Prikaz na zmenu mac adresy

Všetko ohľadom Linuxu...
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Prikaz na zmenu mac adresy

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Akym prikazom sa meni mac adresa v linuxe?

ifconfig eth0 hw ether 00:..
?

Ci nejakym inym sa da este?
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Tak sa dá, sú aj iné možnosti, s Google sa dajú nájsť. Aby to bolo tak aj po reštarte sa to dá zapísať do /etc/rc.local.
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

ten prikaz nefunguje - robim to tak ako sa ma, ze vypnem eth0, zmenim mac adresu a zapnem eth0. Ale ta mac adresa sa aj tak nezmeni. Inak, ten linux je na modeme/routeri - moze byt aj v tom problem? Mozes mi pls napisat ako sa to da dat do toho /etc/rc.local?
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Nefunguje? Robis to urcite spravne? Ak menis eth0, tak to je kablove pripojenie. Nechces nahodou zmenit bezdrotove? Alebo nechces zmenit mac na routri? Cez /etc/rc.local sa to robi tak, ze donho pridas par riadkov.

Kód: Vybrať všetko

ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 hw ether 00:80:48:BA:d1:20
ifconfig eth0 up
Funguje to tak, ze vzdy pri spusteni systemu sa vykonaju prikazy ulozene v subore rc.local, defaultne je ten subor "prazdny" jediny prikaz je exit 0. Tie 3 riadky nakopiruj pred exit 0.
Zmenit mac mozes aj inymi aplikaciami, napr. http://www.alobbs.com/macchanger
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

piton napísal:Nefunguje? Robis to urcite spravne? Ak menis eth0, tak to je kablove pripojenie. Nechces nahodou zmenit bezdrotove? Alebo nechces zmenit mac na routri? Cez /etc/rc.local sa to robi tak, ze donho pridas par riadkov.

ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 up
Funguje to tak, ze vzdy pri spusteni systemu sa vykonaju prikazy ulozene v subore rc.local, defaultne je ten subor "prazdny" jediny prikaz je exit 0. Tie 3 riadky nakopiruj pred exit 0.
Zmenit mac mozes aj inymi aplikaciami, napr. http://www.alobbs.com/macchanger
Ano, robim to spravne, presne tak ako si to napisal a ano, chcem zmenit mac adresu kabloveho pripojenia. Mam tu modem, ktory je pripojeny kablom na iny modem (na modem kabloveho pripojenia, do ktoreho sa neda dostat) a potrebuje urcitu mac adresu aby mu pridelil dhcp server ip adresu, branu a dns. Vsetky nastavenia mam spravne (akurat si nie som isty VPI/VCI nastaveniami). Na tom modeme chcem zapnut vlastny dhcp server, ktory bude pridelovat adresy lokalnej sieti. Akurat mi nejde zmenit ta mac adresa. (Tu potrebujem preto, lebo u ISP je povolena prave ta jedna MAC adresa). Neviem preco to nejde, ale asi to bude tym, ze je to blby modem - Well PTI-845G s upravenym linuxom...

A dik za to rc.lokal, k+
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ten router by mal mať webové rozhranie a ako tam nastavíš ip-adresy, wep a ostané by tam mala byť aj možnosť zmeny mac adresy, klonovanie mac adresy.

Skús ešte takto:

ifdown eth0
ifup eth0

Na nainštalovanom Linuxe ja editujem s nano: nano /etc/rc.local a uložíš s ctrl+o. :)
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Ked som to spravne pochopil, tak ty chces zmenit prave MAC na tom "modeme" ako hovoris, hoci mne sa zda ze je to skor router. To by si mal spravit tak ako pise Cesar, cez web rozhranie. Malo by to tam byt.
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

No ved prave ze v tom web rozhrani to nie je. Na 100%. Preto som to chcel skusit cez telnet a dostat sa priamo do linuxu, ale ani v tom nechcelo zmenit tu mac adresu. Ale dik za rady. Kupujeme iny router, Well PTI-845G je cely na hovno.

//autoeditácia príspevku ( 24 Jan 2009, 17:39 )
Cesar napísal:Skús ešte takto:

ifdown eth0
ifup eth0
Prikazy ifconfig eth0 up a ifconfig eth0 down mi fungovali. To som skontroloval ked som dal prikaz ifconfig a vypisalo mi tie one, sietove rozhrania ci co. Len nefungoval ten prikaz ifconfig eth0 hw ether 00:80:48:BA:d1:20.
pato83 napísal:Aku chybu ti to vypise v konzele?
V konzole mi to ziadnu chybu nevypisalo. Dik za radu, ale myslim, ze som rezignoval.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Aku chybu ti to vypise v konzele? Alebo skus zadat :

cat /var/log/boot | grep eth0
Vypise ti hlasenia systemu, tam by malo byt aj ta chyba, preco sa to nepodarilo.

p.s.: Na zaklade jednej chronovej poznamky / s ktorou suhlasim/ v jednej teme, sem davam aj linky, co dane prikazy robia. Aby to malo pointu. :)
cat > http://linux.about.com/od/commands/l/blcmdl1_cat.htm
grep > http://linux.about.com/od/commands/l/blcmdl1_grep.htm
Napísať odpoveď