Štandard rýchlikov
Štandard rýchlikov
Zdravim, tak sa tu objavujem po dlhsom case.
Nepisali ste niekto alebo nemate nejaky dokument co ma splnat miestenkovy vozen zaradeny v rychliku? Dakujem.
Nepisali ste niekto alebo nemate nejaky dokument co ma splnat miestenkovy vozen zaradeny v rychliku? Dakujem.
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Aj takto moze byt vybaveny slovensky rychlik
http://www.slovakrail.sk/sk/supercity-slovenska-strela
//aaha, tak potom sorry za OT, ja som myslela, ze je to slovensky rychlejsi rychlik
http://www.slovakrail.sk/sk/supercity-slovenska-strela
//aaha, tak potom sorry za OT, ja som myslela, ze je to slovensky rychlejsi rychlik
-
Fabo
Hardcore addict
A ze to neni rychlik, ale Pendolino. Bezne ceske rychliky maju rovnaky standart ako u nas, idealne je vyuzit ICcko smerujuce do zapadnej cudziny
(napriklad ICcko Antonin Dvorak PRG-VIE - v druhej triede, oddelene sedadla, 3+3 v kupe, v ktorom boli 2 alebo 4, teraz neviem, zasuvky a 220. - Vozen CD, nie OBB samozrejme)
-
t0m4s3
Admin
Stale ma udivuje, ako moze Pendolino nemat, resp. mat tak malo elektrickych zasuvok. V Dansku mal kazdy jeden vlak (aj ten co chodil do diery s 3000 obyv.) na kazdu dvojsedacku jednu zasuvku. A aj do tej diery chodili kazdu pol hodinu vlaky, ktore boli na urovni Pendolina, ak nie lepsie. Mat nieco take na Slovensku, tak cesta vlakom by bola radost a nie utrpenie.
edit: este pridavam foto dvojiteho kupe (10 sedadiel) ktore som videl pri ceste z Ostravy
edit: este pridavam foto dvojiteho kupe (10 sedadiel) ktore som videl pri ceste z Ostravy
Pozri sa v UK to tiez tak funguje.....kazdy jeden vlak.....vyzera tak ako to pendolino z toho linku co tu dala pryja. Je to proste bezne....nechapem com z toho na SVK robia prvu triedu, ked tak by mala vyzerat kazda trieda omg.t0m4s3 napísal:Stale ma udivuje, ako moze Pendolino nemat, resp. mat tak malo elektrickych zasuvok. V Dansku mal kazdy jeden vlak (aj ten co chodil do diery s 3000 obyv.) na kazdu dvojsedacku jednu zasuvku. A aj do tej diery chodili kazdu pol hodinu vlaky, ktore boli na urovni Pendolina, ak nie lepsie. Mat nieco take na Slovensku, tak cesta vlakom by bola radost a nie utrpenie.
-
pryja
Darca
Pretoze v zapadnych statoch je zeleznicna doprava oproti autobusovej ovela viac vyuzivana, ako na Slovensku. Tam autobusy vyuzivaju pomaly uz len na mestsku dopravu a zajazdy. Este som nikdy nepocula od Rakusana alebo Nemca, ze cestuje niekam na navstevu autobusom. Zatial co u nas su ich plne cesty.Lub0$ napísal:Pozri sa v UK to tiez tak funguje.....kazdy jeden vlak.....vyzera tak ako to pendolino z toho linku co tu dala pryja. Je to proste bezne....nechapem com z toho na SVK robia prvu triedu, ked tak by mala vyzerat kazda trieda omg.
Tym padom do toho aj vrazaju viac penazi a vlaky su modernejsie a lepsie vybavene.
k tomu sa pridruzuju aj problemy s nakladnou dopravou: na zapade uz pochopili, ze vlaky su omnoho lacnejsie, rychlejsie, trvanlivejsie co sa udrzby tyka a neznecistuju zivotne prostredie tak, akoby to robil TIR.
tom4s3: take vozne su aj na linke praha-bratislava, vacsinou posledny vozen. a pravdu povediac, celkom sa mi take kupecka pacili
tom4s3: take vozne su aj na linke praha-bratislava, vacsinou posledny vozen. a pravdu povediac, celkom sa mi take kupecka pacili
Stare vozne sa prerabaju,dosadzuje sa klimatizacia,a aj spominane zasuvky na 230V,v kazdom kupe 2x.t0m4s3 napísal:Dost nepochopitelne pre mna, aspon par zasuviek v druhej triede by mali mat. Lenze stare vozne asi tazko prerobia. Na druhu stranu vlakova doprava je ci uz v Rakusku, Dansku alebo aj UK poriadne draha, takze si za ten standard aj nalezite zaplatis.
Co sa tyka nakladnych vlakov,teraz pocas krizy je to nenormalna bieda..Nic sa nevozi,v kazdej stanici stoja len deponovane supravy..Ale to ani nie je problem zeleznicnej dopravy,skor problem je,ze nie je co vozit kedze sa toho vyraba tak malo...
Co povazujes za drahy listok?t0m4s3 napísal:Dost nepochopitelne pre mna, aspon par zasuviek v druhej triede by mali mat. Lenze stare vozne asi tazko prerobia. Na druhu stranu vlakova doprava je ci uz v Rakusku, Dansku alebo aj UK poriadne draha, takze si za ten standard aj nalezite zaplatis.
Ja ked idem z Newportu do Cardiffu.....nieje to dlha trasa....trva to taky 15minut....mozno 20 a spiatocny listok ma stoji 4libry aj nieco.....teda ked chces tak 5libier.