Aka je podla VAS Windows Vista...

Informácie o software, ankety...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

mna vo viste sere, ze sa mi dpc stale menia ikony v zlozkach... v XP som si pekne dal nepamätat si nastavenie priecinkov, sice aj vo Viste, ale stale mam bud zobrazeny zoznam, alebo miniaturi... vzdy si to musim poskrolovat na ikony.. -.-.. kktina.. robilo mi to aj v 32 bit vista aj v predoslej verzii visty... :evil:
inak som s vistou spokojny :P
hlavne ma stvalo prvy tyzden, indexovanie disku atd... no teraz mi Vista nabehne niekolkokrat rychlejsie ako XP.. praca vo Viste je niekolkonasobne rychlejsia ako v XP.. nacitavanie programov a hlavne hier... clovek si casom zvykne :)))
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

brm viem ale naco mi je na to druhy program ked to dokaze aj Explorer? ;)
Šu-Do to hej ... cerstva instalacka sa vlecie ale staci ju mat nahodenu Den a uz lieta a trha elektrony :)
Obrovska vyhoda oproti XP ze aj ked Vista tesne po nabehnuti intexuje jak diva tak sa s pocitacom da bez viditelnych zadrhelov fungovat.
Co je na XP nerealne. Ked ti chrastitkuje disk tak ma Chrastitkovac prioritu ... az potom je na rade uzivatel.

Btw. Aky mate index hodnotenia spolahlivosti Systemu?? (Počítač -> Vlastnosti -> Vykon -> Rozsirene nastroje -> Otvorit Program sledovania Spolahlivosti a Vykonu -> Sledovanie Spolahlivosti -> Index)
Mne sa dari uz 4. Mesiac fungovat na Indexe od 9.06 do 9.97 (Index 10.00 je po troch mesiacoch bez nepovolenej operacie, bez neodpovedania, bez vaznej chyby systemu.)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Shark NX napísal:brm viem ale naco mi je na to druhy program ked to dokaze aj Explorer? ;)
Načo používať Word, keď písať vieš aj cez NotePad? Načo používať Nero, keď napaľovať vieš aj vo Windowse? Načo používať Photoshop, keď kresliť dokážeš aj v Skicári? Načo používať Excel, keď rátať vieš aj s Kalkulačkou? Načo používať Half-Life, Crysis, NFS, GTA atď, keď zabiť čas vieš aj so Solitairom?

Vec pohľadu.. vec požiadaviek.. každý potrebuje niečo iné.. Vám stačí Prieskumník.. ;)
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Tie ikony seru aj mna, vzdy sa menia bud na zoznam, dlazdice a podobne prkotiny.V kazdom jednom priecinku mam ine zobrazenie jak u debilov. Ale uz som si zvykol. :wink:
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Používa niekto Windows Expolorer? To bolo out už keď to vyšlo. :lol: Od Vista Explorer je lepší aj Norton Commander. :P
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Je rozdiel Internet Explorer a Explorer (prieskumnik)
Neviem o tom ze by prezeranie suborov, kopirovanie a praca so subormi bola taka strasna. Alebo ze by si mal zas skvele skusenosti??
To bude asi problem medzi PC a stolickou.
juro522
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa juro522 »

Problem s ikonkami som mal aj ja, ale je na to vecicka.

Kód: Vybrať všetko

http://rapidshare.com/files/188691477/Reset_Folder_View.reg.html
1. Download
2. Right click on the Reset_Folder_View.reg file (on desktop) and click Merge.
3. Click on Run button in the Security Warning prompt.
4. Click on Continue in the UAC prompt.
5. Click on YES in the Confirmation prompt.
6. Click on OK in the Success prompt.
7. Restart PC
8. Zapnut "pamätat si nastavenia jednotlivych priecinkov" (v pripade ze to je vypnute)

Potom to budete mat vsetko "rozhadzane" ale staci si to uz iba poupravovat ako sa vam to paci a tak ako si ikonky nastavite tak to bude. Jednoducho povedane Vista si to bude 100% pamätat. Ja to pouzivam a nemam ziadni problem, tak ako to nastavim tak to aj mam, ked si zmenim velkost ikonky tak je zmenena a hotovo.
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

to nieje to iste ako ked stlacim Reset Folders vo Folder Options? http://www.vistax64.com/tutorials/70819 ... tings.html

