blbne internet.......vigor2700
blbne internet.......vigor2700
Zdravim potrebujem radu,mam doma magio+internet,router vigor 2700g,a mam na nom pripijeny jeden PC a jeden notebook,obidva su cez wifi,v notebooku je klasicky wifi karta zabudovana,ale na PC mam usb adapter od zyxelu,na zaciatku mi isiel internet v pohode,ale po par dnoch mi z nicoho nic prestal ist internet na PC kde je ten zyxel adapter,stale to vypisovalo ze overuje sietovu adrasu.....acquiring network adress......toto to stale dokola vypisovalo.......ale nepripojil sa ani za nic,skusal som aj rucne zadat ip adresu,branu atd. .......ale nic,nepomahalo,ale zaujimave na tom je, ze ked zapnem ten notebook tak internet na PC naskoci,......ale ked vypnem notebook,tak internet este ide na PC,ale ked je vypnuty notebook a vypnem aj PC a znova ho zapnem tak zase ten isty problem........overuje adresu a nic....nepripoji sa.....nevim vazne co tam je...........ale ked do sietovky na PC zapnem kabel z routra tak internet nackoci.............sproste magio aj s tym routrom za korunu............predtym som mal router zyxel a ten slapal v pohode...................rozmyslam ci by sa nedali nejako skombinovat tie dva routre, ze na vigore by bolo len magio a na zyxeli internet............kazda rada dobra.....prosiiim pomozte ludkovia.......
chyba je jednoznacne v routeri alebo v tom usb wifi adapteri. je dost mozne ze tieto 2 komponenty proste spolu nespolupracuju korektne. Dalsia mozno je taka ze to magio ma obmedzenie na mac adresu, alebo router je nastaveny tak ze sa viac ako 1 klient nan nepripoji...mas moznost zmeny konfiguracie toho routera pomocou weboveho rozhrania???
Re: net
ked tam supnes TCP kabel tak to ide lebo to davas priamo do sietovky a nerobis to cez to USB Wifi adapter. Mas ten adapter spravne nainstalovany??? lebo ja som mal tento isty adapter a kombinoval som ho s routerom Asus WL500g.seso1234 napísal:ano mam moznost to nastavovat cez 192.168.1.1.............a aj ja si myslim ze sa asi moc nemusia.........lebo na zyxel routri to slapalo......ale preco to potom ide ked tam supnem kabel........
ano nainstalovany by mal byt spravne,uz som ho aj preinstaloval,chvilu to islo a potom to zase zacalo haprovat...........len mna zaujima preco to potom naskoci ked zapnem notebook?Blackburn napísal:ked tam supnes TCP kabel tak to ide lebo to davas priamo do sietovky a nerobis to cez to USB Wifi adapter. Mas ten adapter spravne nainstalovany??? lebo ja som mal tento isty adapter a kombinoval som ho s routerom Asus WL500g.
tak to netusim, nemas tam nastavene zdielanie pripojenia internet? lebo to je uz asi fakt krajna moznost...seso1234 napísal:ano nainstalovany by mal byt spravne,uz som ho aj preinstaloval,chvilu to islo a potom to zase zacalo haprovat...........len mna zaujima preco to potom naskoci ked zapnem notebook?
ruter
Skús priradiť každej MAC adrese v sieti pevnú IP adresu, je možné, že sa jednotlivé zariadenia bijú s IP adresami, ja mám pripojené dva notebooky a jeden stabilný comp cez Wifi adaptér, ani neviem akej značky, po tomto zásahu sa situácia výrazne zlepšila, ak sa aj občas stane, že sa nemôžem z niektorého kompu dostať na net, tak len reštartujem router (vypnem napájanie na cca 20 sek.) a všetko ide ako má...na stránke T-com-u sa dá stiahnuť návod na nastavenie routra, tam to je slušne popísané.