LOCKHARD
Browser Game Programming
Browser Game Programming
Ahoj. Mohli by ste mi pomôcť? Chcem si naprogramovať vlastnú Browser hru, ale neviem či je na to program. Ak nie tak je na ti programovanie a v tom prípade by som chcel vedieť nejakú stránku, kde sa dozviem takto programovať ľahko (v slovenšine, alebo češtine) PLS.
LOCKHARD
LOCKHARD
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
No poprve : Vela stastia...
Najprv sa nauc xhtml + css, aby si vedel vsetko co ti tvoj program vyhodi aj zobrazit
Potom php, sql a js.
Neviem ale z tvojho stylu pisania postu si myslim, ze sa na to ajtak vyseres a rychlo zabudnes na cely tvoj plan .
Najprv sa nauc xhtml + css, aby si vedel vsetko co ti tvoj program vyhodi aj zobrazit
Neviem ale z tvojho stylu pisania postu si myslim, ze sa na to ajtak vyseres a rychlo zabudnes na cely tvoj plan .
-
.:M4jco:.
Medium Star
www.jakpsatweb.cz
Ale myslím si ako spomenul kolega predomnou, vysereš sa na to...
Potrebuješ vedieť dokonale Html + css na vykreslenie grafiky webu, a následne na velmi dobrej úrovni PHP + Mysql a pokiaľ chceš aby hra bola príjemnejšia pre klienta tak aj Javascript.
Dokopy pokiaľ by si sa chcel naučiť html + css, tak ti to zabere tak 2 dni, pokial si šikoný...pokiaľ nie, tak 4 maximálne
PHP sa naučiť ti bude trvať minimálne do mesiacu, a aj to len na základnej úrovni, pokial by si chcel naozaj všetky funkcie, tak aj mesiac a viacej...
MySql, to máš otázku možno na par hodin, možno aj do hodiny pokiaľ máš zakladnu logiku.
Javascript ti bude trvať asi najdlhšie kedže to je asi najzložitejší jayk a najkomplikovanejší, kedže u každého klienta sa može zobraziť rôzne atd...
Ked si to vlastne celé tak spočítaš, s úspechmi a neuspechmi, pokusmi, tak to ej tak na pol roka učenia všetko, a potom by si mohol začať robiť jednoduchú hru.
Samozrejme na to neexistuje žiadny program ani žiadny "Click and make" program, ktorý spraví všetko za teba ani nič podobné.
A väčšinou na takýchto browser hrách pracujú celé tými ľudí, a pokial si myslí že ti to niekto spraví zadarmo tak sa vráť naspať do školy
A ako dobru radu ber nasledovnu vetu: "Radšej sa vykašli na to, zaťažuješ svoju halvu blbosťami, ktoré aj tak nikdy nevytvoríš"...ale nechcem ťa vôbec podceňovať, možno ma prekvapíš, ale takýchto prípadov vidím desiatky
Ale myslím si ako spomenul kolega predomnou, vysereš sa na to...
Potrebuješ vedieť dokonale Html + css na vykreslenie grafiky webu, a následne na velmi dobrej úrovni PHP + Mysql a pokiaľ chceš aby hra bola príjemnejšia pre klienta tak aj Javascript.
Dokopy pokiaľ by si sa chcel naučiť html + css, tak ti to zabere tak 2 dni, pokial si šikoný...pokiaľ nie, tak 4 maximálne
PHP sa naučiť ti bude trvať minimálne do mesiacu, a aj to len na základnej úrovni, pokial by si chcel naozaj všetky funkcie, tak aj mesiac a viacej...
MySql, to máš otázku možno na par hodin, možno aj do hodiny pokiaľ máš zakladnu logiku.
Javascript ti bude trvať asi najdlhšie kedže to je asi najzložitejší jayk a najkomplikovanejší, kedže u každého klienta sa može zobraziť rôzne atd...
Ked si to vlastne celé tak spočítaš, s úspechmi a neuspechmi, pokusmi, tak to ej tak na pol roka učenia všetko, a potom by si mohol začať robiť jednoduchú hru.
Samozrejme na to neexistuje žiadny program ani žiadny "Click and make" program, ktorý spraví všetko za teba ani nič podobné.
A väčšinou na takýchto browser hrách pracujú celé tými ľudí, a pokial si myslí že ti to niekto spraví zadarmo tak sa vráť naspať do školy
A ako dobru radu ber nasledovnu vetu: "Radšej sa vykašli na to, zaťažuješ svoju halvu blbosťami, ktoré aj tak nikdy nevytvoríš"...ale nechcem ťa vôbec podceňovať, možno ma prekvapíš, ale takýchto prípadov vidím desiatky
-
audiotrack
VIP
-
Nadeo
Guru wannabe
No toto je blbost.:M4jco:. napísal: PHP sa naučiť ti bude trvať minimálne do mesiacu, a aj to len na základnej úrovni, pokial by si chcel naozaj všetky funkcie, tak aj mesiac a viacej...
Stym php no ok, ale SQL do hodiny? To nieje len o select * from data, ale aj trocha viac stavy
A JS ze je najtazsi jazyk? Asi si este potom nevidel ine..
1. Ja este chodim do skoly... som siedmak
2. Nie, nemam tým ľudí, ale s kamosom to robit budem a on to bude robit zadara
3. Vytvorim to, nevyserem sa na to a hoci mi to bude trvat asi rok aj viac, budem si stat za mojim
Moje NINDO: Nikdy sa nevzdám
//autoeditácia príspevku ( 20 Jan 2009, 14:26 )
2. Nie, nemam tým ľudí, ale s kamosom to robit budem a on to bude robit zadara
3. Vytvorim to, nevyserem sa na to a hoci mi to bude trvat asi rok aj viac, budem si stat za mojim
Moje NINDO: Nikdy sa nevzdám
//autoeditácia príspevku ( 20 Jan 2009, 14:26 )
Co si myslel tym na vlastne riziko na konci?Charger napísal:Mozes vyskusat program na tvorenie browser hierje to super pre lamky
//audiotrack: link zmazaný
na vlastne riziko...
-
audiotrack
VIP
Prečo to nemám sťahovať? Ved je to super program. Diky.... chvilu som tu nebol bo je to trochu tazke tvorit, ale o chvilu budem mat vytvorenu tu hru... diky ete raz
//autoeditácia príspevku ( 24 Jan 2009, 18:39 )
Fajn dostal ban, takže to už nemusím skrývať. Vlastne by som sa mu mal podakovat, pretože teraz (čo bolo srdcervúce:lol: ) nám musel dať bratranec Windows XP Ultimated...
//autoeditácia príspevku ( 24 Jan 2009, 18:39 )
Fajn dostal ban, takže to už nemusím skrývať. Vlastne by som sa mu mal podakovat, pretože teraz (čo bolo srdcervúce:lol: ) nám musel dať bratranec Windows XP Ultimated...