Vlna / Die Welle (2008)

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
eaten
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Vlna / Die Welle (2008)

Príspevok od používateľa eaten »

Cawte,
dnes som si stiahol tento film. Bol podla man dost dobry, hlavne ten zaver, ze ako sa da manipulvoat s ludmi. Bol vraj natoceny podla skutocnej udalosti. Akurat zaver bol vraj kus "prestreleny". Neviete kolko pravdy inak bolo na tomto filme? CO si o tomto filme myslite?

Info o filme: Německo. Současnost. Učitel gymnázia Rainer Wenger se rozhodne během jednotýdenního projektu
na téma „Státní formy“ vyzkoušet jeden pokus, aby zhmotnil studentům počátek diktatury. Pedagogický experiment s ničivými následky. Nejdříve to začalo neškodně s pojmy jako disciplína a pospolitost, ale během několika dnů se teorie změnila v praxi. Název projektu: Vlna. Už třetí den začínají studenti ty, kteří smýšlejí jinak, odstraňovat a ustrkovat. Když se situace na turnaji ve vodním pólu nakonec vyhrotí, rozhodne se učitel experiment zrušit. Příliš pozdě! Vlna se už dávno dostala mimo kontrolu…

http://www.csfd.cz/film/239674-welle-die/

//PS: Hladal som temu ale nenasiel, tak ak je tu sorry
pippo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pippo »

jeden fakt kvalitny film mne osobne sa neuveritelne pacil. Film konci krvavo no v skutocnosti to tak nebolo ale cely priebeh bol priblizne rovnaky. Sam som bol prekvapeny ze nemci dokazali natocit tak kvalitny film.
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Podla mna nic moc, dost overrated... Ako zle to nebolo, ale na zadok som z toho nepadol
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Problém dnešných divákov je podľa mňa že sa nedokážu do filmu dostatoćne vžiť. Prekáža im v tom totiž behanie po byte pri pozeraní filmu, rozrobená práce pri pozeraní filmu, rozhovor pri pozeraní filmu, atď... Už sa nad tým zamýšľam dlhšiu dobu. Prečo vlastne napr. niekto dá film útek z väznice Shawshawk čijak sa to píše 2/5. Uznávam. Kazdý sme iní, ale neverím že ten film bol pre niekoho podrpriemerný. Ten človek je bu´d hluchý, slepý alebo jednoducho kkt. Ako som niekoho urazil presne týmto príkladom, absolútne ma to nemrzí. Nech mi to vysvetlí.
čo som tým kcel povedať? Že podľa mňa ľudia nie sú dostatočne "sústredení" a tak im uchádza to čaro ktoré tvorcovia vytvorili a potom očakávame reakcie typu na zadok som z toho nespadol, bol do dobrý film, nič moc, atď... Keď niekto napíše niečo takéto, tak podľa mňa vie z toho filmu veľké h...o. Keď raz pozerám film tak buď napíšem otras, bolo to také priemerné čiže dobré aj zlé, film sa mi skutoćne páčil alebo bolo to úžasné. To sú príklady. Keď už človek napíše "film bol dobrý", snažím sa dočítať prečo ho tak divák ohodnotil. A čo nachádzam? Áno. Presne to. Veľké H. Proste nevie prećo je pre neho film taký aký je. Ja osobne to vnímam takto.
Mne osobne sa film veľmi páčil. Neustále som čakal čo bude ďalej a ani raz ma film nesklamal. U mňa má jednoznačne plný počet bodov. Asi aj preto, lebo som ho pozeral v originálnom znení, nemecky. ENG asi nie je čo? :D
jednoducho skutočne dobrý snímka. Ak je to podľa skutočnosti, tak je len dobre že sa toho chopili. Veľmi dobrú kartu si páni reźiséri vytiahli :P
(nvm čo mám s tými kartami :D)
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Ako prepac, to si trocha asi prehnal :D

