, tiež mám limit asi 400 000,- SKK (presnejšie 13500 EUR)....... Ako kukám autobazáry, tak ma zaujal tento krásavec, čo naňho hovoríte?????
http://mercedes-s-trieda.autobazar.eu/5 ... 28642.html
Chlapíkovi asi zavolám a skúsim sa dohodnúť na prehliadke auta......
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ako auto vyzera pekne (teda ako stavom... inak sa mi zrovna tieto meriky nepacia) - takze ak ti nevadi jak to smiesne vypatra, chod do toho :) Aj ked ja by som asi volil BMW skor... Ak sa na to citis, tak E39 M5 (co by bola asi trochu draha na prevadzku... ale ak ano, tak si u teba rezervujem nejake to kolecko okolo bloku - raz ked budem velky take si kupim :) ) alebo 540i s ktorym sa ti este par korun zvysi.
Pinhead
King
King

Vieš čo, mne sa z Mercedesov najviac páčila rada W140 (mamut), ale tieto vozy je problém zohnať v dobrom stave....... W220 vyzerá síce menej impozantne, ale technicky je niekde úplne inde....... Podľa fotiek vyzerá dobre a uvidíme čo povie majiteľ, keď s ním dohodnem osobnú prehliadku a donesiem aj automechanika....... K tým BMW..... Istý krátky čas som mal BMW 520i E34 (1994), nebol to zlý voz, ale nejako som si naňho nezvykol..... M5E39 väčšinou vychádzajú moc draho, takže na ne nemám a navyše sú to na moje gusto až moc športové a tvrdé autá..... Totiž Mercedesa som ešte nevlastnil a či už kúpim toho konkrétneho či iného, tak si tým trochu splním svoj detský sen ("keď sa budeš poriadne učiť a budeš šikovný aj Ty budeš mať Mercedesa"....... ako mi hovorieval kedysi otec).... :oops:
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

Pinhead - http://bmw-rada-5.autobazar.eu/520i-id828793.html
http://audi-a6.autobazar.eu/20-tdi-id827497.html

a prosim 5liter si nekupuj :D vela to zere, vysoka poistka a este aj servis daco tam .. a myslim ze je to uplne zbytocne mat auto co ma 300 koni , pretoze racionalny clovek si povie ze mi staci 2.0 benzin so 150 konmi a nemusim sa nahanat 200 po mestskej dialnici ze ? :)
Pinhead
King
King

speq,

moc pekné aj keď motoricky by mohlo byť lepšie, ale momentálne nad moje rozpočtové možnosti (vrchný limit 13500 EUR).......

edit.
tá audina...... neni určite zlá, ale osobne by som ju nekúpil, za prvé motor je pomerne slabý na také auto, za ďalšie je to predokolka - som zaťažený na zadný náhon, alternatívne možno pohon na všetky štyri.....

Či 5-liter veľa žere????? Oproti 1,9TDi určite, ale tiež je to o technike jazdy a pokiaľ vieš s veľkoobjemovým nízkootáčkovým benzínom behať, tak spotreba bude v pohode medzi 12 - 13 litrami, čož je celkom v pohode..... Ono totiž kopu ľudí to takýchto áut presadne z nejakých Octávii či Golfov so slabými motormi a tak ten motor túrujú, vytáčajú ako ko*ot a potom sa divia, že majú spotrebu 20 litrov..... Takže spotreba dosť zodpovedá technike jazdy......
Vysoká poistka????? No určite vyššia ako platím v súčasnosti, ale počítal som s tým a som s tým zmierený....... Ale o to pokoj...... Po kúpe plánujem auto prepísať na svoju babku, to by mohlo spraviť dosť vysokú úsporu.......
Cena servisu????? Ako som už písal Mercedes je trochu môj detský sen a keď si ho chcem splniť musím myslieť aj na vyššie náklady......
Či je zbytočné mať auto s vysokým výkonom????? Prejdi sa niekedy na poriadnom silnom voze (aspoň na 6-valci) a potom uvidíš o čom to je...... To je proste o pocite, o vášni, o individualite ale aj o zodpovednosti.......
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Zase su to o 4 roky mladsie auta ako S-klasse. Ale myslel som ze predokolku ani stvorkolku nechces? (audi).

No a co sa mamuta tyka, ten sa mi paci, ten ma este ten feeling mercedesov z 80tych rokov, ktory sa v 90tych kamsi stratil.
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

Pinhead

šak ja viem ako to je :) Vášne sa len tak nezbavíš to mi je jasné len ma to tak napadlo k tomu jak si pisal ze ked budes dobre zarabat kupis si mercedes , to ano ale treba mysliet aj na dalsie naklady , poviem ti narovinu ze mam novu Kiu Ceed 126 konovu a som spokojny , je to skvely pocit samozrejme ked auto nadherne taha a som z toho stastny ako male decko ( co teoreticky este aj som kedze 18 som mal nedavno ). Auto som si neplatil sam iba malu ciastku som prispel ale aj ta bola zarobena tak by mi bolo luto mozno tankovat tak casto. Spoluziak ma o verziu starsie to Sko a hovoril mi ze stvrtok tankoval za 40 eur a dneska mu svietila uz kontrolka a to skoro nikde nebol , ze to raz pridas a hned mu to vela zere ale tak vacsinou 14-15 litrov v meste ked moc setri :)

5.0l by som ale aj tak nekupoval skor 3.0 TDi od Audiny :P ten by myslim bol kompromisom pre rozumovu cast hlavy a tu druhu neracionalnu ktora by sa tesila z velkeho objemu a sily v tvojich rukach :)

Kazdopadne jak hovoris ten limit to je skoda pretoze tie Auidiny zacinaju na dobrych cenach uz ked to zlacnuje a vzdy sa da dohodnut ale pozrem najlacnejsie 3.0Tdi ktore myslim uz poskytuju dostatocny vykon :P
smejo
Addict
Addict

nebude mat to auto tendenciu byt castejsie v servise? je to ciste hypozeza, nad ktorou sa treba tiez zamysliet (ja by som sa bal kupit napr. take S-ko, A8 or 7er za relativne nizku cenu)
Pinhead
King
King

S náročnosťou na servis som počítal a tiež aj s vyššími nákladmi, ale mnohé veci sú o tom, ako sa človek k autu chová a ako bolo o auto postarané.... Preto na kupovať auto bez šikovného mechanika nepôjdem...... Nie raz som nad vyššími nákladmi u prémiovej značky rozmýšľal a kalkuloval, ale konečný výsledok je taký, že v súčasnej dobe (a výhľadovo aj v budúcnosti) by mi uživenie a údržba takéhoto typu automobilu nemalo činiť existenčné problémy.....

edit.
Počítam, že S-kový Mercedes z rokov 1998 - 2001 bude určite aspoň porovnateľne spoľahlivý ako môj súčasný Ford Scorpio z roku 1997 (u ktorého od roku 2006, čo ho vlastním som musel meniť iba bežné spotrebné diely)......
Napísať odpoveď