Podtaktovavanie procesora - uspora energie

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Guczmann
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Podtaktovavanie procesora - uspora energie

Príspevok od používateľa Guczmann »

Ludia mam novy pc, už som tu o nom pisal niekde.

Procak: C2D E8400 3.0Ghz
MB: Gigabyte EP45-DS3L

Táto deska má funkciu DES (Dynamic Energy Saver) ktory podtaktovava procesor na 2.0 Ghz a tym setri energiu pri praci vo windowse atd...

Chcel by som sa spytat ci sa to neda nejak uplne vypnut. Ma to aj svoju utilitku ale ak robim co robim procesor vo wine v CPU-Z stale preskakuje z 2.0 na 3.0. V buducnosti mam v plane taktovat a bol by som rad, kebyze mozem tuto funkciu vypnut. Pri podtaktovavani sa mi meni delicka z 9x na 6x pri 333Mhz.

Ak ma niekto skusenost s deskami od Gigabyte s touto funkciou nech da vediet :wink:

K+ tomu kto vie ako to vypnut :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

EIST v biose si vypol?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

toto treba v BIOSe... ten DES je uplne nieco ine...
nasobic znizuje EIST...
DES je zapnuty vtedy, ak na doske vidis, ze pri ramkach svietia take diody.. zelena oranzova a cervena.. podla vytazenia..
to sa ale zapina cez program ktory si si v tomto pripade musel aj instalnut.. :)
+ DES nepodtaktuje.. len nejakym sposobom (ako keby) vypina jadra.. ale nie je to tak celkom... taktiez znizuje voltaz.. a ze dokaze setrit na energii je jasne hned.. Wattaz padne pekne. aj teplota...
Guczmann
Star
Star

Takze, mam cerstvo nainstalovanu Vistu Ultimate 64bit so Service Pack 1, ovladace vsetko ok. No tentokrat som ziadnu utilitku na DES neinstaloval. V BIOSe som zmenil EIST na Disabled a 2x som si to skontroloval no stale to robi :cry: Už som zúfalý :?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

skus mrknut este toto
C1E
a toto SpeedStep
obe vypni
Speedstep automaticky znižuje násobič pri menšej záťaži, čiže CPU vypordukuje menej tepla a zožere menej elekriny. C1E je rovnaká funkcia len zmenšuje voltáž procesora. Oplatí sa to najmä keˇmáte PC zapnutý na večerné sťahovanie a niečo podobne.. ale pri OC to ponechajte vypnuté
Guczmann
Star
Star

Ďakujem :wink: K+ obom :wink:
Napísať odpoveď