Co na tom bolo take uzasne? Takisto ako aj Klass... Koniec som vedel v momente pri obidvoch filmoch, ked tak vyzdvihli scenu, ked chlapec najde a zoberie si otcovu ci koho zbran. Ako beriem ideu filmu, ake je cela konformita nebezpecna... A co? A tvrdit, ze preto, ze sa niekomu film nepaci, tak ho nepochopil je -uz prepac- ale kktina. Vidim to skor tak, ze sa film zviezol na "Vlne" (:P)popularity okolo kontroverznej temy. A aj ked to moze byt pre Teba zaujimave, tak postoj "film sa mi pacil, ale aj tak si myslim, ze je nadhodnoteny" existuje. Proste som podla ohlasov cakal "wow" a dostal som "aha, v pohode" Tak mi prosim ta moj nazor neber :)

p.s.: A Shawsank sa mi pacil az velmi :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

velmi dobry film, velmi dobre vykony(herec co ral hlavnu ulohu, takysto hral aj v Napolle, musi byt doma asi hviezda), prislo mi to omnoho blizsie ako akekolvek americke filmy, malo to proste to caro naturalnosti, zaver som sice predpokladal, ale kym sa to k zaveru dostalo, uplne ma to vtiahlo
co sa tyka Klass, tak tam som cakal iny zaver ako bol, ale to uz je OT
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

skvely film, skvela myslienka...
cvock
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cvock »

mne film dosť páčil, ku koncu keď ten učiteľ rozprával pred všetkými vlňákmi som rozmýšľal nad tým čo by sa stalo keby to myslel vážne, taktiež ma zaujímalo či sa s tým týpkom čo proti vlne vystúpil dohodol na nejakom takom priebehu alebo to bolo celé spontánne....a ten týpek čo sa tomu učiteľovi furt vtieral mi od začiatku nebol sympatický a tiež mi bol nesympatický ten prachatý týpek čo bol najprv proti a potom bol zarytý vlnista....
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

podla mna to je kvalitny film, zaujal ma a bol predmetom dlhych diskusii v nasej partii niekolko tyzdnov po tom co ho premietali u nas v kine...
dobry film, dobra myslienka, aj dobre spracovany... urcite mal nieco do seba, ale rozhodne mu aj nieco chybalo. na rit som z neho nepadol, ale za pozretie to isto stoji
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

lekoklatik suhlasim stým ze divák sa nevie sústrediť najradsej pozeram sám a mam zamknutu izbu snazim sa mat všetko pri ruke ako je minerálka a trocha jedla....
neznasam pozerat film s frajerkou na začiatku filmu odide pre malinovku alebo ide tam a tam ani to nepauzne furt sa toči a otaca....

k filmu : to len naozaj u hlupich Nemcoch sa moze niečo take stat ! ( sry za vyraz )
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

R1k1nko napísal: k filmu : to len naozaj u hlupich Nemcoch sa moze niečo take stat ! ( sry za vyraz )
Stalo sa to v amerike myslim okolo 60 - 70 rokov.
Iank ten film celou dobou bol zaujimavy ale ten koniec vytiahol hodnotenie aspon o 2 stupne
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Robbie42 napísal:Ako prepac, to si trocha asi prehnal :D....
Zober si to takto. Ľudia ktorý kcú pozerať dajme tomu tento film by radi o ňom niečo vedeli. A tak sa teda obrátia na hojko fórum, pretože tu tému o tom filme videli. A nič sa o filme nedočítajú, okrem toho že je dobrý alebo čo. Dobrých filmov je kopa. Viac než kopa. Preto sa dojmi z filmu zvyknú opisovať, aby sa tie dobré filmy dokázali rozlíšiť na taký a taký, tamten a hentan atď... Ako som už povedal. Názor na film bol dobrý neberiem vážne a tak mi neostáva nić iné ako buď si to pozrieť sám alebo ísť hľadať informácie inam...
Robbie42 napísal:p.s.: A Shawsank sa mi pacil az velmi :)
p.s.: to bol len príklad...
Napísať odpoveď