to ma fakt nenapadlo... hned ako som čítal tvoje prvé slová mi hlavou prebehlo jasnééé..
musel som sa potrápiť kým som nastavil zabezpečenie priečinkov bo už sa na sieti pc videli len som nevedel otvoriť zdielaný priečinok.. ted je to už v poriadku a fakt si mi pomohol K+
keď sme už pri tom sietovaní a zdielaní dát...dá sa zosietovať aj Vista <=> XP ? lebo nedávno som potreboval pripojiť kamošov NB na moju domácu sieť ale keďže ja mám všade XP nepodarilo sa mi to nastaviť. Neviete niekto kde sa to dá nastaviť...ak sa to vôbec dá nastaviť.
dusik16 > Jasné, že sa dá. Len záleží ako ich sieťuješ. Keď máš povolené zdieľanie a si korektne pripojený do siete nemal by si mať žiadny problém so zdieľaním dát. Dávaj si pozor na firewally a podobné veci ako to bolo v prípade triple-a . jemu zdieľanie blokoval Eset Smart Security. Je jedno či máš XP alebo Vistu. Popíš to trocha bližšie ako, cez čo napájaš notebook a čo si skúšal nastaviť...
no NB bol najskôr pripojený cez switch do siete ale keď to nefungovalo skúšalis me aj priame pripojenie...ono to nejako nešlo nastaviť boli sme obaja v jednej skupine a pripojený napriamo ale zdielanie aj tak nefungovalo v podstate ho ani nenašiel v skupine...ako keby bol v tej skupine sám len jeden PC
dusik16 > Pozri si môj obrázok čo som sem pridal [centrum sietí vo Viste] a pozri sa či to máš tak nastavené. Brána [IP jedného z dvoch PC] je podstatná ak chceš komunikovať. Ak má krížený kábel a je určite dobre spravený tak si nastav Na Viste [PC1]
t0m4s3 napísal:Brana je podstatna ked chces komunikovat so zariadeniami v inej sieti. Pri prepojeni PC s IP v rovnakej sieti brana vobec nemusi byt nastavena.
t0m4s3 ma pravdu vrámci jednej sieti je brána zbytočná používa sa len pre smerovanie do inej sieti. To by bolo len zbytočné zahltenie siete.
...veď tak nás to učili tak sa mi to zdalo divné keď mi to písal FABi2
vidim ze tu je takato tema tak nejdem zakladat novu. tento piatok budem mat doma 3pc. chcem ich zosietovat aby sa dali hrat hry po sieti. a bude to asi tak: 1PC (XP) 2PC (VISTA,ako jediny ma dva konektory na siet teda bude vstrede) 3PC (XP). raz som siet zapajal aj sa mi podarilo podla jedneho navodu to nastavit. ale potom som to dako zabudol a uz som ten navod nenasiel a ostatne nefungovali. a moze byt siet spravena tak ze z 2pc pojde kabel do 1pc a druhy kabel do 3pc? netreba na to swich? a zapojit mi to staci cistlo len ako LAN. nebudem do toho pchat internet. potrebujem to vediet takto skor aby s tim potom nebol problem.
Malo by to fungovat a skusil by som to nasledovne. Switchom sa ale vyhnes problemom s pripadnym routovanim pod Windowsami (ktore je btw otrasne) a nie je to zas tak velka investicia http://www.alza.sk/sitovy-switch-d-link ... d64193.htm
t0m4s3 napísal:Brana je podstatna ked chces komunikovat so zariadeniami v inej sieti. Pri prepojeni PC s IP v rovnakej sieti brana vobec nemusi byt nastavena.
Mne sa uz par krat stalo, ze PC nekomunikovali ked namali nastavenu branu. Tak preto radsej nastavujem branu...