//aha je to to iste..prave pozeram ze sa to da viacerymi metodami :)

ked som dobre pochopil tak to je preto lebo windows si dokaze zapamatat iba urcite mnozstvo adresarov (resp ich nastaveni) (5000) a tym ze ich resetnete tak znova prvych 5000 co nastavite budu ok..a potom to bude robit znova....

tam v tom linku je aj navod ako zvacsit kapacitu adresarov ktore si ma zapamatat
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ano a tiez som si v registroch nastavil, aby mi to nemenilo nastavenie zobrazenia adresarov v zavislosti od toho, ci adresar obsahuje mp3 subory, obrazky a podobne... bolo to dost otravne.
S chrastenim disku som sa uz zmieril, a stale to robi, hoci indexovanie som vypol. Asi to bude to prevratne SuperFetch (vsimol som si ze je tam taka sluzba spustena), no nechal som to pospustane. To, ze Vista je ohromne rychla, je pravda. Ale mam aj vykonny hw :lol:
Stale budem pouzivat explorer, lebo nejaky TC, kde mozem mat zobrazene iba dva adresare naraz, mi nesadol :wink: Ale na rozdelovanie a spajanie suborov je vynikajuci :lol:

Inak, nehovorim, ze preferencie vacsiny uzivatelov su rovnake, ako moje, len tvrdim, ze by mali nechat uzivatelom moznost si to prisposobit, pricom defaultne by to bolo tak, ako chce M$. Ak by sa to, co chcem, dalo nastavit, tak nemam ani najmensie vyhrady. Ale uplne odobrat featury, na ktore boli uzivatelia zvyknuti, sa mi zda byt krok vzad :?
Cesar
Addict
Addict

Shark NX napísal: Neviem o tom ze by prezeranie suborov, kopirovanie a praca so subormi bola taka strasna.
Určite je oveľa horšia ako s Total Commander, netreba mať ovorené x okien win exploreru, len jeden tc a aj tam je možnosť záložiek (folder tab), môže tam byť aj 8 rôznych adresárov a kopírovanie v rade je ešte najlepšie.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Say: WOW

To je pre vacsinu uzivatelov tak dolezite ako Ostrekovac na hodinkach
ezechiel88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ezechiel88 »

Cele toto WinExplorer vs.Total Commander je len otazka zvyku a toho ako viete s tym pracovat. kym som mal XP ci este prestarnutu 98 totalcmd bol jasnou volbou usporiadanie a vseobecn pouzitelnost WinE bola postavena na hlavu po prechode na Vistu sa dost zmenilo. Usporiadanie je lepsie, rozhranie sa stalo intuitivnejsim a teraz ked pouzivam Win 7 tak jasna volba frci to skvelo uz som ani totalcmd nepotreboval instalovat.

K Viste pokial nemas minimalne C2D ci AMDX2 tak to nie je ono ci zindexovany alebo nezindexovany HDD pomale, pomale a hlavne nezvlada viacej veci naraz(PC nie OS),. mam notebook na nom 2GB ram brzdou je CPU co je Celeron 1.6 520 tusim neviem isto. Toto vsak Viste zazlievat nemozem Vista bola a bude robena pre vykonne stroje nie pre slabsie a starsie PC podpora tam ja ale koniec koncou aj Crysis sa da na starych sunkach pustit ale seci vieme ako to ide. jednoducho pomalost Visty je len an starsich alebo slabsich zostavach na vykonnych pc to ide ako hodinky. Kto sa stazuje nech si ostava na XP, ale nech sa nedivi ze coskoro ziadny program ani hra nebude tusit co to to XP je.
Cesar
Addict
Addict

