Pripojiť sa na druhý PC cez internet
Pripojiť sa na druhý PC cez internet
Ahojte. Potrebujem sa dostať do druhého PC cez inetrnet. Vie niekto nejaký program alebo spôsob ako by to išlo? Skúšal som remote desktop. Ale ten ide asi iba po sieti. Tým mi to nešlo. Ale cez sieť mi to fungovalo. Potrebujem spojiť notebook ktorý je na wi-fi z PC ktorý je cez modem. Neviem kedy sa dostanem na ten PC a potrebujem tam niečo ponastavovať. A niečo pohaldať a potom si to poslať na e-mail. Ide o nejaký textový dokument a nejaké fotky. Ak sa dostanem na ten druhý Pc tak s tým si už potom poradím. Potrebujem sa hlavne dostať na ten druhý Pc cez inernet. Je to vôbec možné? Díky.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
http://www.portforward.com/english/rout ... rindex.htm
Na tejto stranke si najdi svoj router a postpuju podla navodu (po kliknuti na router si najdi odkaz na Remote Desktop na dalsej stranke)
Na tejto stranke si najdi svoj router a postpuju podla navodu (po kliknuti na router si najdi odkaz na Remote Desktop na dalsej stranke)
tu maš soft... daš do pc zapnes daš show my pc ... vyhodi ti cislo na druhom pc daš wiev to spodne tlačitko zadaš to čislo čo ti prve vyhodilo .. a už funguješ....
to mathev... logmein je platena služba ktora free userovi po kratkom case opakovane pada... skusal som to... a obnovovacia frekvencia desktopu je dost slaba...
to mathev... logmein je platena služba ktora free userovi po kratkom case opakovane pada... skusal som to... a obnovovacia frekvencia desktopu je dost slaba...
- Prílohy
-
- ShowMyPC2953.rar
- SHOW MY PC
- (1 MiB) 404 stiahnutí
-
mathev
Star
mne zatial logmein nikdy v zivote nepadol a to mi bezi na hlavnom pc cez ktory ovladam celu siet. nainstalovany je 3 roky a je to Free verzia.
vzdy ked som sa chcel pripojit cez logmein islo to.(samozrejme pokial nebol problem s internetom
)
to si asi skusal na nejakom pomalom pripojeni, mne ide velmi dobre a bezim na tom uz cez 3 roky a neplatil som ani korunu kedze free verzia mi bohate staci. teraz po tom ako som si nainstaloval logmein ignition do i-phone je logmein na nezaplatenie.
ovladat to cez telefon ide cez wifi, 3g a dokonca aj cez gprs.
toto je pre mna bezkonkurencna vyhoda oproti comukolvek inemu. a moznost pristupovat do pocitaca odhocikial je skutocne skvele.
hlavna vyhoda logmein je podla mna v jeho schopnosti fungovat za akychkolvek podmienok, netreba staticku ip, prejde cez firewally. Na pocitaci z ktoreho pristupuje clovek nemusi byt vobec ziadny ovladaci software nainstalovany, jedina podmienka je web prehliadac a pripojenie k internetu.
vzdy ked som sa chcel pripojit cez logmein islo to.(samozrejme pokial nebol problem s internetom
to si asi skusal na nejakom pomalom pripojeni, mne ide velmi dobre a bezim na tom uz cez 3 roky a neplatil som ani korunu kedze free verzia mi bohate staci. teraz po tom ako som si nainstaloval logmein ignition do i-phone je logmein na nezaplatenie.
ovladat to cez telefon ide cez wifi, 3g a dokonca aj cez gprs.
toto je pre mna bezkonkurencna vyhoda oproti comukolvek inemu. a moznost pristupovat do pocitaca odhocikial je skutocne skvele.
hlavna vyhoda logmein je podla mna v jeho schopnosti fungovat za akychkolvek podmienok, netreba staticku ip, prejde cez firewally. Na pocitaci z ktoreho pristupuje clovek nemusi byt vobec ziadny ovladaci software nainstalovany, jedina podmienka je web prehliadac a pripojenie k internetu.
-
t0m4s3
Admin
Vyhoda je jasna - nepotrebujes nic instalovat, vsetko bezi nativne a tym padom aj rychlejsie. Pri remote desktop sa objekty dokazu cachovat, kdezto logmein vsetko "prekresluje" stale dookola. Pouzival si uz niekedy remote desktop?
Logmein je sluzba robena prave pre neverejnu IP, pokial clovek ale verejnu IP ma, postradam akykolvek zmysel pouzivat logmein.
Logmein je sluzba robena prave pre neverejnu IP, pokial clovek ale verejnu IP ma, postradam akykolvek zmysel pouzivat logmein.
Ale ja sa k tomu PC nedostanem neviem ako dlho. Neni niečo proste aby som sa len pripojil pomocov IP na ten druhý PC bez toho aby som niečo musel inštalovať do toho PC? Lebo na tom je mama a ja sa tam nedostanem. A mama nevie nič robiť. A čo je tam zbytočné aby som vymazal a tak... prezeral aké súbory tam má.. nič viac nepotrebujem. Cez remote desktop to bolo jednoduché. Som zadal IP a už som robil čo som potreboval. Ale to som robil po sieti a ked som sa chcel cez internet tak to mi už nešlo. na tom Pc čo sa naň chcem pripojiť je pripojenie 540/10 Kb/s tak je to napísané v papieroch. a na wi-fi neviem aká je rýchlosť lebo tam to skáče od toho kolko ludí je napojených.
