GRUB + omyl = BIG problem ?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

GRUB + omyl = BIG problem ?

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

Zdravím, mal som 2 OS v PC Ubuntu a XP raz v jeden pokojny a pekny deň som omylom vymazal zlozku ubuntu som preklikol mackol shift + delete a bolo a teraz nwm jak odstranit GRUB alebo lepsie povedane ako ho upravit. :(
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

daj tam instalacku XP, restartuj PC, nastav si bootovanie na mechaniku, nabootuj CD, pockaj kym prebehne ten uvod a vyber moznost Repair..
prepne ta do konzoly, kde zadas heslo administratora (ktore si zadaval pri instalacii) - ak ziadne nemas len stlac enter..nasledne napis prikaz fixmbr - malo by nieco vypisat (uz si nepamatam presne co), ze to prebehlo spravne...potom napis exit..mal by sa restartovat PC, vyber CD a normalne by mal nabehnut Windows..

a este nieco..hladaj - toto sa tu riesilo aspon 20x...
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

spravil som to podla toho co si napisal. ked som napisal fixmbr tak sa ma opytalo ci to cem naozaj spravit dal som y potom mi napisalo nwm daco sucessful ci jak proste to prebehlo spravne ale stale tam mam Ubuntu a XP :( ked dam Ubuntu tak ma hodi do nejakej konzoly a tam mam GRUB> a yadavam prikazy cez to by to nejak neslo spravit ?
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

http://wiki.ubuntu.cz/GRUB/Obnova

teba by mohli zaujimat prikazy v casti "Pomoci Ubuntu Desktop CD" od bodu 3 dalej.. :)

stale neviem, co si vlastne zmazal..aku zlozku? vidis z windowsu linuxove disky?
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

mno takto instaloval som ubuntu z XPcka na Ccku mam XP nainstalovane ono mi to samo nainstalovalo Ubuntu na Dcko spravilo zlozku ubuntu a tam bolo vsetko a tu som vymazal.....
btw thx
Napísať odpoveď