Shark NX napísal:Say: WOW

To je pre vacsinu uzivatelov tak dolezite ako Ostrekovac na hodinkach
Komu je všetko jedno tak to je už jeho problém. Načo by si používal niečo praktické a oveľa lepšie keď existuje aj oveľa slabšie niečo?? :lol:
ezechiel88 napísal:Cele toto WinExplorer vs.Total Commander je len otazka zvyku a toho ako viete s tym pracovat. kym som mal XP ci este prestarnutu 98 totalcmd bol jasnou volbou
Na win98/me/2000 zrejme nikto nepoužíval Total Commander ale Windows Commaner (vtedy sa to vlodalo ešte tak) ale MS pohrozil, že im patrí tm okná a odvtedy je to Total Commander. :)
ezechiel88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Cesar myslim ze je uplne jedno ako sa to volalo program bol ten isty ;-) to mas akoby sme sa hadali o niecom takom ako SAD alebo ČSAD ;-) funkcia, sluzby, zaklad to iste iny nazov ;-)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Cesar napísal:Komu je všetko jedno tak to je už jeho problém. Načo by si používal niečo praktické a oveľa lepšie keď existuje aj oveľa slabšie niečo?? :lol:
Stale ta ista basnicka. Poviem priklad: Mam Ford Fiestu (to je teraz jedno) a jazdievam s nou uplne vsade. Ale mam 1,7Miliona ... Tak preco si nekupit Audi A4 3.0 TDI V6??
Lebo Fiesta ma rovnako odvezie, Ked sa ponahlam tak isto spravim Praha Bratislava za 2h 25m ako na Audine nemam sice kozeny interier, vyhrievany volant, 4zonovu klimatizaciu, Navigacny s TV a DVD. Ale naco mi to je ked to vyuzijem raz za mesiac.
Cize?? Je mi jedno co mi ponuka Total Comander ... Aj tak 80% jeho nadstandardnych funkcii nevyuzijem. Tak naco si instalovat dalsiu App.
21rOBO21
Star
Star

Príspevok od používateľa 21rOBO21 »

nevieťe náhodou niekto kde si môžem stiahnuť tie nové ikony do sidebaru ?? :oops:
ezechiel88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Amen Shark NX Amen :aasmile1:
Cesar
Addict
Addict

Shark NX napísal:Aj tak 80% jeho nadstandardnych funkcii nevyuzijem. Tak naco si instalovat dalsiu App.
Ty nevyužiješ, ale väčšina používateľov win áno. :wink:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Vacsina?? Takych 30% Maximalne.
Z tych 30% to 2/3 Pouzivaju lebo ho potrebuju a uz ho poznaju dlho a 1/3 z trucu lebo neznasaju Windows ale "musia" na nom pracovat.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Vstupim vam do toho este aj ja:
Total Commander som pouzival, ale len preto, ze som bol zo starych cias zvyknuty na Norton Commander. Postupne ma to vsak omrzelo, pretoze ked som chcel nieco najst na disku alebo nieco skopirovat, tak som musel spustat TC.
Takto si len otvorim okno, rovnako ako v TC sa preklikam do cieloveho adresara, vyberiem co chcem zmazat/skopirovat/presunut(pomocou klavesovych skratiek, ktore sa musis rovnako ako v TC naucit), prejdem do cieloveho adresara(rovnako ako sa to robi aj v TC) a cez ctrl+v to tam vlozim. To je jediny krok navyse, oproti TC.
Proti TC nic nemam, ale neznasam taketo opovrhovanie druhymi, len preto, ze pouzivaju nieco ine ako mam rad. Na okna sa da zvyknut velmi lahko a ak nieco presuvam, tak to viem spravit rovnako efektivne, ako niekto, kto kvoli tomu spusta TC. Samozrejme pouzivam zobrazenie s podrobnostami a zapnutym zobrazenim pripon suborov.
Zhrniem to tak, ze kazdemu vyhovuje nieco ine a po kratkom "uceni sa" je mozne pracovat rovnako efektivne s oknami ako aj s TC.
To je to iste ako vecny suboj Miranda vs QIP vs ICQ vs Trillian. Kazdy vie nieco, co ten druhy nema, ale aj tak sluzia iba na IM komunikaciu.
PS: ja si dokonca myslim, ze vacsina pouzivatelov Windowsu TC vobec nepouziva a je to len o tom, ze ked sa pohybujes medzi IT ludmi, tak ti to moze pripadat tak, ze vsetci preferuju TC, lenze treba sa pozriet aj na ludi mimo tvojho sveta a zistis, ze to tak nie je.
Napísať odpoveď