-
mathev
Star
no asi bez toho aby si tam nieco nastavil tak tazko....
a mna by si tymito vyhodami asi nepresvedcil. hlavne mi asi nic nevie nahradit pristup cez telefon odkialkolvek kedykolvek. ale dobre to prekreslovanie mozno ludia pocituju ja nie kedze mam upload aky mam... neviem ako funguje remote desktop ale ked treba verejnu ip tak je to funkca pouzitelna pre minimum ludi.
asi kazdy mame svoj nemenny nazor
a mna by si tymito vyhodami asi nepresvedcil. hlavne mi asi nic nevie nahradit pristup cez telefon odkialkolvek kedykolvek. ale dobre to prekreslovanie mozno ludia pocituju ja nie kedze mam upload aky mam... neviem ako funguje remote desktop ale ked treba verejnu ip tak je to funkca pouzitelna pre minimum ludi.
asi kazdy mame svoj nemenny nazor
-
t0m4s3
Admin
Pre minimum? Kde ty zijes? Skor naopak, neverejna IP je uz dnes prezitok a nedokazem si predstavit s takym niecim existovat. (Napr. t-com dava verejnu IP uz priamo v zaklade)
mischooo, uz som ti to pisal v prvom poste. Mas verejnu IP? Ak ano a chces remote desktop, potrebujes na routri nastavit presmerovanie portu 3389 na ten mamin PC. Ak nemas priamo pristup k routru, urcite vies kto ma, tak mu napis/zavolaj/posli postovneho holuba.
mischooo, uz som ti to pisal v prvom poste. Mas verejnu IP? Ak ano a chces remote desktop, potrebujes na routri nastavit presmerovanie portu 3389 na ten mamin PC. Ak nemas priamo pristup k routru, urcite vies kto ma, tak mu napis/zavolaj/posli postovneho holuba.
A ak nezistím aký tam je ten router? Lebo som volal z mamou a bol tam jej kamarát. Zistil že tam je Wireless LAN access point je to tento:
a switch TP-LINK TL-SF1008D takže to ide z repeatu do switcha z ktorého to už ide pre 4 PC. A neviem kde je router. Dá sa to nejako inak zistiť?
Kód: Vybrať všetko
http://www.inwifi.cz/eshop/index.php?go=items&item=496&cat=4&sub=21&-
mathev
Star
no neviem preco riesite stale to remote desktop.... ocividne uzivatel ani nevie ci ma verejnu IP a zjavne je pc pripojeny na internet cez wifi takze by som sa velmi cudoval keby ano. ukazuje sa ze keby ste to odzaciatku riesili cez logmein uz by ste mali davno remote control pojazdny lebo sa to jednoducho da nainstalovat step by step navodom po ICQ a zvladne to aj mama....
ja neviem preco sa niektori ludia snazia robit veci zlozito aj ked sa daju spravit jednoducho....
PS: keby si mal logmein dostanes sa dodatocne do celej siete a vies ju kludne nastavit aj pre funkcnost remote desktopu a logmein potom odinstalujes...
tesi ma ze som mal pravdu ze s tou jednoduchostou remote desktop to nebude zas tak uplne pravda...
ja neviem preco sa niektori ludia snazia robit veci zlozito aj ked sa daju spravit jednoducho....
PS: keby si mal logmein dostanes sa dodatocne do celej siete a vies ju kludne nastavit aj pre funkcnost remote desktopu a logmein potom odinstalujes...
tesi ma ze som mal pravdu ze s tou jednoduchostou remote desktop to nebude zas tak uplne pravda...
-
t0m4s3
Admin
mathev napísal:neviem ako funguje remote desktop
aby som ti tak nazorne ukazal ako asi funguje remote desktop:
1) nalogujem sa do routru
2) asi tromi klikmi nastavim portforward
3) hotovo
Ak sa chcem pripojit na svoj pocitac, dvakrat kliknem a ikonku a otvori sa mi okno s plochou mojho PC
-
mathev
Star
ta otazka.... no nicmischooo napísal:musí to byť nainštalované na každom PC? Aj na tom z ktorého sa chcem pripojiť a aj z ktorého sa pripájam?
musi to byt nainstalovane na pc na ktory sa pripajas.
a henten error ti pise ze si niekam (neviem kam) asi napisal nejaku blbost niekam kde mal byt mail...
to sa ti vypisalo pri pridavani pocitaca do accountu? alebo kde
lebo tam ked som to inštaloval tak sa pýta na email.. a ak nemám učet vytvorený tak si musím vytvoriť... a ked som si chcel vytvoriť tak som pokračoval a tam pýta moju e-mailovú adresu... som ju zadal a to mi vyhodilo...
Ale už sa mi to podarilo. Som to urobil cez internetovú stránku logmein.com Teraz to len nainštalovať na ten PC a zadať tam tie prihlasovacie údaje.. okis??? a čo potom? Hm? ako budem ovládať ten druhý PC? cez čo?A ked sa chcem prihlásiť na ten PC tak musí byť ten druhý PC zapnutý ale odhlásený alebo môže byť aj niekto prihlásený? lebo v remote desktop to bolo tak že musel byť odhlásený. a dá sa tam potom prehliadať celý PC? čo všetko v tom môžem robiť?
Ale už sa mi to podarilo. Som to urobil cez internetovú stránku logmein.com Teraz to len nainštalovať na ten PC a zadať tam tie prihlasovacie údaje.. okis??? a čo potom? Hm? ako budem ovládať ten druhý PC? cez čo?A ked sa chcem prihlásiť na ten PC tak musí byť ten druhý PC zapnutý ale odhlásený alebo môže byť aj niekto prihlásený? lebo v remote desktop to bolo tak že musel byť odhlásený. a dá sa tam potom prehliadať celý PC? čo všetko v tom môžem robiť?