Lego,chewa,merkur . . .

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

Lego,chewa,merkur . . .

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:D No priznajte sa s cim ste sa hrali ked ste boli mensi? Tato tema vzikla na podnet ze sa ucim na skusku z elektriky prave a kamarat ani nevie ako vyzera rezistor,tranzistor,transformator (ale on tu skusku spravi a ja nie) tak som mu rozobral antenny zosilovac do zasuvky a ukazoval mu a zaspominali sme pri tom na stare casy. Spomenuli sme si na lego technic,stevebnicu merkur a elektro merkur a na taku tabulku sa volala ze GRAFO a ked ste s nou triasli tak sa zmazal ten obraz co ste nakreslili takymi dvoma kolieskami a mne osobne sa tisli slzy do oci pri elektronickej nasobilke ktora vam zasvietila na zeleno ked ste oznacili spravny vysledok prikladu a cele sa to skoncilo prave teraz ked sme si spomenuli na autodrahy,hokej s plechovymi hracmi a futbal (nie blba fifa na pc) kde ste si s hracmi pinkali s kovovou gulickou . . . :cry: A tak, kto by mal nejake vytvory moze hodit aj foto -- ja som sa zo stavebnicou technic vyhral celkom dost.
Stenky
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Stenky »

jak mensi? ja som si nedavno kupil Lego TECHNIC :D Buldozer 8275 (1 IR diaklove, 2 prijmace, 2 stredne, 2 velke motory)
nemat skuskove tak sa s tym hram. len teraz je malo casu na to :)
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

ja mam ten futbal este doma, akurat mu chyba jedna branka jeden brankar a 2 hraci, ale inak je to perfektna hra :D
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Ja som si pred nedavnom kupil stolny futbal a konecne uz nemusim do neho hadzat tie blbe zetony ktore som kupoval v bare po 10sk, lebo je zadarmo kedy chces a o kolkej chces :P
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lacijawa »

zvonenie33 napísal:ja mam ten futbal este doma, akurat mu chyba jedna branka jeden brankar a 2 hraci, ale inak je to perfektna hra :D
to mam aj ja ale nic mi nechyba len toto ze to stoji v prachu :lol: :lol:
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

plasmon napísal:Ja som si pred nedavnom kupil stolny futbal a konecne uz nemusim do neho hadzat tie blbe zetony ktore som kupoval v bare po 10sk, lebo je zadarmo kedy chces a o kolkej chces :P
Co ta vysiel? To je moj sen :D len neviem ci by to bolo s kym hravat. Inak ten futbal o ktorom hovorime my je diametralne odlisny(pre zaciatok je podstatne mensi :D)
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

zvonenie33:Tiez to bol moj sen ktory sa aj splnil, stal nieco okolo 4000Sk uz presne neviem.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

qwerty, skladam svoj imaginarny klobuk, asi prva tema, kde ti zatial nemam dovod povedat, co si o tebe myslim. chewa rocks, merkur rulezzz a lego iz da best :D cele detstvo som stravil v spolocnosti prefabrikovanych dielcov a bolo to uzasne :) vacsinou som staval podla navodov, malokedy podla vlastnej fantazie, lebo to vzdy dopadlo rovnako: z merkuru nejaka blbost, ktora sa tvarila ako uzasne sofistikovany nastroj 3. generacie, z chewy auto v tvare kvadra a z lega som skombinoval niekolko sad a zlozil z nich nejake zachranarske auto
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

chewa bola 1. stupeň u mňa :D málo možností. ale to som bol ešte malý, takže to stačilo na cumlanie :lol: potom lego - technic je ozaj super. strávil som pri tom kopec času. Merkur som nikdy nemal, bol len v škole a mal som výsadné právo sa s ním hrať :) to sú perfektné hračky...
Shamway
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shamway »

Jaaaj lego... cez letne prazdniny sa aj s kamosom stym hravame... Pol roka rozoberame co postavime, cez leto to postavime a ked sa stym "hrame" tak to niekomu zj***e na zem, rozdrbe sa to po celej izbe a stavame odznova :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Stenky napísal:jak mensi? ja som si nedavno kupil Lego TECHNIC :D Buldozer 8275 (1 IR diaklove, 2 prijmace, 2 stredne, 2 velke motory)
nemat skuskove tak sa s tym hram. len teraz je malo casu na to :)
A foto je kde? :wink:
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

jajaaaj vlaacik maam lego, na skrini, kolajnice, vsetko, ale uz nato nieje cas...dakedy som sa stym vedel vyhrat :) che a cheva tiez, som mal nejaku benzinku a tak :D sak to poznate....a ked sa ktomu pridali auticka dopravne znacky a neviem co a vsetko sa to sklbilo do kopy tak to uz len bola fun, ne jak teraz len za pc a stoka :D
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Lego,chewa,merkur . . .

