Autom do Nemecka za pracou
Autom do Nemecka za pracou
Potreboval by som poradit chystam sa vycestovat s kamaratmi do Nemecka autom za pracou. Chceme tam ist takpovediac naslepo, pracu si najst az na mieste a tak by som potreboval nejake info. Kto tam uz bol ako to je ked sa tam cestuje na aute napr. z vychodneho slovenska, ake su poplatky keby som chcel ist cez Rakusko, plati sa aj dialnicna nalepka v Nemecku? Pracuje niekto v nejakom nemeckom mestecku a vedel by poradit s nejakou pracovnou ponukou, nemecky jazyk neovladam ovladam skor anglictinu, dohovorim sa tam? Ako to je s pracovnym povolenim, zdravotnym poistenim, cestovnym poistenim? Proste vsetky skusenosti. Velmi pekne Vam dakujem.
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ist robit do nemecka a neovladat nemcinu je, neuraz sa, postavene na hlavu. po anglicky ti tam hovorit nikto z domacich nebude...
co sa tyka poplatkov, dialnicnu slovensku, rakusku/cesku, podla toho kadial pojdes, v nemecku su dialnice zadarmo. urcite musis mat zimne gumy, v rakusku su povinne, od februara budu aj u nas...
co sa tyka poplatkov, dialnicnu slovensku, rakusku/cesku, podla toho kadial pojdes, v nemecku su dialnice zadarmo. urcite musis mat zimne gumy, v rakusku su povinne, od februara budu aj u nas...
-
pryja
Darca
Re: Autom do Nemecka za pracou
Na stavbu, porazanie dobytka, alebo do kuchyne k riadom, myslim, ze NJ nepotrebujes. Inak ma nic nenapada.stifler1 napísal:Potreboval by som poradit chystam sa vycestovat s kamaratmi do Nemecka autom za pracou. Chceme tam ist takpovediac naslepo, pracu si najst az na mieste a tak by som potreboval nejake info. Kto tam uz bol ako to je ked sa tam cestuje na aute napr. z vychodneho slovenska, ake su poplatky keby som chcel ist cez Rakusko, plati sa aj dialnicna nalepka v Nemecku? Pracuje niekto v nejakom nemeckom mestecku a vedel by poradit s nejakou pracovnou ponukou, nemecky jazyk neovladam ovladam skor anglictinu, dohovorim sa tam? Ako to je s pracovnym povolenim, zdravotnym poistenim, cestovnym poistenim? Proste vsetky skusenosti. Velmi pekne Vam dakujem.
-
wolodo
Professional
ale tak vies, pre tu pracu moc ten jazyk nepotrebujes, ale na to aby si si ju vybavil ano. Nemci su na taketo veci trosku povrchni, ze je to drzost chciet ist tam robit a nevediet jazyk. Lebo aspon na zaciatku ti budu musiet vysvetlit co sa ako robi, a take podrobnosti.
Ja som takto isiel do Irska, ale aspon so mal vybavene pracovne miesto na 80%. Jazyk naozaj nic moc, ale teraz za 4 mesiace kecam ako sa da a rozumiem
... Sa nezda ale clovek sa z filmov, z hier nauci...
Ja som takto isiel do Irska, ale aspon so mal vybavene pracovne miesto na 80%. Jazyk naozaj nic moc, ale teraz za 4 mesiace kecam ako sa da a rozumiem