Zrychlenie PC

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
milosman1
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Zrychlenie PC

Príspevok od používateľa milosman1 »

Mozte mi niekto poradit,mam hpcko 1500Mh zo slabuckov pamatov 128MB,bohuzial dokupit neviem/nevyraba sa,win XP.Skusil som aj rozne utlity,nepomaha to.Okna sa otvaraju pomaly,furt tam nieco vrci,msconfig som zastavil vsetky sluzby aj procesi,aj tak nic.Pouzivam program TUNEUP 2009.Nic nepomohlo.Poradte ako zrychlit svoj comp. :cry:
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Mal by si uz zacat sporit chlapce, tento zahod do srotu a kup si nejaku novu vykonnu masinku.
milosman1 napísal:Poradte ako zrychlit svoj comp. :cry:
Na tom uz nic nezrychlis, ale skus preinstalovat cely win,pojde o trosku rychlejsie ako teraz.
btw:Kolko rokov mas nainstalovany win?
milosman1
Medium Expert
Medium Expert

2 tyzdne
Dudas50
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dudas50 »

skus sa popozerat mo tvojom tipe ramiek v bazaroch bo ta ram je strasne mala....
alebo skus menej narocny system (winME) :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Urcite pomoze pridanie RAM aspon na 512 MB. Niekde ju musis najst, pri tychto slabych pocitacoch je najvacsim dopingom prave vymena RAM.
milosman1
Medium Expert
Medium Expert

Takze takto,siel som z ramkov do sevisu,kedze tam si myslim,ze su schopny zistit o aku ramku ide,ty tupci tu ramku este nevideli ane vedeli urcit o aky typ ide,nasiel som ju na nete a je to rambus RDRAM,cize ramka s dvoma zarezmi.inac neviem pocul som,ze service pack 3 spomaluje system,je to pravda?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Skus si nastaviť este v vlastnostiach v Tento pocitac a tam je zalozka upresnit a v nej je pod zloska výkon a tam si všetko poodskrtuj a daj pouzit a ok moholo by to ist rychlejsie za pokus nic nedas
mackousko007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mackousko007 »

milosman1 napísal:Takze takto,siel som z ramkov do sevisu,kedze tam si myslim,ze su schopny zistit o aku ramku ide,ty tupci tu ramku este nevideli ane vedeli urcit o aky typ ide,nasiel som ju na nete a je to rambus RDRAM,cize ramka s dvoma zarezmi.inac neviem pocul som,ze service pack 3 spomaluje system,je to pravda?
Je to pravda ze spomaluje, pretoze potom windows zabera viacej z pamäte ale ak mas mas dostatok pamäte tak rozdiel v rychlosti nezbadas. Okrem toho 128MB je strasne malo mne momentalne system XP SP3 berie 512MB z pamäte. A tu RDRAM (RIMM) bude tazke zohnat ale pozeral som bazare a neco som nasiel skus mu zavolat mozno ich este ma
http://pocitace.h-inzercia.sk/pamate/in ... mb-ponuka/
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

milosman1 napísal:Takze takto,siel som z ramkov do sevisu,kedze tam si myslim,ze su schopny zistit o aku ramku ide,ty tupci tu ramku este nevideli ane vedeli urcit o aky typ ide,nasiel som ju na nete a je to rambus RDRAM,cize ramka s dvoma zarezmi.inac neviem pocul som,ze service pack 3 spomaluje system,je to pravda?
Teraz doplacas na "vynalez" intelu, ak sa nepletiem. Drahe su teda riadne. Ale tebe nic ine nezostava, s tymi 128MB ti nepomoze nic a ked je to notas a dajme tomu aj grafika si daco bere, ked aj par MB, s panom bohom. A to co ti tak stale vrci je HDD. Co sa malo ukladat do ram, sa ti ukklada na disk.
dudo02
King
King

Re: Zrychlenie PC

Príspevok od používateľa dudo02 »

milosman1 napísal:Mozte mi niekto poradit,mam hpcko 1500Mh zo slabuckov pamatov 128MB,bohuzial dokupit neviem/nevyraba sa,win XP.Skusil som aj rozne utlity,nepomaha to.Okna sa otvaraju pomaly,furt tam nieco vrci,msconfig som zastavil vsetky sluzby aj procesi,aj tak nic.Pouzivam program TUNEUP 2009.Nic nepomohlo.Poradte ako zrychlit svoj comp. :cry:
Pred tym ako RAM kupis,sa pozri kolko pamäte ten book max.zozerie.
milosman1
Medium Expert
Medium Expert

No tak som to vyriesil,ramku nebolo zohnat a kupovat novu za 45euro sa do takejto masiny neoplati.Oprasil som Win ME a nasral som ho tam,no bolo to hrozne poviem vam,teraz som v dobe kamennej,ale co uz,otvara mi to okna plynulo,net mi neseka a mozno to bude aj menej padat ako XP.Aj ked ME mi uz raz spadlo po nainstalovani NEt fremeworku a Upgradu Internet Exploreru na uctihodnu 6 ver.
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

odporucam Deset tipů pro rychlejší XP
http://www.extranotebook.cz/deset-tipu- ... iniboocich
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Mozes este skusit Windozu 2000, ta zerie sice trosku viac ako ME, ale citelne menej ako XP. Ako prehliadac si mozes dat K-Meleon. Ten zerie malo ram alebo starsiu Operu.
Daju sa aj povypinat niektore zbytocne procesy, cim sa da usetrit ramka.
Zrychlit sa to ciastocne da dobrym nastavenim biosu.
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

hmm skusil by som xubuntu ak sa vyznas tak si nakompiluj gentoo :)
Napísať odpoveď