Medzinarodny certifikat z Anglictiny

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Medzinarodny certifikat z Anglictiny

Príspevok od používateľa P3Bo »

Neviete niekto ci je platny medzinarodny certifikat namiesto maturity z anglictiny? Teda ak si spravim certifikat mozem poziadat o odpustenie maturity z AJ ? A ak ano tak potom ako to funguje s vysvedcenim maturitnym. Dik
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

U nas malo viacero ludi cetifikaty a vsetci normalne z AJ maturovali tak neviem. Ak by to aj bolo mozne, naco...ved maturita z AJ je primitivna.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Dva resp. tri dovody by sa aj nasli
1. mohol by som si spravit doklad o este vyzsom stupni anglictiny nez mi ponuka matura
2. Vyhnut sa "oblubenej" ucitelke
3. Mat klud 4 rocnik[ nie zeby som sa zrovna ucil ale predsa je to ine ked uz budem vediet ze som za vodou : )]
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Napríklad keď si spravíš štátnu skúšku z ANJ tak máš maturitu určite odpustenú, ale pri medzinárodných certifikátoch si tým nie som úplne istý. Asi by bolo vhodné poradiť sa s niekým kompetentným na škole. Ale každopádne aj keby ti to neuznali namiesto maturity tak sa to oplatí pretože vo svete nikoho nebude zaujímať či máš nejak maturitu alebo štátnicu, ale keď povieš TOEFL, IELTS, CAE tak to už má trochu iný efekt
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

U nas na skole to mas tak ze ked mas nejaky certifikat z AJ tak zlozis skratenu skusku u Profesorky a ta ta uvolni z AJ na cely Rok.
V pripade nejakeho uznavaneho Medzinarodneho certifikatu na cele studium.
Ale to je vyska ... Neviem ako to je s Maturitou
lucas03
Darca
Darca

Príspevok od používateľa lucas03 »

P3Bo napísal:Dva resp. tri dovody by sa aj nasli
1. mohol by som si spravit doklad o este vyzsom stupni anglictiny nez mi ponuka matura
2. Vyhnut sa "oblubenej" ucitelke
3. Mat klud 4 rocnik[ nie zeby som sa zrovna ucil ale predsa je to ine ked uz budem vediet ze som za vodou : )]
1. Na mature si aspon zadarmo otestujes ci vlastne mas na vyssiu uroven. Aj my mame maturu a potom moznost CAE.
2. budes tam mat 5 alebo 4 ucitelov, jedneho alebo dvoch z inych skol, tak preco sa trapis jednou ucitelkou?
3.Tak na vyssiu uroven sa musis podstatne viac ucit ako na maturu.

Tak k teme, Matura sa urcite neda nahradit FCE alebo CAE, matura je podobnej urovni ako FCE, no ak mas aj CAE tak niekde na slovensku podla mna vyzaduju maturu, myslim ze vysoke skoly ti nedavaju na vyber ci mas nejaky certifikat, ale pytaju si papiere z maturitnej skusky.

A neviem preco si si isty ze spravis vyssiu uroven, vacsinou je tam menej ludi co to robia skusky, tym padom je to taksie etc, na mature mas moznost ze ta budu porovnavat so spoluziakmi, takze budes lepsie hodnoteny, a po celodennom skusani budu mat aj skusajuci toho dost a skola ma dobre meno cim viac ludi necha zmaturovat.

TIP: sprav si maturu a uvidis ci mas na vyssiu uroven.

Sorry za spam :oops:
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

lucas03 napísal:bla bla bla
Chce sa vyhnut profesorke tak zee ju nebude musiet pocuvat jeden rok ze ak neurobi toto-hento-tamto tak ho nepripusti k mature. Najprv musis byt dobry u jednej profky aby ta vobec pripustila :wink: A uz vobec si to nemusi dalej komplikovat nejak komisionalne preskusat voci zaujatej profesorke :wink:

Podla mna zisti si ci to certifikat nejak ovplyvni a ci ta to podrzii aj v buducnosti a chod do toho ked to tak dobre vies :)
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Medzinarodny certifikat z Anglictiny

Príspevok od používateľa djxtreme »

P3Bo napísal:Neviete niekto ci je platny medzinarodny certifikat namiesto maturity z anglictiny? Teda ak si spravim certifikat mozem poziadat o odpustenie maturity z AJ ? A ak ano tak potom ako to funguje s vysvedcenim maturitnym. Dik
myslim ze to mozne nebude,teda som si viacmenej isty,ze to v uvahu brat nebudu...ale tak ked mas ten certifikat,myslim ze pre teba nebude problem to spravit,nejako to u prezijes...a kedze mas certifikat,musi to byt pre teba viac ako easy :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Len tak btw http://www.cityandguilds.sk/ certifikat od tejto firmy som mal na mysli.
Napísať odpoveď