caute mam uz dlhsie problem s CPU,pri beznej praci,internet,hudba mam v speedfane teplotu 54°C,nedavno som menil aj teplovodivu pastu,mam box chladic,prilieha dobre a toci sa,mam pentium 4 2.8ghz netaktovany,diky...screen z CPU-Z:
aku mas teplotu v zatazi? skus sputit nejaky zatazovy test a sleduj si teplotu..., 54 nie je az tak vela, zalezi od nastavenia ventilatora, na akych otackach pri akych teplotach sa toci...
No napriklad takto:Ze ci cpu ked ma dajme tomu 70°C podava rovnaky vykon ako cpu ktore ma 35°C za rovnakych okolnosti.Bavime sa o netaktnutom a rovnakom cpu.
kolko si tam dal tej teplovodivej pasty? vies ze sa tam dava iba cca frc o velkosti malej šošovičky? vela pasty znamena prehrievanie... nepomazal si pastou ostatné časti procaku teda ak sa jedna o procak co mal ten krasicky stvorcek v strede o rozmeroch 1x1 cm
matkas napísal:skusim to este raz rozobrat a utret prebytocnu pastu ktora sa po pritlaceni chladica roztiekla... a ten stvorcek tam neni,vyzera to takto :
si robis srandu?
prebytocna pasta co pretiekla? také nema vobec nic byt to musis odhadnut co najpresnejsie....
v mladsom veku som bol za to x-krat buzerovaný ked mi to pretlacilo von....
ked kupuješ new chladič tak maš presne štvorec pasty presne na procak u rovnakej hrubky.. myslim si ze je to dost jasne vysvetlenie prečo to ma byť tak a nie roztečene kade tade...
heh, bolo to tym,utrel som prebytocnu pastu,pri 100% zatazi ma 68,pri beznej praci 51-52 stupnov...uz si na tu pastu budem davat pozor ale novy chladic si kupim urcite
osobne mam tento chladic plus scythe flex venťas na fluidnych loziskach od sony (FDB) ten original som dal prec s toho chladica... ten ventas co som kupil mam na konci tunelu len vypusta to dozadu teply vzduch....
matkas napísal:tak nad tym chladicom rozhodne porozmyslam !
// na mojom cpu by s tym chladicom bola cca aka teplota ?
aky mas CASE? najdi ho na nete otvoreny....ak nie odfot a postni ho sem otvoreny.. + bok poviem ti to len zhruba (ozaj len zhruba) podla spravania sa prietoku vzduchu... naznac vsetky otvory na fotkach.. a popis ich.. hlavne tie co nevidno
a slubene foto - posledne je z EVERESTU kvoli tym teplotam...btw.. proc som mal aj taktnuty z 3,06 na 3,63 a teploty ostali nezmenene mozno tak 1 stupen rozdiel