Odhoreta doska?
-
Gepid
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Odhoreta doska?
Caute!
Tak som skusal jeden soft na zmazanie hesla pre bios. Heslo pekne vymazalo tak restnem PC. A potm to uz nenaskocilo. Iba tocia chladice ale monitor nenaskoci.
Nejake napady?
Tak som skusal jeden soft na zmazanie hesla pre bios. Heslo pekne vymazalo tak restnem PC. A potm to uz nenaskocilo. Iba tocia chladice ale monitor nenaskoci.
Nejake napady?
-
cORP.
Addict
Re: Odhoreta doska?
resetni cmos,resp vyber baterku ,nechaj to cca 10 sekund ,slahni ju naspat ci pc nahodou nenabehne po defalutnom nastaveni ,ak nie tak si odpalil doskuGepid napísal:Caute!
Nejake napady?
Preco to neriesis tu? http://www.hojko.com/bios-heslo-t110965.html
BTW.: 5 dni riesis, ze nechces resetnut bios. Ved je to v manuale a keby to bolo nebezpecne, tak by to tam nebolo. Tak si otvor manual, vypni pccko, vytiahni kabel z elektriky a sleduj poriadne manual.
BTW.: 5 dni riesis, ze nechces resetnut bios. Ved je to v manuale a keby to bolo nebezpecne, tak by to tam nebolo. Tak si otvor manual, vypni pccko, vytiahni kabel z elektriky a sleduj poriadne manual.
-
cORP.
Addict
len tak pre poznamku ,resetnutim biosu nespravis na doske absolutne nic ,samozrejme dufam ze ked si ju resetoval bola odpojena od pruduGepid napísal:No to sa bojim resetnut CMOS. Takto som dva krat odpalil dosku(asi ju mam nejaku denentnu). Mam K9N NEO.
Este nejako by to neislo? Cez disketovku nahrat bios napr?
-
Makovnik
Medium Professional
Heslo sa neodstranuje cez softy prave kvoli problemu, ze ti to rozhasi bios, kedze nevies, co to robi. Na to je prave tej jumper na doske.
Bude ti treba pravdepodobne prepalit nanovo bios v napalovacke eprom pamati. Na to ti disketa nepomoze. Pomoze vybrat cip biosu a odniest to niekomu, kto to moze spravit.
Pri resetovani je VZDY podstatne, aby bol komp bez napajania.
Reset biosu znamena len vyvolanie tovarenskych nastaveni, ziadne mazanie ani nic podobne.
Bude ti treba pravdepodobne prepalit nanovo bios v napalovacke eprom pamati. Na to ti disketa nepomoze. Pomoze vybrat cip biosu a odniest to niekomu, kto to moze spravit.
Pri resetovani je VZDY podstatne, aby bol komp bez napajania.
Reset biosu znamena len vyvolanie tovarenskych nastaveni, ziadne mazanie ani nic podobne.