Príspevok od používateľa Hotwire »

qwerty-xyz napísal::D No priznajte sa s cim ste sa hrali ked ste boli mensi? Tato tema vzikla na podnet ze sa ucim na skusku z elektriky prave a kamarat ani nevie ako vyzera rezistor,tranzistor,transformator (ale on tu skusku spravi a ja nie) tak som mu rozobral antenny zosilovac do zasuvky a ukazoval mu a zaspominali sme pri tom na stare casy. Spomenuli sme si na lego technic,stevebnicu merkur a elektro merkur a na taku tabulku sa volala ze GRAFO a ked ste s nou triasli tak sa zmazal ten obraz co ste nakreslili takymi dvoma kolieskami a mne osobne sa tisli slzy do oci pri elektronickej nasobilke ktora vam zasvietila na zeleno ked ste oznacili spravny vysledok prikladu a cele sa to skoncilo prave teraz ked sme si spomenuli na autodrahy,hokej s plechovymi hracmi a futbal (nie blba fifa na pc) kde ste si s hracmi pinkali s kovovou gulickou . . . :cry: A tak, kto by mal nejake vytvory moze hodit aj foto -- ja som sa zo stavebnicou technic vyhral celkom dost.
hej ludia mam pocit ze sa mu niekto nalogoval na ucet a naschval zalozil normalnu temu aby mu "pokazil" reputaciu :lol:
lebo tato tema ma fakt dostala... ako krpec som sa hraval prakticky so vsetkym co si vymenoval....chewa, seva (ci jak sa to volalo take modre kktiny), merkur (po otcovi :D ), potom neskor to bolo lego technic cca od 8mich rokov az skoro do dospelosti :lol: a aj tu vec na kreslenie s dvoma koleckami som mal....aaach to boli casy, nie ako teraz, same problemy..... :?
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

Lub0$ napísal:A foto je kde? :wink:
tutok http://www.hojko.com/22r-a-lego-buldoze ... light=lego :) mozes si aj pozriet pribeh ako som sa k nemu postupne odhodlaval :D fotky su neposkladane LEGO, poskladane zozenies hockde na webe.

jedinu vyhradu mam ze sa mi cca po minutach pokazil ovladac a musel som si priamo u lega vybavit replacement ktory sa ku mne dostaval (hlavne koli sviatkom) asi mesiac.......
sovietman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sovietman »

Merkur ma zabavil na cely den. 3 stavebnice rozlozene na celej posteli a skladalo sa... pacilo sa mi na tom to ,ze to je najodolnejsie stavebnica snad.
Nie ako lego, alebo chewa... to sa nalomilo, prasklo atd...
Moj najvacsi objav bol ked som urobil auto s otacimi kolesami prednymi :) to bolo pred 20 rokmi ked som bol druhak na zakladke ...

stale tie stavebnice mam, odlozene pre deti :oops: :) 8)

Ten futbal mam stale doma, plne funkcny, ani lopta nechyba, ten som si vážil vzdy. A ešte mám premietačku. Dodnes funguje, snad este vydrží dlho, škoda ze uz tazko zohnat ziarovku do nej... :?
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

premietacku myslis taku tu oranzovu krabicu na baterky? ja som mal taku, davali sa tam filmy na takych kotucoch namotane. az sa mi raz pokazila :( ak by ste taku niekto mali a bola by funkcna, som ochotny ju za rozumnu cenu kupit :)
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Mal som aj Lego ale iba tie obyčajne ako je indiána jones alebo tie poziarnicke stanice , zachranarou nie Technics sa ak sa dobre pametam tak 1 som mal Technics taký pasavec zlty heh a dal sa z neho poskladať aj robot :P mal som aj chevu a ta ma dost bavila všetko este mam a cakam ze raz sa mi zase zacnie po tom cnieť a otvorim a budem skladať cely den a paci sa mi lego mindstorm ale je moc dráhe no tak asi tak :)
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

fakt dobra tema az my je luto za detstvom :cry:
Pri legu (obycajnom hrady, zamky, zachranari a pod.) som stravil ohromne mnozstvo casu, najpr som poskladal podla planu a potom som si vymyslal rozne vlastne stroje prisery a pribehy :D skvele to bolo ked sme boli 3 brat a este bratranec niekedy. a teraz mam bratranca co ma 3 roky tak ked mu rad skladam z lega co si povie :)

Ades: inak taku premietacku mam aj ja doma (v sedej farbe) na elektrinu ale neviem preco mi nejde :( a daku na baterky mal bratranec.
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

No LEGO rulezz :lol:
Pri Merkuri som strávil pekne dlhú dobu, postavil som z toho všetko možné aj nemožné :D :D
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:wink: TS,tak ved jasne ze ma napadaju aj normalne temy a dost vela takych co tu ani nie je,ale nie vzdy mam dost casu to hned napisat do textoveho suboru a potom to tu skopirovat alebo rovno napisat, tak mi ostavaju len temy nad ktorymi dlho rozmyslam a postupne dopisujem a preto su take dlhe, a koniec koncov podla mna celkom mila tema vzhladom na to ze vecer predtym sme rozoberali take morbidnosti ze az. K teme - - podla mna su tieto stavebnice ovela lepsie pre rozvijanie vedomosti ohladom techniky ako samotny pocitac, lebo no uznajte--postavit si vlastny elektromotor tak skor to niekto pochopi ako to ma mat len ako znacku na paperi.
Napísať odpoveď